آیا امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی برگزار خواهد شد؟ تغییر زمان برگزاری آزمون و لغو مصاحبه‌های دکتری دانشگاه پیام نور در روز یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ اعلام آمادگی پرستاران برای حضور در خطوط پدافند درمانی دستگیری ۵ متخلف انتشار اخبار مرتبط با اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در یزد هشدار پلیس فتا: به تماس تلفن‌های خارجی پاسخ ندهید آگهی فروش F-۳۵ اسراییلی در سایت دیوار قطار فوق العاده مشهد-تهران برقرار شد (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) چطور به سوالات کودکان درباره جنگ و درگیری پاسخ دهیم؟ درب خوابگاه‌های دانشگاه تهران تا اطلاع ثانویه باز می‌ماند دانشگاه شهید بهشتی: امتحانات نیمسال دوم با یک هفته تاخیر برگزار می‌شود اطلاعیه وزارت علوم و وزارت بهداشت درباره نحوه فعالیت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دقایقی قبل صدای چند انفجار در شهر کرمانشاه شنیده شد دانشگاه شهید بهشتی: به‌زودی قدرت هسته‌ای ایران را به نمایش خواهیم گذاشت آمار غیررسمی شهدای حمله تروریستی اسرائیل به ایران پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۲۳ خرداد ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا اواسط هفته آینده وزارت آموزش و پرورش: امتحانات باقی‌مانده خرداد ماه طبق روال برگزار می‌شود رئیس اورژانس کشور: نیازی به حضور مردم در پایگاه‌های انتقال خون نیست لغو پرواز‌های بازگشت حجاج تا اطلاع ثانوی ستاد بحران وزارت بهداشت به ریاست وزیر بهداشت تشکیل شد (۲۳ خرداد ۱۴۰۴) آماده‌باش عملیاتی تمامی نیروهای هلال احمر در سطح کشور در پی حمله اسرائیل به ایران جزئیات حادثه آتش‌سوزی خارک اعلام شد (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) اتفاق معجزه آسا | یک مسافر از هواپیمای سقوط کرده هند نجات یافت جان باختن یک نفر در آتش‌سوزی پتروشیمی خارک | آتش مهار شد افزایش رشته‌های مجاز برای آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش جشن عید غدیر خم ویژه مددجویان کمیته امداد با حضور استاندار خراسان رضوی برگزار شد (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) مودی: فاجعه احمدآباد ما را متحیر و غمگین کرده است | همه سرنشینان جان باختند + فیلم ماساژ برای همه کمردرد‌ها خوب نیست
سرخط خبرها

سرطان و دردهای روحی‌اش

  • کد خبر: ۱۶۸۳۱
  • ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۵
سرطان و دردهای روحی‌اش
شاید همه نمی‌دانیم که درد بیماری‌های مزمن جسمی، با تشخیص پزشک و مصرف دارو تمام نمی‌شود. اثری که برخی بیماری‌ها بر روی ذهن و روان آدم‌ها می‌گذارند درکنار جراحت درونی‌، با فرد همراه خواهدشد.

تکتم جاوید، کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی| این روز‌ها صحبت از سرطان و هفته‌ایی به نام این بیماریست، اما سرطان هفته و روز و سال ندارد. همان دردی که اکنون یکی از نزدیکان ما یا شاید خودمان را گرفتارکرده‌است. آنقدر نزدیک که بعید است هرروز هنگامی که غذایی می‌خوریم یا در محیطی قرار می‌گیریم به آن فکر نکنیم. کاری به علائم پاتولوژی سرطان نداریم، اما بهتر است به خود سرطان به عنوان موجودی که بر روح و روان بیماران اثر می‌گذارد، توجه کنیم. 

از لحظه‌ایی که از مطب پزشک بیرون می‌آیید و تایید ابتلا به سرطان را از پزشک خود گرفته‌اید دنیا برایتان جور دیگری خواهدشد، زیرا بیماری‌های جسمی بخش مهمی از دلایل ابتلا به اختلالات روانی را شکل می‌دهند و تازه باید منتظر بروز درد‌های روان باشید. اولین تاثیر این بیماری بروز نا امیدی و یاس است.
اگرچه تحقیقات کامل و تازه‌ایی درباره تاثیر بیماری سرطان بر اختلالات روحی نداریم، اما برخی بررسی‌ها و تحقیقات  دوره‌ایی نشان داده‌اند ۴۵ درصد از این بیماران درجاتی از نشانگان اختلالات روانی را دارا بودند. بالاترین میزان شیوع مربوط به نشانگان افسردگی با شیوع ۵۴ درصدبود. شیوع نشانگان اختلال وسواس فکری عملی در بیمارانی که شش ماه بعد از شیمی‌درمانی مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند، نیز آمار بالایی  نشان داد.  تحقیقات دیگری نشان می‌دهد  ۳۰ تا ۴۰ درصد زنان مبتلا به سرطان پستان دچار فشار‌های عصبی و اختلالات روحی می‌شوند.
بخشی از نگرانی این بیماران  مربوط به مشکلات، نقص‌ها و محدودیت‎های جسمی و بخشی دیگر به دلیل نگاه اطرافیان در محیط خانوادگی است و اختلالات در زندگی فردی و خانوادگی است. در این شرایط نه تنها فرد بیمار از سرطان رنج می‌برد بلکه اعضای خانواده‌اش هم در این بیماری دخیل هستند.
به دلیل اثری که سرطان در روح و روان فرد بیمار باقی می‌گذارد، لازم است بیمار را تحت درمان‌های روان‌شناسی و مشاوره‌های فردی و گروهی قراردهیم. تحقیقات زیادی نشان داده‌اند بیمارانی که از درمان‌های گروهی در جمع بیماران سرطانی دیگر استفاده کرده‌اند، بهتر توانستند شرایط بیماری خود را درک کرده و طول دوره درمان  را تکمیل کنند. درصورتی که یکی از اعضای خانواده یا دوستان‌تان دچار بیماری سرطان شد به او کمک کنید تا به روان‌شناس مراجعه کند. زیرا بیماران هم تا آخرین لحظه عمر باید از حق زندگی با کیفیت بهره‌مند باشند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->