جو بایدن پذیرش آتش بس میان رژیم اسرائیل و لبنان را اعلام کرد تنها ۳۵ درصد از اعتبارات حوزه آب‌و‌فاضلاب تامین شده است|مهلت یک ماهه به وزیر نیرو برای اقناع نمایندگان سوال کننده درخواست نخست وزیر لبنان از جامعه جهانی چه بود؟ فنلاند آماده همکاری با ایران برای پذیرش اتباع افغانستانی پهپادهای ناشناس بر فراز پایگاه‌های نظامی آمریکا در انگلیس عراقچی: سانتریفیوژ‌های پیشرفته ایرانی وارد مدار می‌شوند المیادین مدعی موافقت تل‌آویو با توافق آتش‌بس در لبنان شد عراقچی: وحشی‌گری رژیم صهیونیستی، جهان را در برابر آزمونی جدی قرار داده است حمله هوایی رژیم صهیونیستی به حمص سوریه (۶ آذر ۱۴۰۳) پزشکیان: با هدایت صحیح منابع می‌توان کمبود پزشک در مناطق محروم را جبران کرد بازگشت بی سر و صدای سفیر آلمان به محل کارش در تهران (۶ آذر ۱۴۰۳) ده‌ها هزار صهیونیست از سرزمین‌های اشغالی پا به فرار گذاشتند رسانه‌های صهیونیستی: آتش‌بس از صبح فردا اجرایی می‌شود (۶ آذر ۱۴۰۳) واکنش حماس به جنایت تازه رژیم صهیونیستی | شمار شهدای غزه به ۴۴ هزار و ۲۴۹ نفر رسید حمله صهیونیست‌ها به آوارگان فلسطینی ۱۱ شهید و ده‌ها زخمی برجای گذاشت (۶ آذر ۱۴۰۳) پرشکیان: محور طرح اجرای عدالت در نظام آموزشی، مدارس دولتی است وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با ادامه حملات به لبنان موافقت کرد بارزانی: روابط ما با ایران و ترکیه عادی است عملیات شهادت طلبانه در الخلیل | دو صهیونیست زخمی شدند (۶ آذر ۱۴۰۳) حملات شدید رژیم صهیونیستی به جنوب بیروت + فیلم (۶ آذر ۱۴۰۳) دولت لبنان فردا برای تصویب توافق آتش‌بس تشکیل جلسه می‌دهد مجمع تشخیص مصلحت، طرح ساماندهی کارکنان دولت را رد کرد (۶ آذر ۱۴۰۳) طالبان در یک قدمی حذف از فهرست سازمان‌های تروریستی در روسیه وزیر خارجه لبنان: امیدواریم آتش‌بس منجر به مذاکره با تل‌آویو برای تعیین مرز‌ها شود دیدار رئیس جمهور با اعضای شورای مرکزی خانه احزاب | به تعهداتم با مردم پایبند می‌مانم صهیونیست‌ها از آمادگی اسرائیل برای تأیید آتش‌بس با حزب‌الله خبر دادند وزیر خارجه روسیه: اوکراین و غرب برای اجرای توطئه‌هایشان با تروریست‌ها همکاری دارند فرمانده نیروی دریایی ارتش: در آبراهه‌های خطرناک، مقتدرانه حضور داریم
سرخط خبرها

امیرعبداللهیان: ایران و عربستان راه درستی را در پیش گرفتند| اهمیت ویژه‌ای برای توسعه روابط با اندونزی قائلیم

  • کد خبر: ۱۶۵۴۱۲
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۵
امیرعبداللهیان: ایران و عربستان راه درستی را در پیش گرفتند| اهمیت ویژه‌ای برای توسعه روابط با اندونزی قائلیم
رئیس جمهور ایران با هدف تعمیق و گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی میان ایران و اندونزی؛ تا ساعاتی دیگر در صدر یک هیئت بلندپایه اقتصادی-سیاسی، تهران را به مقصد جاکارتا ترک خواهد کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران در یادداشتی اختصاصی در رسانه اندونزیایی جاکارتا پست، سفر قریب‌الوقوع آیت‌الله سید‌ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ایران به اندونزی را آغازگر فصل جدیدی از روابط دوجانبه توصیف کرد. متن کامل یادداشت امیرعبداللهیان در روزنامه اندونزیایی جاکارتا پست به شرح ذیر است:

