آغاز موج جدید حمله ایران به اسرائیل (یکشنبه، ۲۵ خرداد ۱۴۰۴) + فیلم انهدام نفربرهای اسرائیل و تلفات سنگین به اشغالگران در خان یونس ویدئو| تخریب گسترده در محل حمله موشکی ایران در تل آویو بیانیه نمایندگان اقلیت‌های مذهبی در مجلس شورای اسلامی در محکومیت حمله اسرائیل و نیز دفاع از میهن اطلاعیه درباره نحوه اطلاع‌رسانی در شرایط اضطراری استان خراسان رضوی توضیحات جدید آژانس اتمی درباره تاسیسات هسته‌ای اصفهان گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان با ولیعهد عربستان | بن‌سلمان: در همه تعاملات دیپلماتیک خود به دنبال اعمال فشار و توقف تجاوز‌گری‌های اسرائیل هستم آیا کارکنان دستگاه‌های اجرایی شهر و استان تهران دورکار شدند؟ توضیحات اسکات ریتر، نظامی بازنشسته آمریکایی، درباره عملیات فریب ارتش اسرائیل بیانیه رسانه‌ای بسیج وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباره دریابان شمخانی گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان و رئیس جمهور فرانسه | مکرون: از قصد اسرائیل برای حمله به ایران خبر نداشتیم! انهدام ۱۰ هواگرد اسرائیلی در مناطق مختلف کشور (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) پهپاد اسرائیلی در سایت نطنز با سامانه سوم خرداد منهدم شد پزشکیان در گفتگو با رئیس جمهور ترکیه: ذات رژیم صهیونیستی با جنایت و کشتار پیوند دارد ناوشکن جاسوسی انگلیس در دریای عمان متوقف شد واکنش فرماندار مشهد به خبر فعالیت پدافندی این شهر حمله مسلحانه به دو قانون‌گذار آمریکایی در مینه‌سوتا پوتین و ترامپ با محوریت ایران گفت‌و‌گو کردند (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) درخواست کمیسیون امنیت ملی مجلس برای اعمال محدودیت در بازرسی‌های آژانس بین المللی انرژی اتمی حمله مستقیم رژیم صهیونیستی به یک آمبولانس در آذربایجان غربی | دو نفر شهید شدند (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) شایعه حمله به پتروشیمی شهید تندگویان تکذیب شد (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) تجمع اعتراضی در برلین علیه حمله اسرائیل به ایران و جنایات غزه جزئیاتی از دو انفجار در بخش گاز کشور (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و روسیه | عراقچی: رژیم صهیونیستی، به صورت ذاتی دشمن دیپلماسی است عمان لغو دور ششم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا را اعلام کرد (۲۴ خرداد ۱۴۰۴) وزیر خارجه چین: نقض حاکمیت و تمامیت ارضی ایران توسط اسرائیل را محکوم می‌کنیم
سرخط خبرها

معاون حقوقی رئیس‌جمهور: سرداور ضدایرانی پرونده «کرسنت ۲» برکنار شد

  • کد خبر: ۱۶۳۶۴۴
  • ۲۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۴
معاون حقوقی رئیس‌جمهور: سرداور ضدایرانی پرونده «کرسنت ۲» برکنار شد
معاون حقوقی رئیس‌جمهور از برکناری سرداور دیوان پرونده گازی «کرسنت ۲» و کنارگیری داور اختصاصی شرکت ملی نفت ایران با پیگیری‌های «سازمان حقوقی دولت» خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد دهقان با اشاره به برکناری «لوران اینس» سر داور اختلاف شرکت ملی نفت ایران با شرکت کرسنت و قدردانی از پیگیری‌های مسئولان مرکز امور حقوقی بین‌المللی و مسئولان حقوقی شرکت ملی نفت ایران، پذیرش جرح لوران اینس سرداور پرونده موسوم به کرسنت ۲ را یک «پیروزی بزرگ» برای سازمان حقوقی دولت دانست و گفت: متاسفانه نتایج عملکرد دولت سابق یکی محکومیت ایران در پرونده «کرسنت ۱» و دیگری انتصاب داوری در «کرسنت ۲» است که در بسیاری از موارد مواضع خود را همسو با سرداور ضدایرانی دیوان اتخاذ می‌کرد.

معاون حقوقی رئیس‌جمهور با اشاره به این‌که «با پیگیری معاونت حقوقی داور منصوب شده در دولت قبل که متاسفانه نتایج تصمیماتش به نفع شرکت کرسنت و در جهت تضییع حقوق شرکت ملی نفت ایران بوده است میسر شد»، ادامه داد: در دیوان‌های بین المللی هر یک از طرفین امکان نصب داور را دارند، اما توان عزل و برکناری او را ندارند، اما رویه حقوقی طرف ایرانی برای نشان دادن عملکرد غیرقابل دفاع داور اختصاصی سبب شد وی راهی جز استعفا و پذیرش خطای خود نداشته باشد.

دهقان در زمینه پیامد‌های مثبت برکناری سرداور پرونده به نفع طرف ایرانی نیز گفت: شرکت ملی نفت ایران از این پس می‌تواند در دادگاه صالح علیه سرداور بابت خساراتی که به منافع ملی و حقوق آن شرکت وارد کرده است، مطالبه خسارت نماید.

مطابق گزارش معاونت حقوقی رئیس‌جمهوری، قرارداد کرسنت در سال ۲۰۰۵ و در دولت اصلاحات منعقد شد. موضوع قرارداد انتقال گاز ترش از ایران به شارجه امارات بود. از ابتدا در این قرارداد، فساد به صورت جدی وجود داشته است و علاوه بر آن بحث تحریم‌های ایران و عدم همکاری طرف اماراتی منجر به توقف اجرای قرارداد شد.

نهایتا شرکت کرسنت علیه شرکت ملی نفت ایران در مرجع داوری طرح دعوا کرد که موضوع تاکنون میان طرفین در جریان است. جرح سرداور این پرونده و کناره‌گیری داور اختصاصی ایران که در دولت قبل انتخاب شده بود می‌تواند روند رسیدگی به این پرونده را در یک فضای عادلانه به نفع جمهوری اسلامی ایران تغییر دهد. لوران اینس از سال ۲۰۱۸ سرداور دیوان کرسنت ۲ بود و اصلی‌ترین نقش را در صدور آرای ضدایرانی در آن دیوان داشت. با این وجود، دیوان بین‌المللی اتاق بازرگانی بین‌المللی در روز ۲۳ مارچ ۲۰۲۳، ادعای (جرح) شرکت ملی نفت ایران مبنی بر عدم صلاحیت سرداور مذکور را پذیرفت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->