اوکراین مدعی شد: ۱۱ هزار نیروی کره شمالی به کمک روسیه آمدند کاهش ارزش نرخ دلار در آستانه انتخابات ریاست جمهوری درخواست آمریکا از ایران برای عدم پاسخ به رژیم صهیونیستی تعداد شهدای لبنان به ۳ هزار و ۲ نفر رسید (۱۴ آبان ۱۴۰۳) شمار نظامیان زخمی رژیم صهیونیستی به پنج هزار و ۲۶۱ نفر رسید پیش‌نویس قطعنامه جدید آتش‌بس در غزه روی میز شورای امنیت تا رفع فیلترینگ فقط یک روز باقی‌ مانده است؟ عارف بخشنامه به‌کارگیری جوانان و زنان در سطوح مدیریتی را ابلاغ کرد ۱۰ دلیلی که هریس یا ترامپ هرکدام شانس رئیس‌جمهورشدن دارند پزشکیان به جمهوری آذربایجان سفر می‌کند (۱۴ آبان ۱۴۰۳) پوتین با وزیر خارجه کره شمالی دیدار کرد+فیلم هریس در ۴ ایالت کلیدی از ترامپ پیش افتاد اتحادیه اروپا و کره‌جنوبی مدعی ارسال تسلیحات از سوی کره‌شمالی به روسیه شدند تاکید عراقچی بر پاسخ به هرگونه تجاوز به حریم امنیتی و سرزمینی ایران تجهیز تهران با ۱۳۰۰ اتوبوس و ۳۹ کیلومتر خط مترو جدید ایران به گزارش ادعایی تلاش ترور مقامات رژیم صهیونیستی واکنش نشان داد آیت‌الله علم‌الهدی: مسئله مقاومت تنها یک جریان سیاسی علیه استکبار نیست| بنیان فکری نخبگان باید مبتنی بر شناخت عمیق مسائل باشد دفتر رئیس جمهور: از اظهارات امروز پزشکیان برداشت نادقیقی شد رزمایش مرکب در دریای خزر پایان یافت گسترش روابط؛ محور گفت و گوی وزرای کشور ایران و عراق ۳۱ هزار روستای کشور خالی از سکنه شده است شهادت خلبان سانحه بالگرد در زرین‌دشت فارس (۱۴ آبان ۱۴۰۳) اژه‌ای: احکام جایگزین حبس نباید موهِن و تمسخرآمیز باشد فرمانده نیروی زمینی سپاه: اقدامات تروریستی جنوب شرق با هدایت سرویس‌های امنیتی دشمن است عراقچی در پاکستان چه خواهد کرد؟ تأکید جانشین فرمانده کل انتظامی بر دیپلماسی همراه‌سازی کشور‌های همسایه در مقابله با قاچاق موادمخدر پزشکیان: با جنگ تمام عیار اقتصادی مواجه هستیم سخنگوی وزارت خارجه: به هر چه که برای دفاع از ایران لازم باشد، مجهز خواهیم شد | سفر گروسی به ایران در دستور کار است معاون اول رئیس‌جمهور: اموال مازاد و راکد با دقت نظر و سرعت مناسب واگذار خواهد شد
سرخط خبرها

«عباس علی‌آبادی» وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت کیست؟| از دانشگاه مالک اشتر تا مپنا

  • کد خبر: ۱۶۶۹۴۵
  • ۰۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۳۱
«عباس علی‌آبادی» وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت کیست؟| از دانشگاه مالک اشتر تا مپنا
عباس علی آبادی  مدیرعامل گروه شرکت‌های مپنا به عنوان گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت صمت اعلام شده است. او مدیریت شرکتی را بر عهده دارد که نیمی از سهام آن به دولت تعلق دارد و خصولتی محسوب می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، معاون پارلمانی رئیس جمهور امروز اعلام کرد که «عباس علی آبادی» به عنوان وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت به مجلس شورای اسلامی معرفی می‌شود.

لازم است بدانید که عباس علی آبادی از ابتدا جزو گزینه‌های اصلی برای ورود به کابینه دولت سیزدهم بوده است. با توجه به تخصص و تجربه او در شرکت مپنا او ابتدا گزینه جدی برای وزارت نیرو محسوب می‌شد. با این حال در نهایت از لیست خط خورد و علی اکبر محرابیان روی صندلی وزارت نیرو نشست.

