حمله اسرائیل به خان‌یونس ۷۰ شهید و بیش از ۲۰۰ مجروح برجای گذاشت (یکم مرداد ۱۴۰۳) ایروانی: ایران کاملاً متعهد به کمک به راه‌حل سیاسی بحران سوریه است آیین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ابلاغ شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) لحظه انهدام جنگ‌افزارهای متجاوز صهیونیستی از سوی قسام پزشکیان: حساب مردمی که به هر دلیلی ناراضی هستند، از دشمنان و بددلان جداست حملات سنگین مقاومت لبنان به شمال سرزمین‌های اشغالی + فیلم (یکم مرداد ۱۴۰۳) حمله وزیر تندرو رژیم صهیونیستی به ارتش اسرائیل فرماندار یک ایالت آمریکا: «ترامپ» یک جنایتکار، مرتکب تجاوز جنسی و دروغگوی مادرزاد است العربیه مدعی توقیف نفتکشی باپرچم «توگو» در ۶۱ مایلی بوشهر شد (یکم مرداد ۱۴۰۳) اردوغان و بشار اسد دیدار می‌کنند؟ سرلشکر سلامی: از طرح انزوای دشمنان خارج شده‌ایم اوکراین به بزرگترین پالایشگاه نفت روسیه در دریای سیاه حمله پهپادی کرد وزیر ارشاد درباره استخدام برادرزاده‌اش در وزارت بهداشت توضیح داد دادگاه عالی هند، قانون ایالتی تبعیض‌آمیز علیه مسلمانان را رد کرد عملیات زمینی جدید ارتش رژیم صهیونیستی در شرق خان‌یونس آغاز شد گفت و گوی تلفنی نخست وزیر ژاپن با پزشکیان کمیسیون امنیت ملی مجلس با برخی گزینه های وزارت امور خارجه مخالفت خواهد کرد ظریف: آماده گفتگو مطابق با برجام هستیم تاکید نیروی پدافند هوایی بر لزوم بهره گیری بیشتر از دانش‌های بومی گفت و گوی تلفنی رئیس جمهور منتخب با رئیس جمهور قزاقستان
سرخط خبرها

ایران و هند برای فعال‌سازی مکانیسم ریال - روپیه گفت‌وگو کردند

  • کد خبر: ۱۶۱۶۱۲
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۶
ایران و هند برای فعال‌سازی مکانیسم ریال - روپیه گفت‌وگو کردند
آجیت دوآل مشاور امنیت ملی نخست وزیر هند که به تهران سفر کرده است، صبح امروز با نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی دیدار و پیرامون روابط سیاسی، امنیتی به ویژه مسائل اقتصادی دو و چندجانبه و مهم ترین تحولات منطقه‌ای و بین المللی گفت‌وگو کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در این دیدار گفت:  اشتراکات تمدنی، تاریخی و فرهنگی ریشه دار، اراده رهبران دو کشور و همچنین استقلال راهبردی ایران و هند، بسترهای اصلی در مسیر توسعه همکاری های دو جانبه است.

وی با بیان این که روابط ایران و هند علیه هیچ کشور دیگری نیست و از اراده طرفهای ثالث نیز متاثر نمی‌شود، گفت: تحولات جهانی و منطقه‌ای شرایط بسیار مناسبی را برای تقویت تعاملات فی مابین در حوزه انرژی، حمل و نقل و ترانزیت ، فناوری و بانکی میان ایران و هند ایجاد کرده است.

شمخانی گفت: فعال سازی مکانیسم ریال -  روپیه اقدام ضروری و مهمی است که در پیشبرد اهداف مشترک در حوزه های مختلف اقتصادی نقش تعیین کننده خواهد داشت.

وی با بیان این که از ارتقاء نقش و موقعیت هند در تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی استقبال می‌کنیم و حضور فعال دهلی در ابتکارات سیاسی، اقتصادی و امنیتی با مشارکت کشورهای

آسیای مرکزی و حوزه خلیج فارس را لازم و راهگشا می‌دانیم، گفت:  مشارکت دو کشور برای احصاء و بهره گیری از فرصت‌های حاصل از تحولات منطقه ای و جهانی و همچنین همکاری فعال در سازمان شانگهای و گروه بریکس تامین کننده منافع ملی ایران و هند است.

وی افزود: تصمیمات اتخاذ شده برای رفع موانع تداوم همکاری در پروژه چابهار می تواند در تغییر وضعیت غیر مناسب فعلی بسیار موثر باشد.

آجیت دوآل، مشاور امنیت ملی نخست وزیر هند نیز گفت:نفوذ جدی فرهنگ ایران در زندگی روزمره مردم هند، نشان دهنده پیوندهای عمیق میان دو ملت است که شاید در سطح منطقه نتوان نمونه دیگری برای آن ارایه کرد.

وی افزود: کشورهای مستقل می بایست با شناخت ویژگی های تحولات جدید جهانی و همزمان با تقویت توانمندی های داخلی خود، برای توسعه همکاریهای منطقه ای و ایفای نقش بین المللی موثر آماده شوند.

- توافق ایران و عربستان سعودی برای عادی سازی روابط علاوه بر اثرات عمیق منطقه ای در تغییر مناسبات در نظام بین الملل نیز تأثیرات جدی خواهد داشت.

دوآل گفت: به سهم خود از نقش محوری و تعیین کننده جنابعالی (دریابان شمخانی) در مدیریت روند عادی سازی روابط تهران و ریاض و توافق حاصل شده میان دو کشور قدردانی می کنم.
وی افزود: بر تداوم همکاری مشترک در خصوص کمک به ثبات در افغانستان و جلوگیری از توسعه حضور و نقش آفرینی تروریسم تکفیری در این کشور و همچنین ایجاد دولت مسئول و فراگیر در افغانستان تاکید داریم. چابهار را دروازه ورود هند به همکاری های اقتصادی همه جانبه با ایران می دانیم و آماده افزایش رایزنی ها برای رفع مشکلات موجود هستیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->