توافق روسای جمهور آمریکا و اوکراین درباره ادامه مذاکرات (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهادت ۵۶ فلسطینی در غزه | شمار شهدا به ۵۱ هزار و ۴۹۵ نفر رسید (۶ ازدیبهشت ۱۴۰۴) حمله موشکی یمن به پایگاه هوایی صهیونیست‌ها (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) سخنگوی وزارت خارجه: موضوع توان دفاعی در مذاکرات مطرح نبوده و نیست دستور ویژه وزیر کشور به استاندار هرمزگان در پی انفجار در اسکله شهید رجایی بندرعباس (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تازه‌ترین پیشنهاد حماس برای تحقق آتش‌بس ۵ ساله در غزه تظاهرات مردم آلمان در محکومیت کشته‌شدن جوان سیاه‌پوست به دست پلیس جان کری: ترامپ به دنبال صلح بین اوکراین و روسیه است دیدار وزرای میراث فرهنگی ایران و ترکیه | صالحی امیری: توسعه گردشگری، نیاز دو کشور است ۱۹ حمله هوایی آمریکا به یمن | اعتراف به کشتار غیرنظامیان یمنی (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) تیراندازی مجدد پاکستان در مرز کشمیر (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: باید از بحث‌های حاشیه‌ای و غیرمهم در عمل، نه در حرف، پرهیز کنیم آتش‌سوزی مهیب در فرودگاه بین‌المللی لاهور پاکستان+ فیلم (۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز مراسم تشییع پاپ فرانسیس + فیلم و عکس شهر‌های متعهد در جهان نامتعهد عارف: منطقه اوراسیا ‌یکی از بازارهای هدف برای ایران است | ضرورت تقویت روابط با قاره آفریقا دیپلمات انگلیسی: اگر موضع آمریکا تغییر نکند، شانس توافق با ایران جدی است نماینده مردم مشهد در مجلس: ما در مجلس به‌دنبال تقویت اختیارات شورا‌ها بر اساس قانون اساسی هستیم حیرت صهیونیست‌ها از تاکتیک‌های منحصر‌به‌فرد حماس همه چیز درباره تنش میان هند و پاکستان بر سر مسئله کشمیر موضع قاطع پارلمان لبنان در مقابل رژیم صهیونیستی: سلاح مقاومت برگ برنده ماست همه چیز درباره شبه جزیره کریمه + جزئیات چین تکذیب کرد؛ هیچگونه مذاکره‌ای با طرف آمریکایی صورت نگرفته است دبیر شورای اطلاع‌رسانی دولت: انتشار هر مطلبی از مذاکرات به نقل از «منابع آگاه ایرانی»، خبرسازی است خودکشی ویرجینیا جفری | صدای قربانیان تجاوزات جنسی خاموش شد اعلام آمادگی پاکستان برای تحقیقات بی‌طرفانه درباره حمله تروریستی کشمیر تظاهرات خانواده‌های اسرای صهیونیست‌ جلوی منزل رئیس رژیم صهیونیستی
سرخط خبرها

بشار اسد به ریاض می‌رود

  • کد خبر: ۱۶۳۰۱۲
  • ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۱
بشار اسد به ریاض می‌رود
خبرگزاری «تاس» روسیه از احتمال سفر رئیس جمهوری سوریه به ریاض، پس از بازگشت دمشق به اتحادیه عرب خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ خبرگزاری «تاس» روسیه از احتمال سفر بشار اسد، رئیس جمهور سوریه به ریاض، در پی صدور قطعنامه اتحادیه عرب مبنی بر بازگشت عضویت کامل دمشق در این اتحادیه خبر داد.

به گزارش «الخلیج آنلاین» خبرگزاری تاس روسیه روز دوشنبه به نقل از نضال سابی، تحلیلگر لبنانی اعلام کرد که اطلاعاتی از منابع موثق در ریاض و دمشق وجود دارد که حاکی از این انجام سفر پیش از اجلاس سران اتحادیه عرب در ۱۹ مه است.