سفر آتی «سید ابراهیم رئیسی» رئیس جمهوری اسلامی ایران به جاکارتا که در پاسخ به دعوت رسمی «جوکو ویدودو» همتای اندونزیایی وی صورت می‌گیرد، نه تنها نقطه عطفی در روابط دوجانبه دو کشور به شمار می‌آید، بلکه بیانگر آغازگر فصلی جدید در روابط میان این دو ملت بزرگ است.

ایستادگی دو کشور در دو منطقه خاورمیانه و شرق آسیا، اشتراکات فرهنگی و تمدنی، پتانسیل‌های فراوان همکاری در عرصه‌های مختلف، در کنار الزامات جدید نظم بین‌الملل، جملگی نویدبخش گشایش عصر جدیدی از روابط میان دو کشور برپایه احترام و درک متقابل است.

روابط دیپلماتیک ایران و اندونزی در حالی وارد دهه هشتم خود می‌شود که روابط دو ملت بزرگ ریشه عمیقی در تاریخ دارد. مردم دو کشور قرن‌ها پیش توانستند از طریق اسلام پیوند‌های عمیقی با یکدیگر برقرار کنند. همچنین علما و روشنفکران مسلمان ایرانی و اندونزیایی در قرون گذشته تعاملات مفیدی را با یکدیگر داشته اند..

پیوند‌های زبانی بین دو کشور نیز به عنوان شاهد دیگری از تعاملات تاریخی بین مردم دو ملت در سراسر آسیا به شمار می‌آید. شمار قابل توجهی از واژه‌های فارسی در زبان اندونزیایی و دارایی‌های مشترک مانند امام محمد غزالی گواه عمق پیوند‌های تاریخی میان این دو کشور است که زمینه را برای تعمیق روابط دو ملت فراهم آورده است.

جمهوری اسلامی ایران در چارچوب سیاست خارجی متوازن، هوشمند و پویا، اهمیت ویژه‌ای را برای توسعه روابط با اندونزی قائل است. خوشبختانه این عزم در دو طرف وجود دارد و مقامات جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اندونزی مصمم به ایجاد زیرساخت‌ها و امکانات مورد نیاز برای توسعه روابط در زمینه‌های مختلف هستند.

برقراری مذاکرات میان دو کشور طیف گسترده‌ای از موضوعات دوجانبه، منطقه‌ای و بین المللی را در بر می‌گیرد. ایران و اندونزی به دنبال تعمیق همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف از جمله سیاسی، اقتصادی، تجاری، انرژی، علمی و فناوری، فرهنگی، پارلمانی و امنیتی هستند.

به رغم روابط دو جانبه عالی، همکاری‌های سازنده و حمایت‌های متقابل در مجامع بین المللی، باید اذعان داشت که حجم روابط تجاری دو کشور با توجه به ظرفیت‌های موجود کمتر از حد انتظار است.

از این رو، سفر رئیس جمهوری ایران و هیئت همراه به جاکارتا فرصت ارزشمندی را برای بخش‌های دولتی و خصوصی دو کشور فراهم می‌کند تا با ظرفیت‌ها و توانمندی‌های اقتصادی و تجاری یکدیگر آشنا شوند.

پیوند‌های میان ایران و اندونزی در چارچوب همکاری‌های جنوب- جنوب، ریشه در تاریخ دارد و نشان از رویکرد مشترک دو کشور برای ایجاد جهانی متعادل است. دو کشور مواضع مشترکی در مورد مسائل منطقه ای، بین المللی و اسلامی دارند. همچنین مذاکرات مستمر دو طرف در این زمینه ادامه دارد.

