بررسی قیمت حبوبات در مشهد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | لوبیا چیتی را بیشتر از این قیمت نخرید قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد چرایی صف‌های طولانی وام ازدواج در بانک‌ها آیا حق مسکن کارگران در سال ۱۴۰۴ افزایش می‌یابد؟ رکود دست از سر بازار مسکن برنداشته است | خالی‌بودن بازار مسکن از خریدار و فروشنده (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت عمده‌فروشی میوه و صیفی‌جات در مشهد (۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | خیار و گوجه کیلویی چند است؟ قیمت برنج هندی در آستانه میلیونی‌شدن پیش‌فروش بلیت قطار خرداد ۱۴۰۴ آغاز شد پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | روز عرضه یا تقاضا؟ پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | منتظر صعود باشیم؟ پیش بینی قیمت ارز و دلار (دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴)| منتظر ریزش باشیم؟ جهش دوباره قیمت نفت و طلا در بازار‌های جهانی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) سالانه حدود ۱۰هزار نفر در ایران قربانی حوادث کار می‌شوند قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | شاهین ۸۹۰ میلیون تومان شد ریزش قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول رشد انفجاری آلت‌کوین‌ها پس از جهش اتریوم (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) ضربه سنگین انفجار بندر شهید رجایی بر زنجیره تأمین کالا‌های ترانزیتی | بحران در بندرعباس، رکود در جاده توسعه همکاری‌های مشترک بین گمرکات ایران و قطر انتقال سهمیه بنزین به کارت بانکی فعلاً منتفی است مردم درخصوص خطرات کشتار دام در هوای گرم و خارج از فضای کشتارگاه، هوشیار باشند سناریو‌های پیش‌روی بازار ارز در دوران پسامذاکرات | قیمت دلار در صورت توافق یا عدم‌توافق ایران با آمریکا چقدر می‌شود؟ رفتار محتاطانه سهامداران در بورس امروز | افت ۲۴ هزار واحدی شاخص کل (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) گندم‌کار‌ها قربانی اختلاف دولتی‌ها | پرداخت مطالبات گندم‌کاران باز هم به تأخیر افتاد خریداری برنج ایرانی از کشاورز کیلویی ۸۰ هزار تومان و فروش، ۲۰۰ هزار تومان! افزایش بیش از ۲ میلیون تومانی قیمت سکه در مشهد! (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) اوج‌گیری نرخ ارز و طلا در آستانه دور جدید مذاکرات (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دلار به ۸۴ هزار تومان رسید افزایش جوجه‌ریزی در تایباد خراسان رضوی قیمت امروز مرغ و گوشت در مشهد اعلام شد (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) + جدول
سرخط خبرها

خواسته بخش تولید ثبات شاخص‌های اقتصادی در سال جدید است | شنیده شده قرار است آب صنایع در تابستان قطع شود

  • کد خبر: ۱۵۹۰۰۵
  • ۲۶ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۳:۱۳
خواسته بخش تولید ثبات شاخص‌های اقتصادی در سال جدید است | شنیده شده قرار است آب صنایع در تابستان قطع شود
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تاکید کرد: مهم‌ترین خواسته فعالان اقتصادی در سال جدید بازگشت ثبات به شاخص‌های کلان اقتصادی است.

فیروز ابراهیمی در گفتگو با شهرآرانیوز، با ارائه ارزیابی خود از وضعیت صنایع و فعالان آن در سال ۱۴۰۱ اظهار کرد: متاسفانه سال پیش علی‌رغم نام‌گذاری که از سوی مقام معظم رهبری صورت گرفت، آن خروجی متناسب با چنین نام‌گذاری رخ نداد. این موضوع هم به دلیل سیاست‌های غلط و تورم بالایی بود که قدرت برنامه‌ریزی را از فعالان اقتصادی گرفت.

وی ادامه داد: در کنار این‌ها، امسال علاوه بر قطع برق صنایع در تابستان، شاهد قطع گاز آن‌ها در زمستان نیز بودیم.

