به گزارش شهرآرانیوز، شاهین یک سدان ملی بر اساس پلتفرم SP۱۰۰ گروه خودروسازی سایپا است که تا به امروز با تیپ G دندهای تولید میشد. حال مدیریت جدید این مجموعه برنامه دارد تا در سال ۱۴۰۲ تیپهای جدید این خودروی داخلی را به بازار عرضه کند و در گام نخست شاهین اتوماتیک به خط تولید اضافه کرده است. پیش از این هم با توجه به سیاست گذاری سایپا در دوره مدیریت جدید، پروژه ارتقای کیفی شاهین آغاز شد و در چند ماه گذشته، شاهین دندهای با ارتقای سطح کیفی و بهبود قطعات عایق، سیم کشی، نرم افزار قوای محرکه و مونتاژ شده است است.
در حال حاضر متقاضیان میتوانند شاهین اتوماتیک را در سامانه یکپارچه فروش خودروهای داخلی ثبت نام کنند. اما بدیهی است که پیش از ثبت نام نیاز است تا با این سدان ملی بیشتر آشنا شوند.
مشخصات فنی شاهین اتوماتیک
شاهین اتوماتیک به پیشرانه ۱.۵ لیتری توربوشارژر M۱۵TC مجهز است. این پیشرانه توربوشارژر ساختار ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ را دارد و میتواند ۱۰۹ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۱۷۸ نیوتن متر تولید کند. جعبه دنده شاهین اتوماتیک از نوع CVT ساخت کمپانی پانچ بلژیک است و توان را به چرخهای جلوی این خودروی داخلی میرساند. جعبه دنده اتوماتیک شاهین را میتواند در حالت تیپ ترونیک قرار داد و به صورت مصنوعی، تعویض دنده ۷ سرعته را در اختیار راننده گذاشت.
امکانات شاهین اتوماتیک
سایپا بر روی شاهین اتوماتیک امکانات بیشتری را نسبت به نسخه دندهای نصب کرده است. در نمونه اتوماتیک شاهین علاوه بر سانروف برقی، سنسور نور، ترمزهای دیسکی، ترمز ABS، EBD، BAS، رینگ آلومینیومی ۱۵ اینچی، دوربین و سنسور پارک عقب، استارت دکمه ای، تریم داخلی چرم، تهویه اتوماتیک، چراغ روشنایی روز، سنسور پایش باد تایرها، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، دو کیسه هوا و... به امکاناتی مانند نمایشگر لمسی ۱۰ اینچی، کروز کنترل، تریم داخلی جدید، محدود کننده سرعت، سامانه کنترل پایداری الکتریکی، سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی، تنظیم حالت رانندگی عادی و اسپرت و برفی، آنتن کوسهای و... مجهز شده است.
تفاوتهای شاهین اتوماتیک با شاهین دندهای تیپ G
در شاهین اتوماتیک تریم داخلی جدید با دکوراتیو طرح چوب و دوخت صندلیهای متفاوت مواجه میشویم. همچنین جلو پنجره، دستگیرههای بیرونی و قاب کلاستر به صورت نقرهای و کرومی در آمده اند. آنتن کوسه هم بر روی سقف خودرو دیده میشود و نمایشگر لمسی شاهین اتوماتیک به جای نمونه ۷ اینچی، از نوع ۱۰ اینچی و بزرگتر است.
تیپهای بعدی شاهین
شاهین قرار است که در کنار تولید با نمونههای دندهای G و اتوماتیک CVT، با نسخه شاهین پلاس هم در سال ۱۴۰۲ به بازار معرفی شود. شاهین پلاس در بحث کیفیت متریال کابین و قالبهای داخلی بهتر از نمونههای فعلی است و پیشرانه ME۱۶ بر روی آن نصب میشود. جعبه دنده ۵ سرعته دستی و شش سرعته اتوماتیک AT بر روی شاهین پلاس نصب خواهد شد و پیشرانه این خودرو که نمونه ایرانیزه پیشرانه EC۵ گروه PSA است، با حجم ۱.۶ لیتر و چیدمان ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ قدرت ۱۱۵ اسب بخار را با گشتاور ۱۵۰ نیوتن متر تولید میکند. در تیپهای بعدی شاهین از جمله شاهین پلاس قرار است امکاناتی مانند کیسه هوای جانبی، رینگ آلومینیومی ۱۶ اینچی، صندلیهای برقی با گرمکن، سنسور باران و... اضافه شوند.
منبع: آخرین خبر