پلمب هزار و ۲۱۲ دفتر املاک متخلف در خراسان رضوی (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) برای ۴۰ درصد از راهبران مدارس تراز، در تابستان دوره برگزار خواهد شد تلاش سازمان منابع طبیعی در جهت رفاه جنگلبانان تمهید جدید آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان نیازمند به تحصیل | بیش از ۱۴ هزار تیم یادگیری تشکیل شده است آخرین وضعیت تاثیر معدل در کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد | در سال‌های آینده چه تغییراتی رخ خواهد داد؟ فوت ۲ تکنسین فنی هنگام تعمیر بویینگ ۷۳۷ هواپیمایی وارش (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری سرکرده باند سرقت با پابند الکترونیک توسط پلیس مشهد | سرقت با کلت و وینچستر! حجت‌الله ایوبی، «مشاور عالی وزیر و رئیس مرکز بین‌الملل» وزارت میراث‌فرهنگی شد حال وهوای زوج هایی که  شیرخوارگانی را به فرزندخواندگی پذیرفته اند | در آغوش پرمهر خانواده دلیل سرگیجه و سیاهی رفتن چشم چیست؟ ثبت رویداد‌های گردشگری خراسان رضوی در تقویم گردشگری کشور به عدد ۹۷ رسید تولد ۱۵ نوزاد در مأموریت‌های اورژانس ۱۱۵ مشهد، از ابتدای سال تاکنون (۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش خطر زایمان زودرس درپی ابتلا به بیماری کبد چرب راهکار جدید برای تأمین آب حیات‌وحش در ماه‌های گرم سال تغییرات اقلیمی چه تأثیری بر الگوهای بارشی دارد؟ هشدار برای دانش‌آموزان | عوارض مصرف قرص ریتالین در ایام امتحانات جبران‌ناپذیر است خشکی تالاب گاوخونی برای سلامت مردم مضر است پیام وزیر آموزش و پرورش به‌مناسبت فرارسیدن بیست‌وششمین سالروز تأسیس سازمان دانش‌آموزی درمانگاه جهادی شهید رئیسی به‌مناسبت اولین سالگرد شهادت شهدای خدمت، در مشهد راه‌اندازی خواهد شد مستمری حمایتی بهزیستی برای خانواده‌های صاحب فرزند چندقلو بازگشت ۷ هزار میلیارد تومان به بیت‌المال، طی یک پرونده فساد اقتصادی آب سد دوستی مشهد به «حجم مرده» رسید| تابستان کم‌آبی پیش رو داریم آخرین مهلت استفاده از اعتبار مرحله اول کالابرگ الکترونیکی چه زمانی است؟ شیوع اختلالات یادگیری در دانش‌آموزان ابتدایی پروانه جوانه‌خوار، تهدیدی علیه طبیعت زاگرس | عملیات مقابله با این پدیده آغاز شده است وعده رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس درباره فوق‌العاده خاص و تسری ۹۰درصد فوق‌العاده خاص شاغلین به بازنشستگان پناه بردن بیش از ۳۰۰ گونه پرنده به خوزستان | ۱۳ گونه در معرض انقراض هستند رشد ۱۳۶ درصدی کشفیات پلیس امنیت اقتصادی در سال ۱۴۰۳ | انهدام ۴۳۳ باند و کشف ۲۹۰ همت کالای قاچاق زمان ارائه کارت ورود به جلسه امتحانات ترمیم نمره اعلام شد | در جلسات امتحان قطعی برق نداریم پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مشهد به حدود ۴۰ درجه می‌رسد سیاست جدید سازمان محیط زیست برای کاهش آلودگی هوا چیست؟
سرخط خبرها

تولید ۲ پادزهر مار گزیدگی توسط پژوهشگران مشهدی

  • کد خبر: ۱۶۷۰۹۷
  • ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۰
تولید ۲ پادزهر مار گزیدگی توسط پژوهشگران مشهدی
پژوهشگران گروه سم‌شناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی مشهد موفق به تولید ۲ پادزهر موثر" اسنافب ۵ و ۶ " در درمان مارگزیدگی تمامی گونه‌های داخل کشور و دریافت مجوز برای ورود به بازار‌های داخلی و بین‌المللی از سوی سازمان غذا و دارو شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، دانشیار گروه سم‌شناسی بالینی این دانشگاه گفت: این ۲ محصول در قالب یک طرح پژوهشی تهیه و پس از دریافت مجوز از سازمان غذا و دارو و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به تولید صنعتی رسید.

دکتر سید علی رضا موسوی افزود: در مرحله نخست برای بررسی ایمنی، پادزهر بر روی ۱۵ مصدوم مارگزیده در مشهد آزمایش و نتایج به سازمان غذا و دارو ارائه شد و پس از تایید ایمنی پادزهر، آزمایش در جمعیت بیشتری ادامه پیدا کرد و در مجموع ۹۸ بیمار مورد مطالعه قرار گرفتند، تا پادزهر تولیدی با پادزهر رازی مورد مقایسه قرار گیرد و در نهایت مشخص شد که این محصول در فرایند بهبودی بیماران موثر بوده و مجوز ساخت و ورود به بازار را از سازمان غذا و دارو دریافت کرد.

وی ادامه داد: اسنافب ۵ و ۶ دو نوع پادزهر است که زهر همه انواع مارهای سمی داخل کشور را پوشش می دهد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که برای ساخت پادزهر، از ۶ نوع مار سمی زهر گیری گفت: به دلیل تنوع گزش در مناطق مختلف ایران، این طرح تحقیقی به صورت چند مرکزی و در سطح ملی برگزار شد که در ابتدای طرح پنج مرکز مشهد، اهواز، ارومیه، کرمان و شیراز در این طرح همکاری داشتند لیکن به دلیل شیوع بیماری کووید-19 دو مرکز کرمان و شیراز از دسترس خارج شدند.

موسوی با اشاره به این که روند کلی تولید پادزهر در طی ۶ مرحله شامل صید جانور گزنده (مار)، زهرگیری، ایجاد ایمنی در اسب، جداسازی پلاسمای اسب، خالص سازی پلاسما و فرمولاسیون نهایی به انجام می‌رسد افزود: اسنافب ۵ که فقط شامل آنتی بادی علیه سم مارهای افعی است برای اولین بار در ایران به تولید رسیده است که نیاز استانهایی نظیر آذربایجان و خوزستان که فاقد مار کبرا می باشند را به خوبی برآورده می کند.

وی با بیان این که این محصول‌ها علاوه بر این که در دسترس مراکز بهداشتی و درمانی کشور قرار گرفته‌اند به کشورهای آسیای میانه و خاورمیانه نیز صادر شده است.

محقق اصلی این طرح تحقیقاتی گفت: مارهای سمی ایران ۲۵ گونه اند و به سه خانواده مارهای دریایی، افعی و کبرا تقسیم می‌شوند و سالانه در ایران حدود پنج تا هفت هزار نفر به دلیل مارگزیدگی به مراکز درمانی مراجعه می کنند و میانگین بروز سالانه مارگزیدگی ۱۰ نفر به ازای ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.

منبع: روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->