ابراهیمی با بیان اینکه سال پیش نرخ ارز تا ۶۰ هزار تومان نیز پیش رفت و همین موضوع مشکلات فراوانی برای حوزه صنعت ایجاد کرد، گفت: ابتدای سال پیش امکان رفع تعهد ارزی با ۱۵۰۰ تومان به ازای هر دلار فراهم بود، ولی زمانی که نرخ ارز به ۶۰ هزار تومان رسید، بابت هر دلار ۶۰۰۰ الی ۷۰۰۰ تومان باید برای رفع تعهد ارزی پرداخت می‌شد.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی بیان کرد: امید است امسال با توجه به نام‌گذاری آن از سوی رهبری، شرایطی ایجاد شود که مسئولان دولتی به حرمت این شعار به گونه‌ای عمل کنند که در پایان سال شرایط مناسب‌تری برای بخش خصوصی فراهم شود.

ابراهیمی در پاسخ به این سوال که مهم‌ترین خواسته فعالان اقتصادی در سال جدید چیست، گفت: اقتصاد عرصه برنامه‌محوری است و تا زمانی که شاخص‌های اقتصادی مانند نرخ تورم، ارز و... اصلاح نشود و پایداری نرسد، یک فعال اقتصادی قدرت برنامه‌ریزی برای خویش نخواهد داشت.

وی تاکید کرد: دولت باید تمام هم و غم خویش را ایجاد ثبات در ارزش پول ملی و کاهش تورم بگذارد تا بتوان در عرصه تولید برنامه‌ریزی نمود. در حال حاضر ما به عنوان یک فعال اقتصادی نمی‌دانیم که هفته آینده نرخ ارز چقدر خواهد بود؛ رفع تعهدات ارزی با چه نرخی محاسبه خواهد شد و قیمت مواد اولیه چقدر محاسبه می‌شود. ما بازار‌های صادراتی را با مشکلات فراوانی برای خود مهیا می‌کنیم، اما با نوسانات ارزی نمی‌توان این بازار‌ها را حفظ کرد.

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تصریح کرد: عدم قطع جریان انرژی صنایع و پرداخت تسهیلات بانکی از دیگر خواسته‌های مهمی است که صنایع و فعالان اقتصادی خواهان تحقق آن هستند. این‌ها نیاز‌های بدیهی تولید است. بهره‌مندی از جریان گاز و برق یک نیاز بدیهی است. امروز متاسفانه شنیده می‌شود ممکن است در تابستان آب صنایع نیز دچار قطعی شود.

ابراهیمی خاطرنشان کرد: نمی‌شود که بار تمام کمبود‌ها بر دوش بخش تولید باشد. آسان‌ترین تصمیم همیشه قطع برق و گاز صنایع است. آیا اینگونه رشد تولید محقق خواهد شد؟

وی با اشاره به اینکه بانک‌ها به صنایع تسهیلات‌دهی نمی‌کنند، از آن به عنوان یکی دیگر از مشکلات بخش تولید یاد کرد و گفت: آنچه که امروز بانک‌ها از پرداخت تسهیلات به بخش تولید آماردهی می‌کنند و آمارشان هم صحیح است، پرداخت ۸۷ همت تسهیلات است که کمتر از ۴۰ درصد آن مربوط به ۶ ماه نخست سال پیش و ۶۰ درصد دیگرش به روز کردن تسهیلات قبلی است. مگر می‌توان تولید را بدون حمایت بخش بانکی رونق داد؟

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با بیان اینکه امسال نرخ ارز نسبت به سال پیش ۲ برابر شده، عنوان کرد: این یعنی نیاز بخش تولید به سرمایه در گردش نیز ۲ برابر شده است؛ بنابراین اگر می‌خواهیم شعار رشد تولید که مقام معظم رهبری نیز بر آن تاکید داشتند، محقق شود، ابتدا باید بنگاه‌های کوچک تولیدی را از پروسه بازگشت ارز حاصل از صادرات‌شان معاف کرد؛ سپس تسهیلات‌دهی به واحد‌های تولیدی را باید احیا نمود و نهایتا مالیات متناسب با شرایط اقتصادی از بنگاه‌های اقتصادی دریافت شود.

ابراهیمی افزود: امسال مجلس مالیات بخش تولید را ۱۲۸ درصد افزایش داده، اما سوال اینجاست که کدام صنعت توانسته ۱۲۸ درصد رشد داشته باشد؟

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->