بیروت در انتظار تشییع تاریخی | گزارش لحظه به لحظه از مراسم تشییع شهیدان سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین امروز در بیروت (۵ اسفند ۱۴۰۳) + فیلم و تصاویر حال پاپ فرانسیس وخیم است (۴ اسفند ۱۴۰۳) مشاور وزیر کشور: طرح سرشماری اتباع تا پایان سال اعتبار دارد| مهلت تمدید روادید گذرنامه‌های خانواری تا ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ نتانیاهو ادعا کرد: ۶۳ اسیر دیگر در نزد حماس داریم (۴ اسفند ۱۴۰۳) اجتماع باشکوه مردم مشهد هم‌زمان با آیین تشییع پیکرهای شهدای مقاومت، فردا (۵ اسفند ۱۴۰۳) + جزئیات کامل واکنش سردار رادان به تهدیدات اخیر دشمن| درس عبرتی خواهد گرفت که هرگز فراموش نخواهد کرد با گواهینامه ایران می‌توانید در عراق رانندگی کنید دریادار ایرانی: ۵ ناوگروه عملیاتی و آموزشی به دریا‌ها اعزام شدند (۴ اسفند ۱۴۰۳) درخشش شهرآرا در کسب رتبه‌های برتر هفتمین جشنواره تولید ملی و رسانه (۴ اسفند ۱۴۰۳) قالیباف: جبهه مقاومت نشان داد که همه تلاش‌های آمریکایی_صهیونیستی بر باد رفته است جلسه سران قوا به میزبانی پزشکیان برگزار شد (۴ اسفند ۱۴۰۳) حماس به ادعا‌های دروغین رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد شهروند ایرانی از هلند آزاد می‌شود (۴ اسفند ۱۴۰۳) ترامپ از نتانیاهو برای ازسرگیری جنگ در غزه حمایت کرد شایعه استعفای پاپ تکذیب شد وزیر خارجه هلند با عراقچی درباره توافق هسته‌ای جدید رایزنی کرد عراقچی در مراسم وداع با پیکر سیدحسن نصرالله در بیروت حضور می‌یابد آیت‌الله علم‌الهدی: نخبگان برای فعالیت‌های خود نباید منتظر هماهنگی دیگران باشند ویدئو | عراقچی در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز: در موضوع کمبود آب نباید چشم امیدمان به حقابه آن سوی مرز باشد ویدئو | عراقچی در گفت‌وگو با شهرآرانیوز: مشهد می‌تواند مرکزیت اجلاس اکو باشد | اجلاس وزرای راه اکو در مشهد برگزار خواهد شد ویدئو | عراقچی در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز: هیچ‌گاه تحت فشار و تهدید و تحریم مذاکره نخواهیم کرد نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت مجلس: افزایش ۲۰۰ درصدی قیمت دارو، نتیجه مشکلات ساختاری وزارت بهداشت است | لزوم تعیین تکلیف مابه‌التفاوت نرخ ارز دستگیری یک نوجوان در پایتخت آلمان به اتهام برنامه‌ریزی برای حمله به سفارت رژیم صهیونیستی وزیر امور خارجه روسیه به ایران می‌آید | لاوروف سه‌شنبه (۷ اسفند ۱۴۰۳) وارد تهران خواهد شد رئیس کمیته دفاعی مجلس: تحرکات دشمنان را تحت نظر داریم | هر تهدیدی را با تهدید پاسخ می‌دهیم رئیس جمهور: مدیریت عادلانه منابع و معیشت مردم، دغدغه دولت است مراسم تکریم و معارفه فرمانده انتظامی مشهد برگزار شد (۴ اسفند ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی: مالکیت اماکن میراثی قابل واگذاری به‌غیر نیست

  • کد خبر: ۱۶۲۵۷۴
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰
قائم‌مقام وزیر میراث‌فرهنگی: مالکیت اماکن میراثی قابل واگذاری به‌غیر نیست
قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی گفت: بنا‌های تاریخی تحت تملک دولت است و قابل واگذاری به‌غیر نیست. به بیان دیگر، موضوع تملک در میان نیست، مرمت و بهره‌برداری از آن‌ها مطرح است.