وی افزود: محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان در مسیر حل اوضاع تنش آمیز منطقه، مخالف خواست آمریکا عمل می‌کند؛ چراکه واشنگتن دهه‌ها است که بر آتش اختلافات عربی و نفرت نژادی می‌دمد.

به عقیده این تحلیلگر لبنانی، ولیعهد عربستان به منظور تحکیم نشست ریاض که اجلاسی برای وحدت گروه‌های عرب تحت رهبری عربستان است، تصمیم به دعوت از بشار اسد به نشست سران عرب گرفته است.

به نقل از میدل ایست نیوز، وی افزود: معتقدم ولیعهد عربستان به هدف خود بسیار نزدیک است؛ چراکه تا شنبه گذشته، هیچ‌کس جرأت پیش بینی موفقیت آمیز بودن نشست وزرای خارجه اتحادیه کشورهای عربی در هفت مه در قاهره و گشوده شدن راه به روی بازگشت سوریه به اتحادیه عرب پس از ۱۲ سال را نداشت.

این کارشناس لبنانی همچنین نظر خود مبنی بر امکان دعوت از رؤسای جمهوری ایران و ترکیه به ریاض به عنوان میهمانان افتخاری را ابراز کرد و افزود: حضور این مقامات در اجلاس ریاض به معنی پایان مقابله اهل سنت و تشیع در منطقه و شکست کامل طرح بهار عربی با هدف سلطه اخوان المسلمین است.

سابی ادامه داد: پایان جدایی سوریه از کشورهای عربی، قدرت آمریکا و اتحادیه اروپا در حفظ تحریم‌های اقتصادی تحمیلی بر دمشق را به چالش می‌کشد ضمن تضعیف جدی کارآمدی آنان، غرب را وادار به اعتراف به شکست می‌کند.

روز یکشنبه، وزرای خارجه اتحادیه عرب در نشست خود در قاهره، قطعنامه ۸۹۱۴ را صادر کرده و در آن ازسرگیری مشارکت هیئت‌های سوری در نشست‌های شورای اتحادیه و تمامی سازمان‌های وابسته به آن را از همان روز اعلام کردند.

در این نشست کشورهای شرکت کننده بار دیگر به حفظ حاکمیت، تمامیت ارضی و ثبات سوریه متعهد شدند و این امر با استناد بر پیمان اتحادیه عرب و اصول آن بود.

همچنین بر اهمیت تداوم و افزایش تلاش کشورهای عربی برای کمک به سوریه در خروج از بحران تأکید شد.

در این قطعنامه بر لزوم اتخاذ گام‌های عملی و سازنده برای حرکت به سمت حل بحران سوریه طبق طرح اقدام در برابر اقدام و سازگار با قطعنامه شماره ۲۲۵۴ شورای امنیت تأکید شد.

همچنین مقرر شد کمیته ارتباطی وزارتی متشکل از اردن، عربستان، عراق، لبنان، مصر و دبیرکل اتحادیه عرب برای اجرای بیانیه عمان و ادامه مذاکرات مستقیم با دولت سوریه در دستیابی به راه حل جامع بحران این کشور مطابق با طرح اقدام در برابر اقدام و سازگار با قطعنامه شماره ۲۲۵۴ شورای امنیت تشکیل شود.

در این نشست ازسرگیری مشارکت هیئت‌های دولتی سوریه در نشست‌های شورای اتحادیه عرب و تمامی سازمان‌ها و نهادهای وابسته به آن از روز ۷ مه ۲۰۲۳ تصویب شد.

احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب پس از صدور قطعنامه بازگشت سوریه به کرسی خود در این اتحادیه گفت که بشار اسد در صورت تمایل اجازه دارد در اجلاس آتی اتحادیه عرب در ریاض شرکت کند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->