صدور ۹ هزار میلیارد تومان برگه تشخیص مالیاتی برای تراکنش‌های بانکی مشکوک فروش ۸ محصول ایران خودرو ویژه دی ماه ۱۴۰۳ + جزئیات قیمت میوه و صیفی‌جات (۳ دی ۱۴۰۳) | سیب امروز در مشهد چند؟ نرخ تورم آذر ۱۴۰۳ اعلام شد | کاهش نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های ایرانی آغاز فروش خودرو لاماری ایما از ظهر امروز (۳ دی ۱۴۰۳) + شرایط پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز
سرخط خبرها

سهم ۵درصدی ثروتمندان از مالیات ۱۴۰۰

  • کد خبر: ۱۵۵۲۴۷
  • ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۲:۵۶
سهم ۵درصدی ثروتمندان از مالیات ۱۴۰۰
در سال ۱۴۰۰ از کل درآمد‌های مالیاتی دولت، ۳۸ درصد مربوط به مالیات اشخاص حقوقی، ۳۸ درصد مربوط به مالیات بر کالا و خدمات، ۱۹ درصد مالیات بر درآمد و فقط ۵ درصد مربوط به مالیات بر ثروت بوده است.

به گزارش شهرآرانیوز، گزارشی که به‌تازگی توسط مرکز آمار ایران منتشر شده، به ما می‌گوید سهم ثروتمندان از مالیات در سال ۱۴۰۰ بسیار ناچیز بوده است.

گزارش «شاخص‌های عدالت اجتماعی ایران» دربرگیرنده اطلاعات مهمی در هشت حوزه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، آموزشی، سلامت، زیرساختی، جنسیتی و بین نسلی است.

بخشی از این گزارش به موضوع مالیات اختصاص دارد. در این مطلب آمده است که در سال ۱۴۰۰ سرانه تولید ناخالص داخلی در کشور معادل ۹ میلیون تومان بوده است. در همین سال از کل درآمد‌های مالیاتی دولت، ۳۸ درصد مربوط به مالیات اشخاص حقوقی، ۳۸ درصد مربوط به مالیات بر کالا و خدمات، ۱۹ درصد مالیات بر درآمد و فقط ۵ درصد مربوط به مالیات بر ثروت بوده است.

دولت سیزدهم یکی از شعار‌های اصلی خود را گذر از اقتصاد نفتی عنوان کرده است. در همین ارتباط هم در لایحه بودجه ۱۴۰۲ ارقام مربوط به مالیات‌ستانی بزرگتر از قبل شده‌اند. دولت در نظر دارد در سال آینده درآمد مالیاتی خود را به ۸۳۸ هزار میلیارد تومان برساند؛ این یعنی افزایش ۵۹ درصدی نسبت به لایحه بودجه ۱۴۰۰.

این افزایش درآمد از محل مالیات نگرانی بزرگی را برای گروه حداقلی‌بگیران جامعه ایجاد کرده، چرا که اگر نگاهی به اعداد و ارقام دیگر لایحه بودجه بیندازیم، می‌بینیم که قرار نیست حقوق این گروه افزایش چندانی داشته باشد و از سوی دیگر کمک‌های حمایتی مثل یارانه نقدی هم ثابت مانده و مطابقتی با تورم سال آینده ندارند.

اما این نگرانی فقط شامل حال این افراد نمی‌شود. بعد از اعلام تقدیم لایحه بودجه ۱۴۰۲ به مجلس شورای اسلامی، انتقاداتی هم از سوی فعالان اقتصادی شنیده شد.

آن‌ها نسبت به افزایش حدود دو برابری مالیات بر اشخاص حقوقی گلایه داشتند. هرچند مالیات یکی از ابزار‌های پیشبرد توسعه در هر کشوری محسوب می‌شود، اما فعالان اقتصادی می‌گویند اگر قرار باشد مالیات در دوره رکودتورمی از صاحبان کسب و کار گرفته شود، نتیجه آن چیزی جزء تعدیل نیرو و بیکاری بیشتر نخواهد بود.

موضوع دیگری که از سوی فعالان بخش خصوصی مطرح می‌شود این است که دولت باید نوک پیکان خود را به سمت بخش خاکستری اقتصاد بگیرد که در طول این سال‌ها از مالیات دادن فرار کرده‌اند.

دولت چه می‌گوید؟

با اینحال دولت می‌گوید به دنبال این است که درآمد مالیاتی خود را از محل فرار مالیاتی افزایش دهد. حجم فرار مالیاتی در ایران بسیار بالاست و برخی منابع آن را تا ۱۳۰ هزار میلیارد تومان در سال تخمین می‌زنند. به همین دلیل عده‌ای ایران را بهشت فراریان مالیاتی می‌دانند.

اما ظاهرا دولت قصد دارد با سیستم هوشمند مالیات‌ستانی جلوی این قضیه را بگیرد و پایانی باشد بر این حرف و حدیث‌ها. هرچند گوش فعالان اقتصادی دیگر از این وعده‌ها پر شده و همین موضوع به احتمال تشدید فرار سرمایه به مکانی امن‌تر در سال آینده دامن زده است.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->