ترندهای اینستاگرام در متن سریال‌های صداوسیما انتشار یازدهمین آلبوم رضا صادقی با نام برنده معرفی موردانتظارترین فیلم‌های سال ۲۰۲۵ + عکس و خلاصه داستان درباره ادوارد فیتزجرالد نخستین مترجم رباعیات خیام | تولدی دوباره با خیام آیین بزرگداشت خیام نیشابوری با حضور سخنگوی دولت چهاردهم برگزار شد + فیلم و عکس (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) اسب‌هایی در تاریکی ذهن | روایت معاصر «اکوئوس» در مشهد نقدی بر فیلم «دایناسور» ساخته مسعود اطیابی | فتح گیشه با فرمول همیشگی خوش نویسی ایرانی در معرض ترک‌تازی انجمن صنفی عکاسان مطبوعاتی خواستار برخورد جدی با مقصرین احتمالی مرگ عکاس خبری شد روایت پرونده جنجالی عباس کیارستمی در «طعم عباس» سفر موزیسین‌های بین‌المللی به ایران اولین جشنواره فیلم فضای باز آغازبه‌کار کرد | لذت تماشای فیلم کوتاه زیر نور ماه انیمیشن «آسمان دوست‌داشتنی» به عنوان بهترین اثر جشنواره «انیماتیبا» معرفی شد انتشار تک آهنگ لحظه رفتن با صدای حسن مهدی اعتباری همایش ملی هوش مصنوعی در سازمان صدا و سیما برگزار شد جایزه غافل‌گیرکننده یک عمر دستاورد هنری برای کوین اسپیسی در جشنواره کن آموزش داستان نویسی | سه گام اژدها (بخش اول) گپ وگفتی با ناشران مشهدی حاضر در سی وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران | بازار کتاب های دینی و مقاومت همچنان رونق دارد صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴
سرخط خبرها

گردهمایی شاعران و نویسندگان مشهدی برای بزرگداشت حکیم عمر خیام

  • کد خبر: ۱۶۴۷۹۴
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۰
گردهمایی شاعران و نویسندگان مشهدی برای بزرگداشت حکیم عمر خیام
همزمان با روز بزرگداشت حکیم عمر خیام، مراسم بزرگداشت این شاعر و ادیب و دانشمند ایرانی به همت انجمن نویسندگان اهل قلم خراسان در مشهد برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، همزمان با فرارسیدن ۲۸ اردیبهشت ماه روز بزرگداشت حکیم عمرخیام نیشابوری، جمعی از نویسندگان و شاعران گرد هم آمدند تا ضمن بزرگداشت این شاعر و دانشمند پرآوازه خراسانی، از خیام و اشعار او بگویند و برای او بسرایند.

در این مراسم که به همت انجمن نویسندگان اهل قلم خراسان و با همکاری مکتب بافت مشهد برگزار شد، حاضران در مراسم ضمن بیان بخش‌هایی از زندگی حکیم عمر خیام و آثار وی در زمینه‌های مختلف، به بیان نظرات و آرای دیگر اندیشمندان معاصر و پس از خیام درباره او پرداختند. از روحیه پرسشگر او گفتند و از رباعیات او خواندند.

در بخشی از این مراسم نیز با اشاره به رسم مردم بوشهر در خیام خوانی و استفاده توامان از اشعار خیام در کنار موسیقی محلی این خطه، بخشی از خیام خوانی دانش آموزان بوشهری برای حاضران به نمایش در آمد.

گفتنی است غیاث الدین ابوالفتح عُمر بن ابراهیم خیام نیشابوری (۵۱۰-۴۲۷ ه. ش) فیلسوف، ریاضیدان، ستاره شناس و رباعی سرای ایرانی دوره سلجوقی و مشهور به «همه چیز دان» بود. به القابی از جمله «امام» و «حجه الحق» مشهور بود. از بزرگترین دانشمندان عصر خود بود و هوشی سرشار داشت. جایگاه علمی خیام، بسیار برتر از آن است که صرفا به واسطه جایگاه ادبی شهرت داشته باشد. اما رباعیات خیام شهرت جهانی دارد و به بسیاری از زبان‌های دنیا ترجمه شده است. در فقه، فلسفه، نجوم و ریاضیات به شهرت رسیده بود و در علم طب نیز مهارت داشت. «کتاب جبر»، «رساله فی شرح ما اشکال من مصادرات اقلیدس»، «میزان الحکم»، «رساله فی الوجود»، «نوروزنامه» و «رباعیات» از جمله آثاری است که از خیام بر جا مانده است. یکی از حفره‌های «ماه» و و سیارک ۳۰۹۵ به افتخار این حکیم بزرگ به نام وی نامگذاری شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->