مجمع تشخیص مصلحت، طرح ساماندهی کارکنان دولت را رد کرد (۶ آذر ۱۴۰۳) طالبان در یک قدمی حذف از فهرست سازمان‌های تروریستی در روسیه وزیر خارجه لبنان: امیدواریم آتش‌بس منجر به مذاکره با تل‌آویو برای تعیین مرز‌ها شود دیدار رئیس جمهور با اعضای شورای مرکزی خانه احزاب صهیونیست‌ها از آمادگی اسرائیل برای تأیید آتش‌بس با حزب‌الله خبر دادند وزیر خارجه روسیه: اوکراین و غرب برای اجرای توطئه‌هایشان با تروریست‌ها همکاری دارند فرمانده نیروی دریایی ارتش: در آبراهه‌های خطرناک، مقتدرانه حضور داریم سرلشکر باقری: جمهوری اسلامی ایران هیچگاه تعرض به خاک خود را بر نمی‌تابد پزشکیان در بازدیدی سرزده، به ستاد وزارت بهداشت رفت (۶ آذر ۱۴۰۳) ۲۰۰ امضا در پارلمان عراق برای اخراج نیرو‌های آمریکایی جمع‌آوری شد کمیسیون تلفیق رقم پاداش پایان خدمت کارکنان دولت در سال ۱۴۰۴ را اعلام کرد هیچ مشکلی در پرداخت یارانه وجود ندارد | راه‌اندازی مجموعه ای از سانتریفیوژهای جدید التهاب در پاکستان | یک پلیس پاکستان در جریان راهپیمایی مخالفان دولت کشته شد اعتراض وزیران افراطی صهیونیست به آتش‌بس قریب‌الوقوع در لبنان آخرین دیدار کاظمی‌قمی با امیرخان متقی (۶ آذر ۱۴۰۳) | طالبان برای تعامل با سفیر جدید ایران اعلام آمادگی کردند قالیباف: وضعیت تحقق برنامه هفتم اصلا قابل قبول نیست + فیلم آمریکا در مذاکرات تروئیکای اروپایی و ایران شرکت نمی‌کند توضیحات وزیر نفت در مجلس در رابطه با اقدامات انجام‌شده جهت تأمین سوخت نیروگاه‌ها مواضع متناقض مقامات انگلیس درباره حکم بازداشت نتانیاهو آیا توافق آتش بس در لبنان نزدیک است؟ مجروح شدن ۲ شهروند غیرنظامی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به حمص حمله هوایی رژیم صهیونیستی به چند پل در حومه حمص سوریه روسیه: آمریکا با وتوی قطعنامه آتش بس غزه در جهان منزوی می‌شود اردوغان: به حمایت از برادرانمان در فلسطین ادامه می‌دهیم وزیر اقتصاد: مصمم به ایفای تعهدات خود در قبال بانک توسعه اسلامی هستیم فرمانده تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی خانه نشین شد مخبر: دولت‌ها چاره‌ای جز کوچک شدن ندارند تداوم حملات هوایی رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت (۵ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

اسرائیل در سراشیبی سقوط | چرا اشغالگران از تقابل با حزب‌الله فرار می‌کنند؟

  • کد خبر: ۱۵۷۷۵۰
  • ۱۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۸
اسرائیل در سراشیبی سقوط | چرا اشغالگران از تقابل با حزب‌الله فرار می‌کنند؟
صهیونیست‌ها که ثابت کرده‌اند حتی توان رویارویی با یکی از جبهه‌های مقاومت منطقه را ندارند، بعد از تنش‌های اخیر در مرز لبنان و فلسطین اشغالی در تلاش برای محدود کردن چارچوب درگیری‌ها و فرار از هرگونه تقابل و تنش با حزب‌الله هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در پی تحولات سریع در داخل فلسطین اشغالی طی چند هفته گذشته و بحران داخلی شدید و بی‌سابقه این رژیم که زنگ خطر جنگ داخلی را به صدا در آورد، رفتارهای «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و کابینه وی بیانگر تلاشی ناکام در فرار رو به جلو برای نجات از این مخمصه بزرگ است.

تجاوزاتی که اشغالگران طی دو روز گذشته علیه غزه و جنوب لبنان انجام دادند در چارچوب همین تلاش‌های نتانیاهو و دوستانش بود. ناظران امور رژیم صهیونیستی معتقدند کابینه اسرائیل و شخص نتانیاهو در یک تله استراتژیک گرفتار شده‌اند که موجودیت این رژیم را تهدید می‌کند.

