نظامیان صهیونیست از ترس حماس، فرمانده‌شان را به گلوله بستند هشدار وزیر کار درباره بحران جهانی مهاجرت نخبگان و متخصصان پیشروی رژیم صهیونیستی به سمت مرز عراق در سایه انفعال دولت جولانی کاخ سفید: ترامپ آماده مکاتبه با رهبر کره شمالی است اتحادیه اروپا خواستار همکاری جدی ایران و آژانس شد روسیه ۳۰ هزار تن گندم برای مردم گرسنه غزه فرستاد رأی‌گیری قطعنامه شورای حکام درباره ایران به فردا (پنجشنبه ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) موکول شد سیدعباس عراقچی در بیست‌ودومین مجمع جهانی اسلو چه گفت؟ (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) نمایندگی ایران در سازمان ملل: دیپلماسی تنهاراه پیش‌رو است پزشکیان: مبنای گفت‌و‌گو‌های ما با آمریکا، سیاست‌های رهبر انقلاب است رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: اسناد خراب‌کاری اسرائیلی‌ها در تورقوزآباد به آژانس ارائه شده است تکذیب تخلیه سفارت آمریکا در بغداد (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) وزیر دفاع آمریکا: ایران به سمت چیزی شبیه به سلاح هسته‌ای حرکت می‌کند غریب‌آبادی: در مقابل قطعنامه، اقدامات فنی بلافاصله اجرایی خواهد شد عراقچی: یک خطای راهبردی دیگر از سوی سه کشور اروپایی به واکنش ما منجر خواهد شد ادامه بررسی لایحه CFT در مجمع تشخیص مصلحت نظام پزشکیان وارد ایلام شد (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) سرلشکر سلامی: آمادگی رزمی نیروی دریایی برای واکنش به هر تهدید فراهم است عراقچی و بن فرحان در اسلو دیدار کردند تأکید پزشکیان بر عزم ایران در هم‌صدایی مسلمانان برای حمایت از مردم فلسطین تروئیکای اروپایی علیه ایران در شورای حکام اتهام‌پراکنی کرد وزرای خارجه ایران، مصر و عمان پیرامون مذاکرات هسته‌ای رایزنی کردند عبور شمار شهدای غزه از ۵۵ هزار نفر (۲۱ خرداد ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه روسیه: انتظار داریم مذاکرات تهران-واشنگتن ثمربخش باشد یک تحلیلگر اقتصادی: برای رفع چالش‌های اقتصادی، توانمندی دولت و وزیر کافی نیست بروجردی: افتتاح سرکنسولگری چین در بندرعباس گامی مهم در تقویت روابط تهران و پکن است دستور مهم رئیس جمهور ایران برای رفع مشکلات سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان برق
سرخط خبرها

۱۰ پروژه مهم فضایی کشور در چه شرایطی است؟

  • کد خبر: ۱۶۲۵۰۴
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۸:۰۳
۱۰ پروژه مهم فضایی کشور در چه شرایطی است؟
رئیس سازمان فضایی ایران، آخرین وضعیت ۱۰ پروژه مهم فضایی کشور را تشریح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن سالاریه درباره آخرین وضعیت پروژه‌های سازمان فضایی ایران، اظهار داشت: در حوزه ماهواره‌های سنجشی، نمونه دوم ماهواره پارس ۱ (Pars ۱-B) در حال گذراندن مراحل پایانی است و امسال برای پرتاب تحویل سازمان فضایی ایران می‌شود.

این مقام مسوول بیان‌داشت: ماهواره ظفر ۲ نیز پس از گذراندن مراحل تست‌های نهایی، تقریبا آماده تحویل شده و در سال جاری به منظور پرتاب، تحویل گرفته خواهد شد.

وی افزود: همچنین در حوزه سنجشی، با توجه به اینکه نمونه پروازی ماهواره طلوع ۳ با دقت تصویربرداری پنج متر تک طیفی و ۱۰ متر چند طیفی سال گذشته رونمایی شد، پروژه طراحی و ساخت ماهواره طلوع ۴ نیز امسال آغاز خواهد شد که ویژگی‌های طلوع ۴ نسبت به طلوع ۳ بهتر خواهد بود و ارتقا خواهد یافت.

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه در حوزه سنجش از دور سازمان فضایی ایران آماده همکاری با بخش خصوصی و شرکت‌های دانش بنیان است، تصریح کرد: معتقدیم که با توجه به رشدی که بخش خصوصی در سالیان اخیر در حوزه فضایی داشته، می‌توان از ظرفیت‌های موجود در این بخش در جهت توسعه صنعت فضایی استفاده کرد.

سالاریه ادامه‌داد: در حوزه ماهواره‌های مخابراتی، نمونه کیفی ماهواره مخابراتی ناهید ۲ سال گذشته تحویل داده شد و امسال نیز نمونه پروازی این ماهواره جهت پرتاب تحویل سازمان فضایی ایران خواهد شد. همچنین فاز طراحی و ساخت نسل بعدی ماهواره ناهید که تحت عنوان ناهید ۳ شناخته می‌شود نیز امسال کلید خواهد خورد.

وی خاطرنشان کرد: درباره ماهواره ناهید ۱ نیز سازمان فضایی ایران با توجه به ماموریت‌هایی که برای این ماهواره پیش بینی کرده است، به دنبال توسعه و بهینه‌سازی آن هستیم تا قابلیت صنعتی شدن را پیدا کرده و فرایند تولیدی شدن آن انجام شود.

معاون وزیر ارتباطات تاکید کرد: امسال فرآیند طراحی و ساخت ماهواره ایرانست ۱ که یک ماهواره مخابراتی با قابلیت به کاربردن در ارتفاعات بالاست آغاز می‌شود و نخبگان صنعت فضایی با طراحی و ساخت این ماهواره، گام موثری در پیشبرد صنعت فضایی برخواهند داشت.

سالاریه اضافه کرد: بلوک انتقال مداری سامان که تست زیرمداری آن سال گذشته با موفقیت کامل انجام شد، امسال نمونه پروازی آن تحویل سازمان فضایی می‌شود. این بلوک در واقع جهت انتقال محموله‌های فضایی به خصوص ماهواره‌های سنگین مخابراتی بین مدارات زمین طراحی شده است. البته فاز طراحی و ساخت بلوک انتقال مداری سامان ۲ که قابلیت‌های بالاتری از جمله انتقال ماهواره به مدار GSO را دارد، امسال آغاز خواهد شد.

وی درباره چگونگی تعامل سازمان فضایی با بخش خصوصی نیز اظهار داشت: در حال حاضر ارتباط بسیار خوبی میان سازمان فضایی و شرکت‌های دانش بنیان بخش خصوصی برقرار شده و ما حتی مجوز‌های لازم به‌منظور انعقاد قرارداد خرید تضمینی تصاویر از بخش خصوصی را دریافت کرده‌ایم و قصد داریم که در سال جاری قرارداد‌های لازم را با بخش خصوصی در این زمینه منعقد کنیم. البته غیر از این، فرایند واگذاری پروژه منظومه شهید سلیمانی (IOT) به بخش خصوصی هم در حال طی شدن است.

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه پروژه‌های دیگری در حوزه سنجشی و مخابراتی هم وجود دارد که در آینده اطلاع رسانی خواهد شد، خاطرنشان‌کرد: مشخصات فنی و ویژگی‌های ماهواره‌ها و دستاورد‌هایی که امسال تحویل داده می‌شود و یا فاز ساخت آن‌ها آغاز می‌شود، در آینده به مرور اعلام خواهد شد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->