وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۴ بهمن ۱۴۰۳) | لیموشیرین در میادین تره‌بار مشهد کیلویی ۲۵ هزار تومان قانون ثبت مالکیت معنوی راه را برای سودجویان باز گذاشته است
سرخط خبرها

ساختمان‌های بلند‌مرتبه مشهد، فقط گران‌اند نه اقتصادی

  • کد خبر: ۱۶۵۳۹۱
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۳
ساختمان‌های بلند‌مرتبه مشهد، فقط گران‌اند نه اقتصادی
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: هنوز به‌صورت مشخص برای ما واضح نشده‌ که ساختمان‌های مرتفع قرار است نیازی از ما را رفع کنند یا اینکه قرار است نمادی در مقیاس توسعه مدرن شهر مشهد باشند که اکنون بیشتر مورد دوم در مرکز توجه است، چون ساختمان‌های بلندمرتبه، ساختمان‌های اقتصادی نیستند. البته شاید به‌لطف تورم گران باشند. 

به گزارش شهرآرانیوز، جواد خدایی در همایش ساختمان‌های‌ مرتفع که امروز یکم خرداد در مشهد برگزار شد، گفت: در‌ بلند‌مرتبه‌سازی در منطقه شهری به این نتیجه رسیدیم که مؤلفه‌های مختلفی دارد که باید بررسی شود. چالش‌هایی که بر اثر فقدان برج‌سازی در مشهد به چشم می‌خورد، بیشتر این نیاز را ایجاد کرد که مؤلفه‌های آن مورد توجه قرار گیرد.

به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی، هنوز به‌صورت مشخص برای ما واضح نشده‌ که ساختمان‌های مرتفع قرار است نیازی از ما را رفع کنند یا اینکه قرار است نمادی در مقیاس توسعه مدرن شهر مشهد باشند که اکنون بیشتر مورد دوم در مرکز توجه است، چون ساختمان‌های بلندمرتبه، ساختمان‌های اقتصادی نیستند. البته شاید به‌لطف تورم گران باشند. 

خدایی تصریح کرد: ما تجربه اقتصادی نه‌چندان دوری در همین مشهد داریم. آپارتمان‌های مرتفع که به سال‌های میانی دهه ۵۰ برمی‌گردد، یک سازه کاملا منظم با ویژگی‌های کاملا منطقی یک ساختمان بلند است. ساختمان‌های مرتفع تجربه کاملا مشهدی پیش‌روی ماست. در نهضت ملی مسکن که سیاست‌ها بر این بود که ساختمان‌های مرتفع ساخته نشوند، ساختمان‌های مرتفع نحوه ساخت و جانمایی آن‌ها بهترین پاسخ برای ما بود. علت این است که ساختمان‌های مرتفع در زمان خودش تکلیفش با آنچه نیاز آن موقع بوده، روشن است. آپارتمان‌های مرتفع به هیچ وجه ساختمان‌های لوکسی نبودند و این نوع ساختمان یک پاسخ منطقی و اقتصادی در زمان خودش بود که می‌توانست تکثیر و تکرار شود.

وی در ادامه یادآور شد: آنچه‌ به‌عنوان برج در مشهد می‌شناسیم، عمدتا در ردیف ساختمان‌های لوکس به حساب می‌آید. شاید به همین دلیل است که ما نمی‌توانیم برای تکثیر و توسعه این تجربه پاسخی داشته باشیم. وقتی صحبت از یک ساختمان بلند می‌شود، با وجود اینکه در بسیاری از اجزا پاسخ درستی دارند، ممکن است ما از راهکار‌های بسیار گران‌قیمت‌تری استفاده کنیم. اگر نگاهی به نمای ساختمان‌های بلند در دهه ۹۰ بیندازیم، از خودمان می‌پرسیم آیا یک ساختمان بلند منطقی است نمای سنگ معمول یک ساختمان چهارطبقه را داشته باشد؟ 

وی افزود: پاسخ‌ بسیاری از این‌ها برمی‌گردد به پرسش اینکه چرا باید ساختمان‌های بلندمرتبه را بسازیم. برج‌ها یا کالای لوکس هستند یا برای رفع نیاز ساخته می‌شوند. اگر برای رفع نیاز‌های امروزی کمبود زمین و استفاده بیشتر از زمین مطرح شوند، قطعا پاسخ‌های فنی ما کاملا متفاوت خواهد بود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: اگر گردهمایی‌هایی از این قبیل قرار است به نتیجه روشن منجر شود به‌خصوص اینکه در آستانه تصویب ضوابط بلندمرتبه‌سازی در مشهد هستیم، کمی تأمل کنیم و همه ضوابط را در نظر بگیریم. امروز اگر مشهد را از منظر ساختمان‌های بلند و برج بشناسیم، چه الگویی دارد؟ پس احتیاج است ضوابط بالادستی با احتیاط و تأمل در مشهد پیاده شود. همه ما قرار است دست‌اندرکاران این پروژه باشیم. پس همه ما دوست داریم نه محصول تک‌پروژه‌ای، بلکه تصویری که این پروژه‌ها به شهر ما خواهد داد، یک تصویر منضبط و قاعده‌مند باشد، نه مملو از تعارض منافع و نارسایی‌هایی که مردم در کلان‌شهر‌ها به آن گله‌مند هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->