مجروحان جنگ ۱۲ روزه در صورت تأیید معلولیت خدمات بهزیستی دریافت می‌کنند ترکیدگی لوله گاز در جاده مشهد_چناران | تردد پس از نیم ساعت از سر گرفته شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) کشف ۱۲ کیلوگرم حشیش از قاچاقچی حرفه‌ای در تهران بازداشت ۳ شرور درپی حمله به مأموران در طرح جمع‌آوری اتباع تزریق ۸.۳ میلیون مترمکعب پساب به بخش صنعت خراسان رضوی تهران تشنه است | ناترازی آبی نتیجه تمرکزگرایی و توسعه غلط برقراری پرواز‌های فرودگاه سبزوار پس از آغاز مجدد پرواز‌های داخلی (۴ مرداد ۱۴۰۴) پوشش بیش از ۱۲۴ هزار کلاس‌اولی در طرح سنجش سلامت نوآموزان خراسان رضوی اطلاعات مجرمان برای ایام اربعین به‌روزرسانی شد مرگ بیش از ۴۲ هزار موتورسوار در تصادفات دهه ۹۰ پیش‌ثبت‌نام پایه دهم مدارس شاهد آغاز شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) تعیین تکلیف دانشگاه آزاد برای امتحانات باقی مانده ترم بهمن ۱۴۰۳ اتمام بخش‌هایی از مرمت بازار وکیل شیراز (۴ مرداد ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در پی پیش‌بینی وقوع گردوخاک و افزایش وزش باد در خراسان رضوی (۴ مرداد ۱۴۰۴) آماده‌باش ۱۵ هزار نیروی هلال احمر برای پیاده‌روی اربعین ۱۴۰۴ مشمولان فاقد معافیت تحصیلی امکان شرکت در مراسم اربعین را ندارند آتش قسمت عراقی تالاب هورالعظیم با هواپیمای آب‌پاش ایرانی مهار شد (۴ مرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۴ مرداد ۱۴۰۴) | گرما، همچنان وضعیت جوی غالب استان ثبت احوال: بیش از ۲۱۴ هزار ولادت در ۳ ماهه اول ۱۴۰۴ ثبت شد نشانه های تنبلی معده چیست؟ اهدای عضو بانوی مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۴ مرداد ۱۴۰۴) ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع خارجی در مدارس فقط با ارائه کارت اقامت و اشتغال دانشجویان جدیدالورود از نیمه دوم مهر ۱۴۰۴ به دانشگاه می‌روند + زمان اعلام نتایج کنکور تمدید ۵ ساله همکاری آموزش و پرورش و حوزه علمیه مرگ عجیب و مرموز راننده مشهدی بعد از آتش زدن مامور پلیس راه کسب پنج نشان نقره در المپیاد جهانی فیزیک توسط تیم ایرانی قتل پدر به خاطر طلاهای مادر برای جلوگیری از غرق شدگی کاری انجام دهید هشدار درباره گرمازدگی | مراقب سالمندان و کودکان در پیاده‌روی اربعین باشید
سرخط خبرها

سرطان و دردهای روحی‌اش

  • کد خبر: ۱۶۸۳۱
  • ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۵
سرطان و دردهای روحی‌اش
شاید همه نمی‌دانیم که درد بیماری‌های مزمن جسمی، با تشخیص پزشک و مصرف دارو تمام نمی‌شود. اثری که برخی بیماری‌ها بر روی ذهن و روان آدم‌ها می‌گذارند درکنار جراحت درونی‌، با فرد همراه خواهدشد.

تکتم جاوید، کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی| این روز‌ها صحبت از سرطان و هفته‌ایی به نام این بیماریست، اما سرطان هفته و روز و سال ندارد. همان دردی که اکنون یکی از نزدیکان ما یا شاید خودمان را گرفتارکرده‌است. آنقدر نزدیک که بعید است هرروز هنگامی که غذایی می‌خوریم یا در محیطی قرار می‌گیریم به آن فکر نکنیم. کاری به علائم پاتولوژی سرطان نداریم، اما بهتر است به خود سرطان به عنوان موجودی که بر روح و روان بیماران اثر می‌گذارد، توجه کنیم. 

از لحظه‌ایی که از مطب پزشک بیرون می‌آیید و تایید ابتلا به سرطان را از پزشک خود گرفته‌اید دنیا برایتان جور دیگری خواهدشد، زیرا بیماری‌های جسمی بخش مهمی از دلایل ابتلا به اختلالات روانی را شکل می‌دهند و تازه باید منتظر بروز درد‌های روان باشید. اولین تاثیر این بیماری بروز نا امیدی و یاس است.
اگرچه تحقیقات کامل و تازه‌ایی درباره تاثیر بیماری سرطان بر اختلالات روحی نداریم، اما برخی بررسی‌ها و تحقیقات  دوره‌ایی نشان داده‌اند ۴۵ درصد از این بیماران درجاتی از نشانگان اختلالات روانی را دارا بودند. بالاترین میزان شیوع مربوط به نشانگان افسردگی با شیوع ۵۴ درصدبود. شیوع نشانگان اختلال وسواس فکری عملی در بیمارانی که شش ماه بعد از شیمی‌درمانی مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند، نیز آمار بالایی  نشان داد.  تحقیقات دیگری نشان می‌دهد  ۳۰ تا ۴۰ درصد زنان مبتلا به سرطان پستان دچار فشار‌های عصبی و اختلالات روحی می‌شوند.
بخشی از نگرانی این بیماران  مربوط به مشکلات، نقص‌ها و محدودیت‎های جسمی و بخشی دیگر به دلیل نگاه اطرافیان در محیط خانوادگی است و اختلالات در زندگی فردی و خانوادگی است. در این شرایط نه تنها فرد بیمار از سرطان رنج می‌برد بلکه اعضای خانواده‌اش هم در این بیماری دخیل هستند.
به دلیل اثری که سرطان در روح و روان فرد بیمار باقی می‌گذارد، لازم است بیمار را تحت درمان‌های روان‌شناسی و مشاوره‌های فردی و گروهی قراردهیم. تحقیقات زیادی نشان داده‌اند بیمارانی که از درمان‌های گروهی در جمع بیماران سرطانی دیگر استفاده کرده‌اند، بهتر توانستند شرایط بیماری خود را درک کرده و طول دوره درمان  را تکمیل کنند. درصورتی که یکی از اعضای خانواده یا دوستان‌تان دچار بیماری سرطان شد به او کمک کنید تا به روان‌شناس مراجعه کند. زیرا بیماران هم تا آخرین لحظه عمر باید از حق زندگی با کیفیت بهره‌مند باشند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->