رابطه شرکت مپنا و وزارت نیرو چیست؟

حوزه فعالیت عباس علی آبادی بیش از آنکه با وزارت صمت مربوط باشد با وزارت نیرو گره خورده است. بیش از نیمی از سهام شرکت مپنا که مدیریت او را طی سالیان اخیر بر عهده داشته است به وزارت نیرو تعلق دارد و اساسا مپنا را این وزارتخانه بنا نهاده است.

جالب است بدانید که مپنا مخفف عبارت «مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران» است. بررسی وضعیت سهامداران این شرکت نشان می‌دهد که ۴۷.۶ درصد از سهام آن به شرکت سرمایه گذاری صنایع برق و آب صبا تعلق دارد. اگر می‌پرسید این شرکت چه ارتباطی با دولت دارد پاسخ آن ساده است. چراکه ۴۹.۹ درصد سهام شرکت سرمایه گذاری صنایع برق و آب صبا نیز به وزارت نیرو تعلق دارد؛ پس با یک واسطه سهامدار عمده مپنا، وزارت نیرو است.

معاون وزیر نیرو در دولت احمدی نژاد

البته رابطه علی آبادی با وزارت نیرو به همین جا ختم نمی‌شود. او در دولت احمدی نژاد واز شهریور ۱۳۸۷ تا دیماه ۱۳۸۸ معاون وزیر نیرو (پرویز فتاح) در حوزه برق و انرژی بود.

عباس علی آبادی سابقه حضور در جهاد سازندگی، سابقهٔ ریاست دانشگاه صنعتی مالک اشتر و عضویت در هیئت علمی دانشگاه امام حسین (ع) را هم دارد با این حال سوابق اجرایی او بیش از حضور او در دانشگاه است.

او فارغ‌التحصیل مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد مکانیک با گرایش تبدیل انرژی از دانشگاه‌های صنعتی شریف و دانشگاه تهران و درجه دکترای مهندسی مکانیک از دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با گرایش کنترل بوده و مدرس دروس مختلف مهندسی مکانیک و مباحث مرتبط با موتور‌های درون‌سوز (توربین‌های گازی) در دانشگاه‌های مختلف کشور است.

برق نیوز نیز درباره عباس علی آبادی نوشت: با اینکه مپنا در زمان علی آبادی از تحریم‌ها سود برد و تقریبا انحصار ساخت نیروگاهی در داخل را به دست گرفت، ولی وی به خوبی می‌داند که تحریم‌ها چه بلایی بر سر صنعت برق و تولید آورده و بعد است مانند مدیران فعلی و قبلی نیرو که تحریم‌ها را موهبت می‌شمردند آنرا برای صنعت برق مفید بداند. در زمان علی آبادی و در دورانی که تحریم‌ها برداشته شد، مپنا، برق حرارتی و وزارت نیرو را برای عقد قرارداد‌های خارجی اش به بهانه حمایت از ساخت داخل تحت فشار قرار داد در جلوگیری از سرمایه گذاری‌های خارجی در حوزه نیروگاهی کوتاهی نکرد.

از نیروگاه سازی به نیروگاه داری 

علی آبادی باندباز نیست و هرجا رفته تنها رفته و تلاش کرده است از ظرفیت‌های همان مجموعه استفاده کند. با آنکه به بازنشستگان و سفارش شده‌ها فرصت حضور در مپنا داد، اما در اکثر انتصاب هایش تخصص گرایی، مدیر و فنی بودن افراد را ملاک انتصاباتش قرار داده است. باج نمی‌دهد و تلاش می‌کند بهترین نیرو‌ها را در سمت‌های زیرمجموعه اش جمع کند به شرطی که فرمانبردار بوده و اقتدارش را زیر سوال نبرند. برخلاف اردکانیان که تعدادی معاون، مدیرکل و مدیر از خارج از وزارت نیرو به این ارگان تحمیل کرد علی آبادی در مپنا مدیر بی ربط نیاورد و به همین دلیل توانست در مپنا کارنامه قابل قبول بگیرد.

یکی از نقد‌های اساسی به مدیریت علی آبادی، تلاش وی به تیولداری مپنا بود چراکه به جای بدهی‌های خود تا توانست از وزارت نیرو نیروگاه گرفت. بجای نیروگاه سازی درگیر نیروگاه داری شد و کسی که قرار بود که نقش تسهیل گری را در مدیریت بازی کند خود به یکی از بازیگران اصلی بدل شد. تلاش علی آبادی در تیولداری به حدی بود که حتی تقاضای واگذاری پژوهشگاه نیرو به مپنا را نیز مطرح کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->