گوشت ارزان پاکستانی جایگزین گوشت برزیلی می‌شود پیش بینی بورس (یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴) پیش بینی تحلیل‌گر تحلیلگر گروه بانکداری سوئیسی درباره سقوط ارزش دلار بیانیه گروه ۲۰ در نقد سیاست‌های ترامپ واریز ۱۹ هزار میلیارد تومان سود برای ۱۲ میلیون سهامدار بورس زمان واریز اعتبار کالابرگ الکترونیک (مرحله سوم) دهک‌های چهارم تا هفتم اعلام شد نرخ کرایه از مرز تا نجف و کربلا برای اربعین ۱۴۰۴ چقدر است؟ سبد دارایی ۹۱ هزار سهام‌دار با «همیار» بیمه شد کاهش ۲۵درصدی تأمین ارز واردات از ابتدای سال ۱۴۰۴ شرایط خرید ارز اربعین ۱۴۰۴ در پیام‌رسان «بله» اعلام شد رئیس اتحادیه طلا و جواهر مشهد: تعداد زیادی از واحد‌های صنفی به دنبال ابطال پروانه هستند | مردم طلای آب‌شده خریداری نکنند بررسی قیمت دینار عراق در بازار آزاد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | امروز نرخ ارز اربعین چقدر است؟ بورس کانال ۲.۸ میلیونی را پس‌گرفت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ تیر ۱۴۰۴) پایانه‌های فروش وصل و پایدار است | اختلال برطرف شد واریز مرحله دوم سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۲ به کجا رسید؟ قیمت طلا در مشهد اعلام شد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز قیمت خودرو امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | سقوط قیمت‌ها به زیر نرخ کارخانه بورس در  سایه خروج حقوقی ها و  بی اعتمادی سهام داران   تجهیز ۴۸۵۰ مشترک پرمصرف به کنتور هوشمند در خراسان رضوی «تولید» نیازمند یارانه هدفمند | فرایندهای اداری، مانع حمایت از  صنعت قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۸ تیر ۱۴۰۴) | مسیر پرونده هفتگی طلای جهانی با کاهش دلار تغییر کرد قیمت برنج تا دو هفته آینده کاهش می‌یابد (۲۸ تیر ۱۴۰۴) جزئیات پرواز‌های اربعین اعلام شد + قیمت بلیت نجف از استان‌های مختلف ایران قرارداد‌های کار و امنیت شغلی دو رکن اساسی برای حفظ حقوق کارگران هستند آیا کالابرگ الکترونیکی دهک ۴ تا ۷ این هفته واریز می‌شود؟ پرواز‌های امارات به تهران از سرگرفته شد (۲۷ تیر ۱۴۰۴) پیش‌بینی قیمت دلار، طلا و سکه برای فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) قیمت دینار فردا (شنبه ۲۸ تیر ۱۴۰۴) چند؟
سرخط خبرها

افزایش قیمت کالا‌های وارداتی پس از تغییر پایه حقوق گمرکی+جدول

  • کد خبر: ۱۵۵۵۲
  • ۰۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۷:۵۲
افزایش قیمت کالا‌های وارداتی پس از تغییر پایه حقوق گمرکی+جدول
یکی از مسائل مهم در تجارت خارجی نحوه محاسبه حقوق ورودی کالا‌های وارداتی با نرخ ارز است.

به گزارش شهرآرانیوز، مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد: افزایش قیمت کالا‌های وارداتی ناشی از افزایش نرخ تسعیر حقوق ورودی، اولا به دلیل سهم ناچیز نرخ حقوق ورودی در قیمت تمام شده کالا‌ها و ثانیاً حاشیه سود بالا، با احتمال زیادی کمتر از مقادیر پیش‌بینی شده یعنی ۶ تا ۱۱.۴ درصد خواهد بود.

یکی از مسائل مهم در تجارت خارجی نحوه محاسبه حقوق ورودی کالا‌های وارداتی با نرخ ارز است. به واسطه نوسانات شدید ارزی در سال ۹۷ مبنای حقوقی ورودی کالا‌ها ۴۲۰۰ تومان تعیین شد در حالی که نرخ بازار یا نیمایی طبق سنوات گذشته باید مبنای کار قرار گیرد.

این عامل باعث می‌شود که بخشی از درآمد‌های بیت المال به دلیل محاسبه با ارز ارزان به واردکننده وصول نشود و عملا به جیب واردات کنندگان واریز شود.

