در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی پیش‌بینی بارش باران قابل ملاحظه در برخی نقاط کشور (۱۲ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

دختر جوان مشهدی طعمه شرکت کاریابی مجازی شد

  • کد خبر: ۱۶۱۳۳۲
  • ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۶
دختر جوان مشهدی طعمه شرکت کاریابی مجازی شد
مروری بر پرونده دختر پشت کنکوری که به دنبال یافتن کار در فضای مجازی با یک پرونده قضایی روبه­ رو شد.

محمدجواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ نوزده‌ساله و پشت‌کنکوری است. او آینده‌ای برای خود ترسیم کرده است، اما غصه‌ای گوشه دلش از مدتی قبل نشسته بود و می‌دانست هزینه بالای تهیه کتاب و شرکت در کلاس‌های کنکور، خرج زیادی روی دست خانواده‌اش گذاشته است، موضوعی که تمرکزش را به‌هم‌ریخته بود و تمرکزی روی درس‌هایش هم نداشت.

او می‌خواست قدمی در این زمینه بردارد، تا اینکه کاری پاره‌وقت در فضای مجازی پیدا کرد و به مدت یک‌ماه، تمام همّ‌وغمش را پای این‌کار گذاشت، حتی از درس‌خواندن هم افتاد. درست زمانی که باید حاصل دسترنجش را می‌چشید و با سرافرازی موضوع کار جدیدش را به اطلاع خانواده می‌رساند، با مسدودی حساب و یک پرونده قضایی روبه‌رو شد و کاخ رؤیاهایش فروریخت.

دختر جوان به‌تن‌هایی برای رسیدگی به پرونده‌اش به پلیس فتا مراجعه کرده بود. او از فردی ناشناس شکایت داشت که به‌نوعی سرش کلاه گذاشته بود و پس از یک ماه کار، برایش دردسر‌های قانونی ایجاد کرده بود.

کارشناسان با دستور سرهنگ علی‌اکبر قرائی‌پور، رئیس پلیس فتا خراسان‌رضوی، تحقیقات جامعی را روی این پرونده آغاز کردند. شاکی ضمن توضیح آنچه بر او گذشته بود، هدفش را درآمدزایی و صرفا کمک به خانواده‌اش بیان کرد.

عضوگیری می‌کردم تا پول بگیرم

او درباره آشنایی‌اش با فرد کلاهبردار بیان کرد: این فرد را اصلا ندیده و نمی‌شناسم. همان روز‌هایی که به فکر یافتن کار پاره‌وقت بودم در تلگرام به گروهی برخوردم که گردانندگان آن مدعی شده بودند در صورت اضافه‌کردن نفرات به این گروه که مختص مباحث مالی بود، به‌ازای هر عضوی که بماند و از گروه نرود، وجوهی پرداخت خواهند کرد. با مدیرگروه ارتباط گرفتم و موضوع را پرسیدم و او اطمینان داد که سر یک‌ماه مبلغ خوبی می‌توانم دربیاورم. از همان لحظه شروع به کار کردم و هر روز با خودم حساب می‌کردم که چه مقدار پول دستم را خواهد گرفت.

با رسیدن به پایان اولین ماه کاری‌ام، حساب و کتابم نشان داد که باید ۶ میلیون تومان برایم واریز شود. با گرداننده کانال ارتباط گرفتم و موضوع را گفتم. او از من خواست تا حساب جدیدی باز کنم و مبلغ ۸۰ هزار تومان برای ثبت‌نام به حسابی که اعلام می‌کند، واریز کنم. من هم همین کار‌ها را کردم. بعد از آن مبلغ ۲ میلیون تومان به حسابم واریز شد، هر چند از مبلغی که محاسبه کرده بودم کمتر بود، اما به همان هم راضی بودم. هنوز فرصت نکرده بودم این پول را بردارم یا انتقال بدهم که متوجه شدم حسابم مسدود شده و شکایتی علیه من تنظیم شده است.

واریز پول‌های سرقتی

کارشناسان پس از تأییدشدن اظهارات دختر جوان متوجه شدند که او قربانی شیادان فضای مجازی شده است. افرادی با شگرد «عضوگیری کن، پول بگیر»، کاربران را وادار به عضوکردن سایر کاربران در کانال‌ها و گروه‌هایشان می‌کنند. بعد از آن هم مبالغی بین ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان از همان‌هایی که دیگران را عضو کرده‌اند، گرفته و درنهایت گروه و کانال‌ها را نیز با عضو زیاد به قیمت‌های نجومی می‌فروشند. در ادامه نیز از شماره‌حساب‌هایی که افراد برایشان فرستاده‌اند به‌عنوان حساب واسط استفاده کرده و پول‌های سرقتی با شگرد‌های دیگر را به این حساب‌ها منتقل می‌کنند.

کوچ به شبکه‌های مجاز

کارشناسان در بررسی‌هایشان در شبکه‌های اجتماعی غیرمجاز نظیر تلگرام، واتس‌اپ و... در حالی گردانندگان این‌گونه گروه‌ها و کانال‌ها را تحت نظارت قرار دادند که متوجه شدند باتوجه‌به اقبال شهروندان به استفاده از شبکه‌های بومی و مجاز، کلاهبرداران نیز به‌نوعی با کوچ به این شبکه‌ها، اقدامات خود را در شبکه‌های اجتماعی داخلی پیگیری می‌کنند. تعدادی از شهروندان نیز با تصور اینکه امکان کلاهبرداری در شبکه‌های داخلی وجود ندارد، به هر خواسته مالی در این فضا تن می‌دهند.

به گفته رئیس پلیس فتا خراسان‌رضوی، یکی از مشکلاتی که در زمینه رسیدگی به این پرونده‌ها وجود دارد، شکایت‌نکردن افرادی است که مبالغ کمی را ازدست‌داده‌اند و با این استدلال که مبالغ کم ارزش شکایت ندارد، امکان جولان این شیادان در فضای مجازی را مهیا می‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->