به گزارش شهرآرانیوز؛ قیمت جدید خودرو درب کارخانه سرانجام اعلام شد. وزارت صمت و شورای رقابت حدود ۱۰روز از انتشار قیمتهای جدید خودداری میکردند و مدعی بودند که اعلام قیمتهای جدید وظیفه این دو نهاد نیست، اما درنهایت میزان افزایش قیمت خودرو درب کارخانه مشخص و قیمتهای جدید محصولات ایران خودرو و سایپا اعلام شد.
حال این پرسش مطرح میشود که بازار چه واکنشی به این خبر نشان خواهد داد. فعالان و کارشناسان حوزه صنعت خودرو معتقدند که این افزایش، تأثیر مستقیم بر روند بازار خودرو میگذارد. در این میان باید به این نکته اشاره کرد که حتی تأخیر شورای رقابت و وزارت صمت در اعلام قیمتها بر بازار تأثیر گذاشت و خودرو را طی ۱۰روز حدود ۵ درصد گران کرد.
کارشناسان معتقدند با افزایش قیمت خودرو درب کارخانه، نرخ خودروها در بازار آزاد نیز شیب صعودی را تا پایان سال طی میکند.
قیمت پژو ۲۰۷ که یکشنبه وارد کانال ۷۰۰میلیون تومانی شدهبود، دیروز ۱۳میلیون تومان افزایش یافت و به ۷۱۳میلیون تومان رسید. دناپلاس هم ۱۷ میلیون تومان گران شد و اکنون آن را با کمتر از نرخ ۸۹۷میلیون تومان در بازار نمیتوان یافت.
پژوپارس که سال گذشته جهش قیمتی چشمگیری را تجربه کرد، دیروز هم به روند صعودی خود ادامه داد و با ۱۰میلیون تومان افزایش قیمت نسبت به یکشنبه، سقف ۵۵۶میلیون تومان را شکست. پژو۲۰۶ تیپ۵ که یکی از پرطرفدارهای بازار خودروهای داخلی است، دیروز ۱۱میلیون تومان گران شد و نرخ ۵۹میلیون تومان را در کارنامه خود ثبت کرد. پراید ۱۱۱ که سال گذشته نوسان قیمتی زیادی را تجربه کرد، دیروز با نرخ ثابت ۳۵۰ میلیون تومان عرضه شد. در این میان، کوئیک دندهای مدل۱۴۰۱ در بازار با رشد ۱۰ میلیون تومانی قیمت، ۴۰۵میلیون تومان به فروش رفت. کوئیک دندهای R هم ۴۲۰میلیون تومان قیمتگذاری شد.
کوئیک اتوماتیک پلاس، مدل۱۴۰۱ نیز با افزایش ۱۰ میلیون تومانی قیمت به نرخ ۵۱۰میلیون تومان فروخته شد. همچنین دیروز خودرو شاهین، ۱۲میلیون تومان گرانتر شد و قیمتش به ۶۶۴میلیون تومان رسید.
خودروهای چینی نیز دیروز بین ۱۰ تا ۴۰میلیون تومان گران شدند. در این میان، دیگنیتی۱۴۰۰ افزایش قیمت ۴۰میلیون تومانی را ثبت کرد و ۲ میلیاردو۲۷۰میلیون تومان قیمت خورد. خودرو کی ام سی T۸ نیز دیروز با افزایش قیمت ۴۰میلیون تومانی همراه شد تا به قیمت ۲ میلیاردو۱۳۵میلیون تومان دادوستد شود.
فیروز نادری، کارشناس صنعت خودرو، در گفتگو با تجارت نیوز گفت: بازار خودرو از زمان انتشار خبر افزایش ۳۵ درصدی قیمت خودروهای کارخانهای با حدود ۵ درصد افزایش قیمت مواجه شده است. اما احتمال میرود پس از اعمال این افزایش قیمت بر خودروهای کارخانه ای، قیمت خودرو در بازار آزاد بیش از ۵ درصد نیز افزایش یابد.
وی افزود: اما وضعیت خریدوفروش خودرو هم گام با روند صعودی قیمتها بهتر شده و میزان معاملات افزایش یافته است. به نظر میرسد با گران شدن قیمت خودرو درب کارخانه، سطح معاملات نیز بالا رود؛ چون در زمان افزایش قیمت ها، خریدوفروش بیشتری صورت میگیرد تا زمانی که قیمتها رو به کاهش برود.
همچنین محمد حسینی، کارشناس بازار خودرو با اشاره به شکاف بین قیمت کارخانهای خودرو و بازار آزاد میگوید: این کار سبب تداوم دلالی در بازار خودرو شده و در عمل تولید خودرو به مشکل برمیخورد.
مدیرعامل سایپا از فروش خودروهای طرح یکپارچه با قیمت مصوب جدید شورای رقابت خبر داد. محمدعلی تیموری اعلام کرد: خودروهایی که پیش از سال درقالب طرح یکپارچه فروش خودروهای داخلی عرضه شد و متقاضیان برای دریافتشان ثبت نام کردند، براساس قیمتهای جدید تحویل داده خواهد شد و این موضوع در قراردادها نیز ذکر شده است، بنابراین تمام کسانی که در این طرح ثبت نام کرده اند، خودروهای به قیمتهای مصوب فعلی را تحویل خواهند گرفت.