به گزارش شهرآرانیوز، علی دارابی قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در مراسم معارفه و تکریم مدیران عامل جدید و پیشین صندوق توسعه صنایع‌دستی و فرش دستباف و احیا و بهره‌برداری از اماکن تاریخی، که در عمارت مسعودیه برگزار شد، گفت: امروز گنجینه‌دار و حافظان و امانتداران نیاکان خود هستیم و وقتی از «ایران فرهنگی» صحبت می‌کنیم، از ۷ هزار سال تاریخ و کشوری با ۳۵ هزار اثر تاریخی ثبت شده صحبت می‌کنیم.

دارابی ادامه داد: پاییز امسال نمایشگاه موزه‌ای مشترکی میان ایران و عربستان و چین، در چین برگزار خواهد شد و موضوع آن، نقش فرهنگ و تمدن ایرانی بر فرهنگ و تمدن خاورمیانه و چین است.

قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی، وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به مزایده ۱۹ بنای تاریخی که در هفته گذشته رسانه‌ای شد، گفت: ما نیازمند حفاظت، مرمت، نگهداری و بهره‌برداری از آثار و بناهای تاریخی هستیم. تأسیس صندوق احیا هم به همین منظور است.

معاون میراث فرهنگی کشور تصریح کرد: براساس اصل ۸۳ قانون اساسی، تمام بناهای تاریخی و نفایس در اختیار و تحت تملک دولت است و این بناها قابل واگذاری به غیر نیست. پس بحث تملک در میان نیست، موضوع بهره‌برداری است. باید در این امر، سرعت عمل داشته باشیم، چرا که ابنیه و اماکن تاریخی در معرض خطر و حوادث طبیعی نظیر سیل و زلزله قرار دارند. نهادی مثل صندوق احیا امروز برای مرمت و نگهداری از بناهای تاریخی به کمک آمده است.

او خاطرنشان کرد: اگر صندوق را نداشتیم، امروز تکلیف مضاعف بود که صندوق را ایجاد کنیم، چون فقط برای مرمت ۵ هزار میلیارد تومان و برای تملک، ۸ هزار میلیارد تومان نیاز داریم، در حالی‌که این ارقام از بودجه وزارتخانه بیشتر است.

دارابی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تأکید بر روایتگری و جهاد تبیین گفت: باید تشکل‌های مردمی را ایجاد و تقویت کنیم تا بتوانیم بناها را حفظ کنیم. بعد از ثبت، حفظ و مرمت و بهره‌برداری و آموزش و ... را داریم که اگر این اتفاق نیفتد، نقض غرض است.

قائم مقام وزیر و معاون میراث‌فرهنگی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در بخش دیگری از سخنان خود درباره مدیران پیشین و کنونی صندوق احیا گفت: آقای ساری در یک دوره صندوق احیا توانستند ثبات را حاکم کنند و طی این مدت برای ارتقای کمّی و کیفی صندوق تلاش کردند. از آقای طلایی هم که قبول مسئولیت کردند، تشکر می‌کنم و امیدوارم مسئولیت‌های جدیدی را که بر عهده صندوق است، عملیاتی کند.

حسین ساری، مدیرعامل سابق احیا در ادامه گفت: وقتی بناها به‌صورت اصولی مرمت می‌شوند، دهه‌ها و شاید سده‌ها به عمرشان اضافه می‌شود. پس واگذاری مرمت و البته بهره‌برداری بصورت موقت، رویکرد درستی است و کسانی را که نسبت به آن ابهام دارند، باید توجیه کنیم. نمونه‌اش همین عمارت مسعودیه که یک دهه است مسکوت مانده و تخریب آن بیشتر شده است.

وی افزود: اکنون ۱۹ بنا برای مرمت و بهره‌برداری مدت‌دار به مزایده گذاشته شده‌اند. اطلاق «فروش» یا «حراج»، جعلی و انحرافی است. مزایده‌ های مذکور به صورت الکترونیکی است و همه به آن دسترسی دارند و جای ابهام ندارد. قراردادها هم سه طرفه است، صندوق احیا، سرمایه‌گذار و استان به عنوان ناظر.

شهاب طلایی شکری، مدیرعامل جدید هم اظهار کرد: صندوق احیا در شهریور ۸۳ تأسیس شده و عناوینی همچون «شناسایی، ثبت، مرمت و بهره‌برداری» در اهداف آن قید شده است. در سال ۹۶، موضوع صنایع‌دستی هم به عناوین صندوق اضافه شده است.

وی خاطرنشان کرد: صندوق توسعه و احیا را می‌توان بخش «اقتصاد فرهنگ» وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی دانست.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->