طی سال‌های گذشته کاملا مشخص شده بود که مسیر کلی رژیم صهیونیستی به سمت یک روند نزولی خطرناک پیش می‌رود؛ به ویژه بعد از سرنگونی پروژه سقوط نظام سوریه و شکست اهداف محور آمریکایی در جنگ جهانی تروریسم علیه دمشق.

نقطه عطف مسیر نزولی اسرائیل و قرار گرفتن آن در سراشیبی سقوط، نبرد «شمشیر قدس» در مه 2021 بود؛ جنگی که بعد از گذشت 2 دهه از جنگ دوم لبنان، اسرائیلی‌ها را در میان یک نگرانی و اضطراب بزرگ موجودیتی قرار داد. در این مرحله صهیونیست‌ها به این نتیجه رسیدند که پروژه تثبیت موجودیت اسرائیل در منطقه از طریق مثلث امنیت-شهرک‌سازی و جذب یهودیان از سراسر جهان، به پایان راه خود رسیده است.

درواقع اسرائیلی‌ها به این فکر می‌کنند در شرایطی که از مقابله با یک جبهه مقاومت در داخل فلسطین و یا حداکثر اتحاد مقاومت لبنان و فلسطین ناتوانند، اگر همه جبهه‌های مقاومت منطقه علیه اسرائیل اقدام کنند، شرایط چگونه خواهد شد؟

در این میان باتلاقی که نتانیاهو گرفتار آن شده را نمی‌توان از بحران موجودیتی اسرائیل جدا دانست. پروژه صهیونیستی از دو دهه گذشته با سرعت بالا در سراشیبی سقوط قرار گرفته و وقایع میدانی و چالش‌هایی که این رژیم در این مدت در حال دست و پنجه نرم کردن با آنهاست نشان می‌دهد اسرائیلی‌ها ترمز بریده‌اند و نمی‌توانند حرکت سریع خود به سمت سقوط و نابودی را متوقف کنند.

به عبارت دیگر استراتژی قدیمی رژیم صهیونیستی برای انتقال جنگ به زمین دشمن، بدون دریافت هیچ ضربه‌ای، دیگر جوابگو نیست و ناکارآمدی این استراتژی در سایه توسعه روزافزون توانمندی‌های نظامی و راهبردی بزرگترین دشمن اسرائیل در منطقه یعنی محور مقاومت، ثابت شده است. از طرفی، نه تنها رویای پیروزی دائمی بر دشمنان اسرائیل از بین رفته و دیگر خبری از اسطوره شکست‌ناپذیری ارتش این رژیم نیست؛ بلکه موضوع خطرناک‌تر برای صهیونیست، فرسایش داخلی آنهاست.

روی کار آمدن کابینه فاشیستی و افراطی نتانیاهو و پیامدهای ناشی از آن تنها یک شاخص از مجموعه شاخص‌های فرسایش داخلی و از بین رفتن توان بازدارندگی آن بود. در زمانی که سران رژیم اشغالگر قدرت حل یا دست کم کاهش بحران داخلی این رژیم را ندارند و از طرف دیگر کابینه با استراتژی نخ‌نما شده فرار رو به جلو اقدام به شعله‌ور کردن آتش تنش‌های خارجی می‌کند، اسرائیلی‌ها دو گزینه پیش روی خود می‌یابند: ورود به جنگ داخلی و در نهایت فروپاشی از درون یا آغاز یک جنگ همه‌جانبه منطقه‌ای که درواقع برای رژیم صهیونیستی به منزله «روز قیامت» و پایان کار آن خواهد بود.

وحشی‌گری صهیونیست‌ها در داخل اراضی اشغالی و تجاوزات آنها به جنوب لبنان نشان‌دهنده دام بزرگی است که اسرائیل گرفتار آن شده است. «آلون بن دیوید» تحلیلگر امور نظامی در شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی با اشاره به اینکه شلیک موشک‌ها از سمت جنوب لبنان به شهرک‌های اسرائیلی، سران و شهرک‌نشینان این رژیم را به شدت نگران کرده گفت، با وجود هشدارهای زیادی که درباره انفجار اوضاع قدس و غزه علیه اسرائیل مطرح می‌شد، اما پرتاب موشک از سمت لبنان پیش‌بینی نشده بود.

این وضعیت کابینه نتانیاهو را در حالتی از سردرگمی قرار داده و موجب شد تا نشست کابینه امنیتی این رژیم ساعاتی به تعویق بیفتد. رسانه‌های صهیونیستی نیز ارزیابی‌های متناقضی از حوادث روز پنجشنبه و تنش‌ها در مرز لبنان و فلسطین اشغالی ارائه دادند.

