ایهود اولمرت: جنگ غزه هیچ توجیهی ندارد درخواست نمایندگان آمریکا: برچیده شدن غنی‌سازی اورانیوم ایران عراقچی: پس از پاسخ ایران به پیشنهاد آمریکا، زمان و مکان دور بعدی مذاکرات تعیین می‌شود سخنگوی گردان‌های قسام: ارتش اسرائیل با عملیات‌های ویژه مواجه خواهد شد پزشکیان در گفت‌وگو با بن‌زاید: امیدواریم برکات عیدقربان زمینه‌ساز گسترش صلح و برچیده شدن جنگ از منطقه باشد دیدار نوه امام خمینی(ره) با خانواده شهید سیدحسن نصرالله در بیروت واکنش وزیر کشور به قتل الهه حسین‌نژاد | وضعیت حمل و نقل عمومی غیررسمی و اینترنتی بررسی می‌شود مجروح شدن بیش از ۱۰ صهیونیست در شمال غزه (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) جزئیات جدید درباره اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی تأکید رئیس‌جمهور ایران و نخست‌وزیر ارمنستان بر تعمیق روابط دوجانبه روسیه به ایلان ماسک پناهندگی می‌دهد ترامپ درپی تنش با ایلان ماسک، خودروی تسلای قرمزرنگش را می‌فروشد ابراز خوش‌بینی مدیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درخصوص مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا بازگشت رئیس مجلس و هیئت پارلمانی از اجلاس رؤسای مجالس کشور‌های عضو بریکس + فیلم حملات اخیر به اوکراین، پاسخی به «اقدامات تروریستی» کی‌یف ۸۰ هزار نفر در نماز عید قربان در مسجد الاقصی حضور یافتند (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) هشدار عراقچی به سه کشور‌ اروپایی| ایران در برابر نقض حقوق خود، واکنشی قاطع نشان می‌دهد مقام ایرانی: آمریکایی‌ها می‌دانند ایران هرگز توقف غنی‌سازی را نمی‌پذیرد قالیباف برازیلیا را ترک کرد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) نامه‌ ایران به شورای امنیت پیرامون اتهامات آمریکا ایلان ماسک از استیضاح ترامپ حمایت کرد! روسیه انتقام گرفت| حمله گسترده به کی‌یف (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پزشکیان: مصرف برق در ایران به ازای هر متر مربع ساختمان ۶ برابر بیشتر از کشورهای مشابه است ایلان ماسک، ترامپ را به ارتباط با پرونده‌ قاچاق جنسی کودکان متهم کرد دبیرکل سازمان ملل: جامعه بین‌المللی باید برای راهکار دوکشوری در فلسطین، تلاش کند ارتش رژیم اسرائیل هشدار حمله و تخلیه ضاحیه جنوبی بیروت را صادر کرد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی تلفنی رؤسای جمهور ایران و ترکمنستان به‌مناسبت عید قربان (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) شکایت ایران از ادعا‌های بی‌اساس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی
سرخط خبرها

آغاز رای گیری انتخابات ریاست جمهوری ترکیه از فردا پنج‌شنبه (۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۱۶۰۷۷۴
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۸
آغاز رای گیری انتخابات ریاست جمهوری ترکیه از فردا پنج‌شنبه (۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲)
رای گیری انتخابات ریاست جمهوری ترکیه از فردا (پنجشنبه) در ۷۵ نمایندگی سیاسی خارجی و در ۱۵۶ نقطه از جهان و همچنین در دروازه‌های گمرکی این کشور آغاز می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، شورای عالی انتخابات ترکیه از آمادگی برگزاری انتخابات در همه حوزه‌های پیش بینی شده خبر داد و اعلام کرد: رای‌گیری در نمایندگی‌های خارج از کشور و در دروازه‌های گمرکی از فردا پنجشنبه ۲۷ آوریل ۲۰۲۳ (هفتم اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) از ساعت ۸ صبح تا ساعت ۱۷ به وقت محلی آغاز و در تاریخ ۹ ماه مِی ۲۰۲۳ (۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) پایان می‌یابد.