ما با درک ضرورت تقویت روابط منطقه‌ای، عملکرد آسه‌آن را می‌ستائیم و بر تمایل جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با سایر کشور‌های عضو این بلوک منطقه‌ای در چارچوب معاهده رفاقت و همکاری تاکید می‌کنیم که در سال ۲۰۱۷ میلادی به امضای دو طرف رسید.

ما ریاست اندونزی در آسه آن را فرصتی مناسب برای توسعه روابط با سایر کشور‌های عضو این گروه مترقی می‌دانیم. ما همچنین از امکان ارتباطات منطقه‌ای بین آسه آن و سازمان همکاری اقتصادی در غرب آسیا استقبال می‌کنیم.

موضوعاتی مانند ضرورت وحدت کشور‌های اسلامی، ترویج چهره واقعی اسلام در جهان، مبارزه با افراط گرایی، اسلام هراسی و حمایت از منافع مسلمانان جهان از جمله مردم مظلوم فلسطین، از جمله مواردی است که سیاست خارجی دو کشور را با یکدیگر همسو می‌کند. بر اساس این چارچوب، ما معتقدیم کشور‌های خاورمیانه به عنوان محیطی با بیشترین تعداد کشور‌های اسلامی می‌توانند بر سوء تفاهم‌های موجود فائق آیند و بدون توجه به دخالت قدرت‌های غیرمنطقه‌ای، نظم درون منطقه‌ای را برقرار کنند.

برای نیل به این هدف، مذاکراتی بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی در حال انجام است. ما معتقدیم دو کشور راه درستی را در پیش گرفته اند و این تفاهم نتایج ملموسی را برای ایجاد ثبات، شکوفایی منطقه و جهان اسلام به همراه خواهد داشت.

جهان اسلام به عنوان یک بلوک تأثیرگذار در معادلات جهانی، نیازمند همگرایی بیشتر برای ایجاد فرصت‌هایی برای اجماع، هم افزایی و تولید ایده‌های بدیع و به نفع امت بزرگ (جامعه جهانی اسلام) است. بی‌شک کشور‌هایی که در جهان اسلام از جایگاه قابل توجهی برخوردارند، می‌توانند در تحقق منافع امت اسلامی پیشرو باشند.

بنابراین، جمهوری اسلامی ایران از تقویت همکاری با اندونزی به عنوان یکی از کشور‌های اساسی و تأثیرگذار مسلمان در جهان استقبال می‌کند.

از منظر جمهوری اسلامی ایران، یکجانبه گرایی حاکم در جهان، با حذف سازوکار‌های چندجانبه و آثار زیانبار آن بر صلح و امنیت جهانی، اکنون به حاشیه رفته است. به عبارت دیگر، امنیت نظام بین الملل ماهیت «تجویزی» ندارد و با مشارکت حداکثری بازیگران به «هم افزایی» و «مشارکتی» تبدیل شده است..

بنیانگذاران کنفرانس تاریخی باندونگ و طرفداران پارادایم عدم تعهد، ده‌ها سال پیش، به درستی در این راستا گام برداشتند و مخالفت خود را با هرگونه قطب‌بندی که صلح و ثبات جهانی را به خطر می‌اندازد، ابراز کردند.

در شرایط بین المللی جدید، کشور‌های در حال توسعه و نوظهور از طریق همکاری و تلاش‌های مشترک می‌توانند نقش سازنده‌ای را در جهت تضمین صلح و ثبات جهانی در زمینه امنیت غذایی و انرژی ایفا کنند.

در خاتمه، تمایل دارم بار دیگر، بر تعهد جدی مقامات کشورم به توسعه روابط با کشور دوست و برادر اندونزی تأکید کنم. مردم اندونزی بسیار نجیب و مهمان نواز هستند. من بسیار خرسندم در سفر آتی رئیس جمهوری ایران به اندونزی، وی را همراهمی می‌کنم. برای دولت اندونزی و مردم بزرگ این کشور آرزوی سعادت، بهروزی و پیشرفت دارم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->