منابع خبری از تمایل چند عضو اتحادیه اروپا برای بازگشایی سفارت خود در کابل خبردادند واکنش ضرغامی به احتمال حضورش در کابینه دولت چهاردهم رئیس سازمان ثبت احوال: روند تعویض نام و نام‌خانوادگی تغییر می‌کند بذرپاش: قانون ساماندهی بازار املاک و مسکن ابلاغ شد و سقف اجاره‌بها مشخص شد | تبعات حقوقی در انتظار مشاوران املاک متخلف سید حسن نصرالله: هرگز از حمایت غزه دست نمی‌کشیم | رژیم صهیونیستی در بدترین روز‌های خود بسر می‌برد گنابادی‌نژاد: دولت سیزدهم، هیچ‌گاه دچار حواشی نشد | حمایت از صنایع فرهنگی باید استمرار یابد کرامت انسانی در گرو الگوگیری از سیره و آموزه‌های معصومین(ع) است اعتراض زاکانی به انتقادات اعضای شورای شهر تهران؛ «کاملاً نادرست است» لایحه متناسب‌سازی حداقل‌بگیرها هم به مجلس ارائه شد | تصویب آیین‌نامه واردات خودروی مدل ۲۰۱۹ به‌بالا برای همه ایرانیان + فیلم شایسته‌سالاری معیار رئیس‌جمهور در انتخاب مدیران باشد شلیک پدافند هوایی در جاده قم، ارتباطی با سایت هسته‌ای نداشت اسماعیلی انتصابات جدید در وزارت فرهنگ را رد کرد + فیلم ویدئو | ظریف امشب به تلویزیون می‌رود (۲۷ تیرماه ۱۴۰۳) وزیر کار: رکورد تاریخی کاهش نرخ بیکاری در بهار ۱۴۰۳ شکست باقری در دیدار با لاوروف آخرین وضعیت همکاری‌های دوجانبه و مسائل منطقه‌ای را بررسی کرد گفت‌وگوی تلفنی امیر قطر و ماکرون درباره تحولات غزه اردوغان: اسرائیل را وادار به آتش‌بس می‌کنیم | به دنبال تقویت روابط با روسیه و چین هستیم رئیس‌جمهور پیشین روسیه: پیوستن اوکراین به ناتو یعنی اعلان جنگ باقری‌کنی: لبنان زنده‌کننده شکست‌های تاریخی برای صهیونیست‌هاست پاسخ تهران به اتهام «نقش‌داشتن ایران در ترور ترامپ»
سرخط خبرها

آمریکا و فرانسه اسناد محرمانه‌ در سفارتخانه‌هایشان در خارطوم را از بین بردند

  • کد خبر: ۱۶۵۴۰۳
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۱
آمریکا و فرانسه اسناد محرمانه‌ در سفارتخانه‌هایشان در خارطوم را از بین بردند
روزنامه نیویورک تایمز فاش کرد که دیپلمات‌های آمریکایی که از سفارت این کشور در خارطوم خارج شدند اسناد محرمانه و پرونده‌های حساس از جمله ویزای برخی شهروندان سودانی را قبل از ترک سفارتخانه از بین بردند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ روزنامه نیویورک تایمز آمریکا به نقل از منابع آگاه نوشت: دیپلمات‌های آمریکایی قبل از اینکه سفارت این کشور در خارطوم را ترک کنند، اسناد محرمانه و تجهیزات حساس در داخل سفارتخانه را از بین بردند. روند امحای این اسناد و تجهیزات پنج روز قبل از تصمیم جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای خارج کردن کارمندان سفارتخانه آغاز شد.

این منابع اعلام کردند: این اسناد شامل اسناد مهمی از شهروندان سودانی مثل ویزا بود که برای درخواست ویزای سفر به آمریکا آن را به این سفارتخانه تحویل داده بودند. نابودی این اسناد و ویزاهای شهروندان سودانی به دلیل نگرانی آمریکا از افتادن آن به دست افراد دیگر به ویژه بعد از تخلیه کامل سفارتخانه و اطلاع نداشتن از سرنوشت آن با تشدید درگیری‌ها در خارطوم صورت گرفت.

سلمی علی، مهندسی که ویزای خود را سه روز قبل از آغاز درگیری‌ها به سفارت آمریکا تحویل داده بود، گفت: می‌توانم صدای جنگنده‌ها و بمباران را از پنجره منزلم بشنوم. با این حال من اینجا محاصره هستم و هیچ راه خروجی ندارم.

کشورهای دیگری نیز ویزاهای شهروندان سودانی را با بسته شدن مقرهای سفارتخانه‌هایشان در خارطوم تحویل گرفتند؛ اما آن را در داخل سفارتخانه رها کردند و آن را از بین نبردند. سودانی‌ها تا این لحظه نتوانسته‌اند به ویزاهایشان دست یابند.

فرانسه در جواب سؤالی درباره سرنوشت این ویزاها اعلام کرد که ویزاها را تنها به دلایل امنیتی از بین برده است. هفت کشور ویزاها را در سفارتخانه‌هایشان رها کرده‌اند.

یک مسؤول آمریکایی اعلام کرد: در چنین شرایطی باید تدابیر احتیاطی لازم اتخاذ شود و نباید بگذاریم اسناد و اطلاعات به دست افرادی بیفتد که از آن سوءاستفاده کنند. با توجه به اینکه فضای امنیتی اجازه بازگرداندن ویزاها به صورت امن را به ما نمی‌داد؛ ما اقداماتی را برای نابودی آن اتخاذ کردیم.

دولت انگلیس نیز اعلام کرد، هر سندی که در سفارت این کشور در خارطوم رها کرده در جای امنی قرار داده شده است.

آمریکا قبلا نیز بعد از نابودی ویزاهای افغانستانی‌ها در سفارت آمریکا در کابل در زمان سیطره طالبان بر افغانستان در معرض انتقاداتی قرار گرفت. افغانستانی‌ها می‌توانستند درخواست‌های جدید به دولت طالبان ارائه کنند؛ اما در سودان دفتر ویزاها به دلیل درگیری بسته شده است. در سودان بیشترین درگیری‌ها در اطراف دفتر ویزاها است.

تام مالینوسکی، نماینده سابق کنگره آمریکا گفت: ویزای یکی از اسناد مهم است و اینکه چنین چیزی را از بین ببرند مساله مهمی است.

دیپلمات‌ها و مسؤولان چندین کشور اعلام کردند: کار کردن در خارطوم بعد از شلیک اولین گلوله محال شد. جنگنده‌ها بر فراز مناطق خارطوم از جمله محل سفارتخانه‌ها به پرواز درآمدند. درحالی که نیروهای واکنش سریع خارج شدند و با شلیک گلوله پاسخ دادند.

هواپیماهای نظامی انگلیس، آلمان، ترکیه و فرانسه هزاران نفر را از خارطوم خارج کردند. سودانی‌ها می‌گویند سفارتخانه‌های خارجی می‌توانستند کارهای بیشتری انجام دهند.

شهروندان سودانی که درخواست کمک از سفارتخانه‌ها را داشتند، اعلام کردند که درخواست‌هایشان با سکوت یا اظهارات مبهم پاسخ داده شد. تنها سفارتخانه‌ای که به سودانی کمک کرد چین بود.

با اینکه مجتمع سفارت آمریکا در جنوب خارطوم از جنگ دور بود؛ اما مسؤولان نگران قطع امداد و کمک بودند و شروع به از بین بردن اسناد محرمانه و حساس کردند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->