شبکه خبری تی. آر. تی خبر اعلام کرد که در انتخابات همزمان ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه، در مجموع ۶۴ میلیون و ۱۱۳ هزار و ۹۴۱ نفر نفر واجد شرایط رای دادن هستند که سه میلیون و ۴۱۶ هزار و ۹۸ نفر از آن‌ها در خارج از کشور ترکیه به سر می‌برند.

بنا به اعلام این نهاد، انتخابات همزمان ریاست جمهوری و پارلمانی ترکیه در داخل این کشور نیز در روز ۱۴ ماه می ۲۰۲۳ (۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) برگزار خواهد شد و در صورت کشیده شدن انتخابات ریاست جمهوری به دور دوم، دور بعدی این رقابت سیاسی در روز یکشنبه ۲۸ ماه مِی ۲۰۲۳ (۷ خردادماه ۱۴۰۲) برگزار خواهد شد.

برای حضور در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ترکیه که همزمان با انتخابات پارلمانی این کشور برگزار می‌شود، چهار نامزد نهایی از جمله رجب طیب اردوغان از سوی ائتلاف جمهور، کمال قلیچداراوغلو از سوی ائتلاف ملت، محرم اینجه از سوی حزب مملکت و سینان اوغان از سوی ائتلاف آتا معرفی شده‌اند.

به گزارش تارنمای روزنامه جمهوریت، بر اساس آخرین نظرسنجی‌ها، رقابت اصلی در انتخابات پیش رو بین رجب طیب اردوغان رئیس جمهور کنونی و کمال قلیچداراوغلو رقیب سرسخت او جریان دارد.

بنا به ادعای این رسانه، بررسی میانگین نتایج نظرسنجی ۱۰ موسسه معتبر سنج افکار نشان می‌دهد که اردوغان بر اساس یافته‌های هشت موسسه نظرسنجی بازنده انتخابات حساس پیش رو خواهد بود و تنها، نتایج دو موسسه موید آرای مرزی و شکننده اردوغان و پیروزی احتمالی وی است.

رئیس شورای عالی انتخابات ترکیه از پیش بینی ۱۹۱ هزار و ۸۸۴ صندوق رای در ۹۷۳ شهرستان ۸۱ استان برای اخذ آرای این دو انتخابات حساس خبر داد.

انتخابات حساس پیش رو، سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در تاریخ ترکیه و دومین دور انتخابات ریاست جمهوری این کشور پس از تغییر نظام سیاسی از پارلمانی به ریاستی محسوب می‌شود و در صورت پیروزی قلیچداراوغلو، اردوغان پس از دو دهه، قدرت سیاسی را واگذار می‌کند.

بروز مشکلات اقتصادی حاد و ثبت نرخ تورم ۶۴.۲۷ درصد، افزایش نیافتن حقوق و دستمزد‌ها برابر با تورم، افت ارزش پول ملی ترکیه به میزان بیش از ۷۵ درصد در پنج سال دوره ریاست جمهوری اردوغان، وقوع زلزله مهیب و ناتوانی دولت در مدیریت سریع این بحران، کاهش قدرت خرید مردم، افزایش قیمت مسکن، مواد غذایی و خودرو به عنوان سه نیاز اساسی مردم از جمله عللی عنوان می‌شود که آثار آن، خود را در نتیجه انتخابات پیش رو نشان خواهد داد.

دوره ریاست جمهوری ترکیه پنج ساله است و بر اساس اصلاحیه قانون اساسی که در سال ۲۰۱۷ به تصویب رسید، رئیس جمهور بالاترین مقام اجرایی و رئیس دولت بوده و در انتخاب وزرا و همراهان دولت اختیار کامل دارد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->