به گزارش شهرآرانیوز، ماجرای گروگانهای شرکت هرمی از پنجم اردیبهشت در حالی لو رفت که پدر جوان ۲۰ ساله تبعه خارجی وحشت زده و هراسان به پلیس رفسنجان مراجعه کرد و با نشان دادن یک فیلم به نیروهای انتظامی گفت: افراد ناشناسی پسرم را به گروگان گرفته اند و تقاضای ۲ هزار و ۷۰۰ دلار برای آزادی او کرده اند. ما هم از ترس آن که فرزندمان را به قتل میرسانند با همکاری و کمک فامیل بالاخره ۹۵ میلیون تومان فراهم و به حساب بانکی آنها واریز کردیم، ولی آنها که مدعی هستند در مرز غربی کشور مستقر شده اند، پسرمان را رها نکردند و تقاضای پول بیشتری دارند و ...
طولی نکشید که با پیگیریهای پلیس مشخص شد گروگان مذکور در مشهد است و همه تماسها از منطقهای در مشهد برقرار میشود. این گونه بود که گروهی از نیروهای انتظامی رفسنجان با در دست داشتن نیابت قضایی عازم مشهد شدند و موضوع به صورت محرمانه در دستور کار پلیس مشهد قرار گرفت. ساعتی بعد با فرمان ویژه سرهنگ احمد نگهبان (فرمانده انتظامی مشهد) گروهی از افسران کلانتری گلشهر مشهد تحقیقات گستردهای را برای ردیابی دقیق محل استقرار گروگان گیران آغاز کردند که در نتیجه مشخص شد آنها در منزلی اجارهای واقع در خیابان شهید شفیعی مستقر شده اند؛ بنابراین عملیات رهاسازی گروگان با دستورهای ویژه قضایی وارد مرحله جدیدی شد و نیروهای انتظامی با استفاده از تجربیات رئیس پلیس مشهد، در یک عملیات ضربتی منزل اجارهای را به محاصره درآوردند و ۱۴ تبعه خارجی را به همراه دوجوان شیرازی در حالی دستگیر کردند که بررسیها نشان داد همه فیلمهای ارسالی ساختگی است و گروگانها عضو یک شرکت هرمی هستند که با این ترفند قصد باج گیری از خانوادههای خود را داشتند تا بتوانند پولی برای عضوی در شرکت هرمی فراهم کنند. آنان در بازجوییها مدعی شدند به بهانه اقامت و یافتن شغل مناسب در ترکیه، افراد را جذب شرکت هرمی میکردند و به آنان اطمینان میدادند که هرکس فرد دیگری را عضو شرکت مذکور کند، مبلغ ۱۰۰ دلار به حسابش واریز میشود و این گونه همه افرادی که فریب خورده بودند، تلاش میکردند تا دیگر دوستان و آشنایان خود را با ترفند اقامت در ترکیه به مشهد بکشانند و به عضویت شرکت هرمی درآورند!
همچنین بررسیهای پلیس بیانگر آن بود که سرکردگان شرکت هرمی با همکاری طعمههای خود، فیلمهای شکنجه را طوری تهیه میکردند که خانوادهها تحت تاثیر قرار بگیرند و برای پیشگیری از قتل فرزندشان مبلغ خواسته شده را به حساب یک صرافی واریز کنند یا به صورت ارز دیجیتالی بپردازند!
در بازرسی از محل این شرکت هرمی، تعداد زیادی بروشورهای تبلیغاتی و لپ تاپ نیز کشف و مشخص شد که سرکردگان شرکت هرمی اتباع افغانستانی جویای کار را با این شگرد به دام میانداختند.
در ادامه این عملیات و اعترافات متهمان دستگیر شده، دو مرکز دیگر شرکتهای هرمی نیز در مشهد لو رفت و بدین ترتیب عوامل انتظامی موفق شدند ۲۷ تن دیگر از اعضای شرکتهای هرمی در بولوار توس و شهرک مهرگان را از چنگ سرکردگان آنها رها کنند. در همین زمینه، فرمانده انتظامی مشهد با بیان این که همه متهمان به دستگاه قضایی معرفی شده اند، به خانوادهها نیز توصیه کرد: به هیچ وجه به درخواست مبالغ میلیونی (معمولا بالای ۳۰ میلیون تومان) فرزندان تان که به بهانه استخدام، کار یا خرید وسیله نقلیه راهی تهران یا شهرهای دیگر شده اند، پاسخ مثبت ندهید و بلافاصله در صورت چنین تقاضاهایی ابتدا پلیس را در جریان موضوع بگذارید.
سرهنگ احمد نگهبان افزود: شهروندان در صورت مشاهده رفت و آمدهای مشکوک تعدادی جوان به یک منزل یا واحد آپارتمانی در همسایگی خود، بی درنگ به پلیس ۱۱۰ اطلاع دهند.
وی در پایان به شهروندان هشدار داد: در صورتی که دوستی قدیمی یا آشنایان دور و نزدیک با فرزندتان برای استخدام با حقوق بالا یا اقامت در کشور دیگر تماس گرفتند، یقین بدانید که آنان را برای عضویت در شرکت هرمی وسوسه میکنند؛ بنابراین از تماس فرزندتان با این افراد جلوگیری کنید و پلیس را در جریان موضوع قرار دهید تا از اغفال دیگران جلوگیری شود.
منبع: خراسان