سخنگوی دستگاه قضا: تشکیل پرونده درباره نابینا شدن ۹ نفر در بیمارستان نگاه | اخذ ۲۲۴ هزار نمونه ژنتیکی از مجرمین اژه‌ای: مدیریت فضای مجازی با روش‌های قدیمی ممکن نیست سفر پزشکیان به روسیه در چه تاریخی خواهد بود؟ گزینه معاون وزارت دفاع آمریکا در دولت ترامپ؛ توجه به چین و بی اهمیت دانستن خاورمیانه انتقاد معاون‌اول رئیس‌جمهور از برخی عقب‌ماندگی‌های علمی کشور هدایای غیرمتعارف نمایندگان مجلس در اختیار مجلس قرار خواهد گرفت سخنگوی دولت در نشست خبری: براساس قدرت خرید مردم، افزایش قیمت خواهیم داشت استیضاح وزیر نفت رسماً در مجلس آغاز شد (۴ دی ۱۴۰۳) اصلاح قانون تسهیل در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گرفت وزیر ارتباطات: شعاردادن و امضای تفاهم‌نامه کافی نیست رژیم صهیونیستی برای نخستین بار ترور شهید هنیه را بر عهده گرفت همتی فردا (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳) به مجلس پاسخ می‌دهد زلنسکی مدعی شد: بیش از ۳۰۰۰ نیروی کره شمالی در کورسک روسیه کشته و زخمی شده‌اند هلاکت ۳۸ نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه دولت جدید فرانسه معرفی شد| «فرانسوا بایرو» ۷۳ ساله بر کرسی نخست وزیری تکیه زد مشاور ترامپ: نیروهای آمریکایی نباید در سوریه باشند نیویورک تایمز مدعی شد: اوکراین پرسنل سازمان ملل را به گروگان گرفته است اردوغان: اسرائیل مجبور به عقب نشینی از خاک سوریه می‌شود حمله پهپادی ارتش یمن به دو پایگاه صهیونیستی (۳ دی ۱۴۰۳) نتانیاهو مدعی پیشرفت در توافق مبادله اسرا شد پوتین با بشار اسد دیدار می‌کند (۳ دی ۱۴۰۳) حداقل حقوق سربازان در سال ۱۴۰۴ چقدر است؟ (۳ دی ۱۴۰۳) معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳) «ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد تاکید پزشکیان بر عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد
سرخط خبرها

معاون دفتر رئیس‌جمهور: سفر رئیسی به سوریه راهبردی است| دنبال پایدارسازی همکاری‌های اقتصادی هستیم

  • کد خبر: ۱۶۱۸۹۹
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۱
معاون دفتر رئیس‌جمهور: سفر رئیسی به سوریه راهبردی است| دنبال پایدارسازی همکاری‌های اقتصادی هستیم
معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور، سفر آیت‌الله رئیسی به سوریه را راهبردی و تاریخی دانست و گفت: در اسنادی که بین روسای جمهور ایران و سوریه قرار است، امضا شود بُعد اقتصادی مطرح است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد جمشیدی پیش از سفر آیت‌الله رئیسی به سوریه در بیان جزئیاتی از این سفر اظهار داشت: سفر رییس‌جمهور به سوریه دو بعد راهبردی و اقتصادی را شامل می‌شود. راهبردی از این جهت که در یک دهه گذشته منطقه ما دارای تحولات ژئوپولتیک پر تنشی بوده است. می‌توان به جنگ سوریه، جنگ یمن، ظهور داعش و گسترش تروریسم، فتنه‌های داخلی که بر ضد جمهوری اسلامی و مردم ایران اعمال و نیز سیاست فشار حداکثری که با محوریت ترامپ و برخی اعراب منطقه انجام شد، اشاره کرد.

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور با بیان اینکه هدف همه این تحولات که در یک دهه گذشته جریان داشته این است که ایران و محور مقاومت را زمین گیر و مهار کند، ابراز داشت: لازم است یادآوری کنم که مایک پمپئو وزیر خارجه سابق آمریکا در یک بیانیه ۱۲ بندی خواست‌هایی را از ایران مطرح کرد که همه آن‌ها دلالت بر این داشت که ایران باید در همه حوزه‌های مختلف ژئوپلیتیک و قدرت منطقه تجدیدنظر کند و به آمریکا امتیاز دهد تا این کشور دست از سیاست فشار بر دارد.

جمشیدی ادامه داد: امروز مشاهده می‌کنیم که هیچ‌کدام از آن ۱۲ بند محقق نشده و سیاست جمهوری اسلامی، اتفاقا در منطقه موفق و محور مقاومت پیروز بوده و این یک پیروزی راهبردی است که همه متوجه شده‌اند. امروز می‌بینید که آن‌ها نتوانستند به هیچ‌کدام از اهداف خود دست پیدا کنند و بر عکس کشور‌های عرب منطقه به سمت تعامل با محور مقاومت تمایل پیدا کرده‌اند.

وی عنوان داشت: سوریه هم یکی دیگر از ابعاد آن است. از این رو ارزش این سفر به این است که بر پیروزی راهبردی جمهوری اسلامی ایران در منطقه دلالت دارد. اساساً رویکرد دولت ایران و دولت آیت‌الله رئیسی این است که مولفه‌های قدرت  ایران را حفظ کند و بر ابعاد آن بیفزاید. یعنی ایران را قوی‌تر کند. در دوره‌های گذشته برخی دولت‌ها بودند که بر این باور بودند که برای این که بتوانند یک امتیاز اقتصادی بگیرند باید امتیاز ژئوپلتیک دهند، یعنی قدرت منطقه‌ای ایران را واگذار کنند تا بتوانند یک امتیاز اقتصادی بگیرند.

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور افزود: دولت آیت‌الله رئیسی چنین باوری ندارد و در واقع اعتقاد دارد که باید همه مولفه‌های قدرت را همزمان حفظ کرد و تنها راه موفقیت همین است. بر این اساس، در عین اینکه قدرت راهبردی و منطقه‌ای و مقاومت را حفظ خواهیم کرد و به آن پایبند و متعهد هستیم به سمت تقویت همکاری‌های اقتصادی حرکت می‌کنیم.

جمشیدی گفت: از این رو بعد دوم کاری که جمهوری اسلامی ایران در سوریه دنبال می‌کند این است که حضور اقتصادی و نقش آفرینی اقتصادی خود را فعال‌تر بکند. متاسفانه در دوره گذشته و به خاطر این که تمایلی به این رویکرد در سیاست خارجی وجود نداشت، عملاً همکاری اقتصادی هم به صورت معنی دار پیگیری نمی‌شد.

معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور اظهار داشت: به دنبال این هستیم که همکاری‌های اقتصادی پایداری در سوریه ایجاد کنیم، به‌طوری که بتوانیم در نهایت در ساحل مدیترانه حضور فعال اقتصادی داشته باشیم؛ بنابراین در اسنادی هم که قرار است بین رؤسای جمهور دو کشور و هیئت‌های همراه امضا شود، بعد اقتصادی به‌صورت اساسی وجود دارد. مدت طولانی است که روی اسناد کار شده و بر روی ابعادی دارد کار می‌شود که بتواند حضور تجاری و اقتصادی ایران و حضور بخش خصوصی را در آنجا تثبیت کند تا ملت ایران بتواند از منافع اقتصادی این پیروزی راهبردی استفاده بکند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->