وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی
سرخط خبرها

ناکامی کلاهبرداران مشهدی با هوشیاری پلیس فتا

  • کد خبر: ۱۶۰۲۷۳
  • ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۳
ناکامی کلاهبرداران مشهدی با هوشیاری پلیس فتا
ماجرای یک کلاهبرداری چند لایه که با هوشیاری پلیس فتا در مشهد ناکام ماند.

محمدجواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ بیکاری همچون مرضی لاعلاج به جان زندگی‌اش افتاده بود و ذره‌ذره آبش می‌کرد، یکی از بستگان پا پیش گذاشته بود تا ظاهرا دردهایش را کمی تسکین دهد، در برابر این تسکین موقت، فردی دیگر بر اثر یک کنجکاوی زندگی‌اش متلاطم شد و در آستانه باختن آن بود، در این میان خوشبختانه عملکرد درخشان پلیس فتای خراسان‌رضوی جلو یک کلاهبرداری بزرگ را گرفت و آن را در نطفه خفه کرد.

ماجرای این پرونده از یک کنجکاوی آغاز شده بود. مردی در شهرستان چناران پیامکی از بانک دریافت کرده بود که ظاهرا از او خواسته بود برای وکالتی کردن حسابش چنین و چنان کند. او نیز بی‌توجه به ماهیت پیام که از سرشماره شخصی برایش ارسال شده بود، قدم به قدم هرکاری از او خواسته شده را انجام داده بود.

این فرد پس از هدایت به یک درگاه بانکی اطلاعات کارت بانکی‌اش را وارد کرده بود، ظاهرا اتفاق خاصی نیفتاده بود، اما ساعتی بعد با پیامک برداشت غیرمجاز صد میلیون تومانی از حسابش روبه‌رو شد.
مرد فکر کرد اشتباهی رخ داده است و خودش را به بانک رساند، اما متصدی بانک اعلام کرد که این گردش مالی بزرگ در حسابش ظاهرا به صورت قانونی انجام شده است و هیچ ردپایی از هک شدن حسابش وجود ندارد. در ادامه نیز از او خواسته شد تا برای پیگیری موضوع به پلیس فتا و دادسرا مراجعه کند.

ثبت یک فیشینگ حرفه‌ای

با ورود مرد جوان به پلیس فتا و اعلام شکایت، بلافاصله تشریفات قانونی انجام شد. بررسی‌های کارشناسان پلیس فتا نشان داد که پیامک ارسالی به او جعلی بوده است و او در دام فیشینگ‌بازان افتاده است. این شیادان ابتدا با شگرد‌های مسموم خود به پیام‌های گوشی قربانی دسترسی یافته‌اند و سپس با دسترسی به اطلاعات کارت بانکی، توانسته‌اند اندوخته یک عمر این فرد را بربایند.

یک سرنخ مهم

پس از پیگیری‌های کارشناسان پلیس فتا، مشخص شد که این پرونده یک تفاوت عمده و چندین شباهت با پرونده‌های فیشینگ دارد. تفاوت عمده‌اش که همان لحظه مشخص شد موضوع انتقال پول به حساب یک مشهدی بود که از قضا برخلاف دیگر پرونده‌ها این پول همچنان در این حساب مانده بود. معمولا در سایر پرونده‌ها پول‌های سرقتی تحت عناوین مختلف به گردش در می‌آید و بیشتر صرف خرید کالا در سایت‌های واسطه‌گر یا خرید تلفنی و اینترنتی از فروشگاه‌ها می‌شود. شباهت این پرونده هم در استفاده از کارت اجاره‌ای بود.

شناسایی یک متهم

با هماهنگی‌های قضایی صورت گرفته، فردی که پول در حسابش بود در مشهد شناسایی و فراخوانده شد. او در پاسخ به سؤالات کارشناسان در واریز صد میلیون تومان به حسابش اعلام کرد که روحش نیز از وجود این همه پول بی‌خبر بوده است.
او در ادامه اعلام کرد که بیکار است و نمی‌داند چگونه امورات زندگی‌اش را بگذراند تا اینکه شوهر خواهرش به او پیشنهاد حضور در فضای مجازی و دورکاری را داده است و طبق مستنداتی که ارائه داد مشخص شد کارت عابر بانکش نیز دست شوهر خواهرش به امانت بوده است.

او همچنین گفت که شوهرخواهرش او را راهنمایی کرده تا در یک صرافی آنلاین احراز هویت کند و با پول‌هایی که در ازای دورکاری به حسابش واریز شده است، اقدام به خرید رمزارز کند و آن را به کیف پول‌های مختلفی انتقال دهد و به ازای این کار‌ها ماهانه حقوق خوبی دریافت کند.

خوش‌شانسی محض

پلیس متوجه شد که همچنان وجوه سرقتی در حساب این فرد وجود دارد و او نتوانسته به‌موقع خواسته‌های شوهرخواهرش را عملی کند. در واقع این موضوع یک خطر بزرگ را از او دور کرده بود، زیرا در صورت جابه‌جایی وجوه، او باید پاسخگوی مال‌باخته می‌بود و پول‌های او را برمی‌گرداند.

با دستور سرهنگ علی‌اکبر قرائی‌پور، رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی و هماهنگی قضایی خوشبختانه وجوه سرقتی در حساب قربانی مسدود و پس از اقدامات لازم به حساب مال‌باخته برگشت داده شد.

سرهنگ قرائی‌پور با اشاره به اینکه تحقیقات برای شناسایی دیگر عاملان این پرونده کلاهبرداری ادامه دارد بیان کرد: شهروندان توجه داشته باشند هرگونه کلیک بر روی لینک‌های ناشناس ممکن است عواقب تلخی برایشان در پی داشته باشد و اگر به انجام اقدامی در فضای مجازی مشکوک بودند می‌توانند با شماره ۰۹۶۳۸۰ فوریت‌های سایبری تماس بگیرند و پیش از هر اقدامی مشورت کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->