موشک‌هایی که در این مرحله از لبنان به سمت مواضع رژیم صهیونیستی شلیک شد بزرگترین عملیات موشکی از زمان جنگ جولای 2006 بود. در این زمینه خبرنگار امور نظامی رژیم صهیونیستی در روزنامه اسرائیل هیوم با اشاره به شلیک 34 موشک هم‌زمان به سمت شهرک‌های صهیونیستی اعلام کرد که بازدارندگی اسرائیل فرسایش یافته است. «آویگدور لیبرمن» وزیر جنگ اسبق رژیم صهیونیستی نیز حملات موشکی اسرائیل علیه جنوب لبنان را مضحک و خنده‌دار توصیف و اعلام کرد که بازدارندگی اسرائیل در برابر (سید) حسن نصرالله کاملا از بین رفت.

فرار صهیونیست‌ها از تقابل با حزب‌الله

اما معضل اصلی پیش روی تصمیم‌سازان اسرائیل در مرحله فعلی آن است که قادر نیستند واکنش مناسبی که بتواند بازدارندگی فرسوده اسرائیل را برگرداند، از خود نشان دهند. در جریان نشست کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی، «هرتزی هالیوی» رئیس ستاد ارتش رژیم اشغالگر اعلام کرد که باید حزب‌الله را خارج از معادله قرار داده و بر مقابله با حماس متمرکز شویم. ارتش رژیم صهیونیستی نیز با صدور بیانیه‌ای، جنبش حماس فلسطین را مسئول اتفاقات در مرز لبنان دانست.

این رفتار صهیونیست‌ها به وضوح نشان می‌دهد که در تلاش برای محدود کردن و چارچوب‌بندی درگیری‌ها هستند و از هرگونه تقابل و تنشی با حزب‌الله فرار می‌کنند. درحال حاضر نتانیاهو در شرایط پیچیده‌ای قرار گرفته؛ زیرا از یک سو باید اقدامی برای مهار اوضاع داخلی فلسطین که در معرض انفجار قرار دارد انجام دهد و از سوی دیگر توان کنترل وزرای فاشیست خود همچون ایتمار بن گویر و بزالل اسموتریچ که اوضاع قدس و کرانه باختری را شعله‌ور می‌کنند، ندارد.

اما ارزیابی مراکز تحقیقاتی و مطالعاتی رژیم صهیونیستی نشان می‌دهد محدود کردن چارچوب پاسخ و درگیری‌ها کمکی به احیای بازدارندگی اسرائیل نمی‌کند و حتی موجب فرسایش بیشتر آن می‌گردد؛ چرا که در نهایت اسرائیل در معرض درگیری‌ها و یا جنگی قرار خواهد گرفت که از همه جهات آن را محاصره کرده است و در این صورت گزینه‌های زیادی برای مقابله با این تهدید نخواهد داشت.

علاوه بر تهدیدات خارجی، رژیم صهیونیستی اکنون در یک محاصره داخلی از جانب جناح چپ و راست قرار دارد؛ جایی که راست‌افراطی‌های فاشیست در حال منفجر کردن اوضاع هستند و در طرف مقابل جناح چپ شروع به لشکرکشی در برابر راست‌ها کرده است. همه این‌ها درحالی است که با روی کار آمدن کابینه راست افراطی نتانیاهو، ارتش رژیم صهیونیستی که اسرائیلی‌ها برای حفظ امنیت خود حساب زیادی روی آن باز کرده بودند، دچار چند دستگی شده و حتی درباره تجزیه آن هشدار می‌دهند.

شاخص‌ها نشان می‌دهد حتی اگر نتانیاهو بتواند بر چالش‌های داخلی غلبه کرده و جلوی تجزیه ارتش و وقوع جنگ داخلی را بگیرد اما قادر به مقابله با اتحاد جبهه‌های مختلف محور مقاومت نیست؛ محور مقاومتی که معادله خود را برای حمایت از فلسطین روشن کرده است: هر تجاوزی به مسجدالاقصی برابر است با جنگ منطقه‌ای. این همان معادله معروف سید «حسن نصرالله» دبیر کل حزب‌الله است که یک سال قبل در روز جهانی قدس اعلام و تاکید کرد که محور مقاومت در همه سطوح نظامی، اقتصادی، معنوی و سیاسی آماده دفاع از فلسطین و مقدسات آن است.

پرواضح است که در سایه قدرت و آموزه‌های محور مقاومت، دوره تفرقه میان ملت‌های عربی و اسلامی و همچنین مردم فلسطین به پایان رسیده و هر کسی که هنوز هم بخواهد روی دولت آمریکا شرط‌بندی کند مانند تشکیلات خودگردان فلسطین یا رژیم‌های سازشکار عربی، محکوم به فریب‌خوردگی و شکست است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->