جشن مردمی بیعت با امام زمان (عج) در مشهد توزیع شله نذری همزمان با شهادت امام حسن عسکری(ع) در مشهد بازدید رئیس مجلس از پروژه مجتمع تربیتی آموزشی حضرت مهدی (عج) مشهد مراسم رژه هفته دفاع مقدس در مشهد برگزار شد مسابقات مرحله سوم لیگ دوچرخه سواری کوهستان(کراس کانتری) در مشهد آغاز عملیات اجرایی احداث چهارراه شهید محسن کاشانی در مشهد مشهد لبریز از شعر شد نمایشگاه فروش پاییزه مشهد آئین شام غریبان امام رضا (ع) بازگشت زائران پیاده از طریق پایانه مسافربری مشهد در روز پایانی صفر عزاداری شهادت امام رضا (ع) در خیابان‌های منتهی به حرم مطهر رضوی عزاداری روز شهادت امام رضا (ع) در حرم مطهر رضوی اسکان شبانه زائران در اطراف حرم مطهر رضوی در مسیر امام رضا(ع) زائران پیاده امام رضا(ع) - ۲ زائران پیاده امام رضا (ع) حرم حضرت امیرالمومنین (ع) در نجف اشرف عزاداری روز ۲۸ صفر در حرم مطهر رضوی پاکسازی ٧ محور ورودی مشهد مقدس در دهه آخر صفر آیین جاروکشی حرم مطهر رضوی
خبر فوری
| کد خبر: ۱۵۶۸۵۲ | ۱۴۰۲/۰۱/۱۳ | دریافت تصاویر

ایران زیباست | جزایر «هنگام» و «هرمز»

تعداد جزایر ایران در خلیج‌فارس، تا عدد ۴۰ هم می‌رسد، جزیره‌های کوچکی که اغلب مردم کشور به دلیل سفرهای زمستانی‌شان به آن‌ها با کمتر از پنج عددشان آشنا هستند. برخی از این ۴۰ جزیره که در سه استان، خوزستان، بوشهر و هرمزگان قرار گرفته‌اند، با وجود جذابیت‌های طبیعی و گردشگری‌شان، به دلایل تجاری یا امنیتی، قابل سکونت نیستند. برخی دیگر هم آنقدر وسعت کمی دارند که عملاً زندگی در آن‌ها ممکن نیست.

جزیره «هرمز»، جزیره‌ای در ۴۲ کیلومتری خلیج‌فارس است. شکل این جزیره از روی نقشه، شبیه یک مخروط ناتمام است، اما فقط یکی از روستاهای آن قابل سکونت است، با این وجود از نظر موقعیت استراتژیک، آن را «کلید خلیج‌فارس» می‌دانند.
در جزیره «هنگام» خبری از هیاهوی شهری نیست، هیچ خیابانی وجود ندارد و ماشینی دیده نمی‌شود. این جزیره به واسطۀ نزدیکی به تنگه هرمز و جزیره قشم، موقعیتی خاص و استراتژیک دارد و به همین دلیل نیز از گذشته مورد توجه بیگانگان بود و دوره حکومت صفویان به اشغال پرتغالی‌ها در آمد. «سر جان ملکم» در سال ۱۷۹۹ (۱۱۷۷ شمسی) به ایران آمد و ضمن ارائه تحلیلی از اوضاع ایران و رفتار ایرانیان، مقدمات حضور استعماری‌ انگلیس را فراهم آورد. در آن زمان، کریم خان زند حاکم ایران بود و انگلیسی‌ها موفق به تصاحب هنگام نشدند؛ اما آن‌ها دست نکشیدند و در نهایت در دوره قاجار این جزیره را تصرف کردند، اما سال ۱۳۱۱ شمسی این جزیره بار دیگر به ایران پس داده شد.

 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
{*Start Google Analytics Code*} {*End Google Analytics Code*}