در این زمینه مرکز پژوهش‌های مجلس نیز گزارش داد در صورتی که حقوق ورودی کالا‌ها با نرخ ارز نیمایی (۱۱۰۰۰ تومان) قیمت گذاری شود چه اتفاقاتی برای قیمت کالا‌ها ایجاد خواهد شد.

در این گزارش آمده است: هر چند در حال حاضر حقوق ورودی با نرخ ۴۲۰۰ تومان به ازای هر دلار محاسبه می‌شود، اما قیمت کالا‌های ترخیص شده از گمرک و عرضه شده در بازار، در بسیاری از موارد بیشتر از قیمتی است که با نرخ حقوق ورودی ۴۲۰۰ تومان به ازای هر دلار به دست می‌آید.

در جدول ۳ قیمت کالای اتیل استات با قیمت CIF معادل ۱۰.۵ دلار برای هر کیلوگرم از زمان ورود به کمرگ تا عرضه در بازار محاسبه شده است. رشد قیمت‌های ترخیص تا زمان رسیدن به بازار که ناشی از سایر هزینه‌ها و سود است، برای کالای اتیل استات و سایر کالا‌های جدول ۴ به کمک اطلاعات سال ۱۳۹۶ به عنوان دوره باثبات قبل از بحران ارزی، استخراج و به محاسبات انجام شده تعمیم یافته است.


افزایش قیمت کالا‌های وارداتی پس از تغییر پایه حقوق گمرکی+جدول

طبق محاسبات جدول فوق، ردیف ۹ بیانگر قیمت انتظاری است که چنانچه تخفیف گمرکی یا محاسبه حقوق ورودی با دلار ۴۲۰۰ تومان به هدف خود اصابت کند باید رخ بدهد. در مثالی که زده شده است قیمت انتظاری یک کیلوگرم اتیل استات برابر با ۱۶۱۴۲۱ تومان است، این درحالی است که بررسی قیمت‌های بازار قیمت‌های مبادله‌ای نشان می‌دهد در حال حاضر هر کیلوگرم اتیل استات با قیمت ۱۷۳۰۰۰ تومان به فروش می‌رسد که با قیمت انتظاری خود حدود ۱۲۰۰۰ تومان فاصله دارد.


افزایش قیمت کالا‌های وارداتی پس از تغییر پایه حقوق گمرکی+جدول


افزایش قیمت کالا‌های وارداتی پس از تغییر پایه حقوق گمرکی+جدول

قیمت کالا‌های نشان داده شده در بازار، در مجموع به طور متوسط ۵۰ درصد بالاتر از قیمت مورد انتظار است؛ بنابراین هرچند در مجموع قیمت کالا‌های وارداتی، به دلیل افزایش حقوق ورودی، با افزایش مواجه خواهد بود، اما مقدار افزایش حقوق ورودی به احتمال زیاد کمتر از افزایش متناسب با نرخ تسعیر است، که در نتیجه آن، افزایش قیمت کلیِ کالا‌های وارداتی بین ۶ تا ۱۱.۴ درصد پیش‌بینی می‌شود.

پیامد‌های رکودی

یکی دیگر از نگرانی‌های مربوط به پیامد‌های اجرای این پیشنهاد، پیامد‌های رکودی ناشی از آن است. مدافعان این نظریه معتقدند از آنجایی که در حدود ۶۱ درصد از واردات کشور را کالا‌های واسطه‌ای تشکیل می‌دهد، افزایش قیمت این کالا‌ها در نتیجه افزایش نرخ تسعیر حقوق ورودی، می‌تواند بنگاه‌های اقتصادی را با مشکل سرمایه در گردش مواجه کرده و پیامد‌های رکودی در پی داشته باشد.

همانطور که در بالا اشاره شد، افزایش قیمت کالا‌های وارداتی ناشی از افزایش نرخ تسعیر حقوق ورودی، اولا به دلیل سهم ناچیز نرخ حقوق ورودی در قیمت تمام شده کالا‌های واسطه‌ای و ثانیاً به دلیل حاشیه سود بالای بسیاری از این کالا‌ها که به مراتب بالاتر از حاشیه سود سال ۱۳۹۶ است. با احتمال زیادی کمتر از مقادیر پیش‌بینی شده خواهد بود.

با این حال میتوان تدابیری نیز برای کاهش اصابت این افزایش قیمت به بنگاه‌های اقتصادی اندیشید؛ مانند اعطای وام به بنگاه‌ها برای تأمین سرمایه در گردش از محل افزایش نرخ تسعیر حقوق ورودی و یا کاهش نرخ حقوق ورودی کالا‌های واسطه‌ای همزمان با افزایش نرخ تسعیر.


منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->