معجزه کاهش وزن با مصرف عصاره یک چای معروف پانسمان بیماران پروانه‌ای، قربانی تحریم‌های آمریکا تفاوت آنفلوانزا با دیگر بیماری‌های ویروسی تنفسی چیست؟ خوردنی‌هایی برای کاهش علائم اختلال عاطفی فصلی انسداد ۸ سایت غیرقانونی فروش بلیت هواپیما | مسافران پیش از خرید، استعلام مجوز سایت را بگیرند پاسخ فرودگاه مشهد به خبر «درهای بسته» بر روی مسافران | اختلال در اتوماتیک، علت تأخیر ورود بود (۱۰ آبان ۱۴۰۴) + فیلم کلاهبردار حرفه‌ای با اعتراف به ۱۷ فقره کلاهبرداری میلیاردی دستگیر شد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) اولین پرواز مستقیم تهران-وین روز دوشنبه (۱۲ آبان ۱۴۰۴) انجام خواهد شد بیش از نیم‌میلیون تولد در هفت‌ماهه نخست ۱۴۰۴ برخورد یک هواپیما با ساختمان مجاور فرودگاه در تبریز + جزئیات (۱۰ آبان ۱۴۰۴) راهکار‌هایی برای پیشگیری از مسمومیت در کودکان مدیرعامل راه آهن: مسافران ایرانی با قطار پُرسرعت به آنکارا می‌روند سرطان پروستات دومین سرطان شایع مردان ایرانی | سالانه ۱۰ هزار مورد جدید در کشور ثبت می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۱۰ آبان ۱۴۰۴) | مشهدی‌ها منتظر بارش باران باشند  مصدومیت ۱۳ مسافر بر اثر واژگونی اتوبوس در شهرستان گلبهار خراسان رضوی (۱۰ آبان ۱۴۰۴) نحوه پیگیری تخلفات شهریه‌ای مدارس غیرانتفاعی | والدین به وزارت آموزش و پرورش مراجعه کنند ۳ جان‌باخته و ۱۳ مصدوم در تصادفات جاده‌ای خراسان رضوی طی روز گذشته (جمعه، ۹ آبان ۱۴۰۴) موسیقی به کاهش زوال عقل تا ۴۰ درصد کمک می‌کند تولد نوزاد ۵ کیلوگرمی در بیمارستان قائم(عج) مشهد (۱۰ آبان ۱۴۰۴) معاون پرستاری وزارت بهداشت: تعداد پرستاران در کشور مطلوب است، اما درست پراکنده نشده‌اند | بازنگری در بورسیه دانشجویان پرستاری هشدار پلیس راهور به آموزشگاه‌های رانندگی درباره ۲ تخلف مهم آخرین مهلت ثبت‌نام در آزمون دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۵، فردا (یکشنبه، ۱۱ آبان) | ثبت‌نام نزدیک به ۶۰ هزار داوطلب در آزمون رد مال ویلای ۸ هزار متری متهم ردیف اول پرونده چای دبش به بانک ملت هشدار شیوع بالای هپاتیت A در بین کودکان و نوجوانان ایرانی ۷ علامت که نشانه کمبود ویتامین E است اهدای اعضای جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۰ آبان ۱۴۰۴) چطور بیماری‌های ۴۰ سالگی به بعد را نگیریم؟ علائم اولیه بیماری‌ ام‌اس چندین سال زودتر ظاهر می‌شوند بُعد عاطفی مشاوره‌های روان‌شناسی بسیار پررنگ‌تر از اطلاعاتی آن است | دوگانه احساس و منطق!
سرخط خبرها

سرطان و دردهای روحی‌اش

  • کد خبر: ۱۶۸۳۱
  • ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۷:۱۵
سرطان و دردهای روحی‌اش
شاید همه نمی‌دانیم که درد بیماری‌های مزمن جسمی، با تشخیص پزشک و مصرف دارو تمام نمی‌شود. اثری که برخی بیماری‌ها بر روی ذهن و روان آدم‌ها می‌گذارند درکنار جراحت درونی‌، با فرد همراه خواهدشد.

تکتم جاوید، کارشناس ارشد روان‌شناسی عمومی| این روز‌ها صحبت از سرطان و هفته‌ایی به نام این بیماریست، اما سرطان هفته و روز و سال ندارد. همان دردی که اکنون یکی از نزدیکان ما یا شاید خودمان را گرفتارکرده‌است. آنقدر نزدیک که بعید است هرروز هنگامی که غذایی می‌خوریم یا در محیطی قرار می‌گیریم به آن فکر نکنیم. کاری به علائم پاتولوژی سرطان نداریم، اما بهتر است به خود سرطان به عنوان موجودی که بر روح و روان بیماران اثر می‌گذارد، توجه کنیم. 

از لحظه‌ایی که از مطب پزشک بیرون می‌آیید و تایید ابتلا به سرطان را از پزشک خود گرفته‌اید دنیا برایتان جور دیگری خواهدشد، زیرا بیماری‌های جسمی بخش مهمی از دلایل ابتلا به اختلالات روانی را شکل می‌دهند و تازه باید منتظر بروز درد‌های روان باشید. اولین تاثیر این بیماری بروز نا امیدی و یاس است.
اگرچه تحقیقات کامل و تازه‌ایی درباره تاثیر بیماری سرطان بر اختلالات روحی نداریم، اما برخی بررسی‌ها و تحقیقات  دوره‌ایی نشان داده‌اند ۴۵ درصد از این بیماران درجاتی از نشانگان اختلالات روانی را دارا بودند. بالاترین میزان شیوع مربوط به نشانگان افسردگی با شیوع ۵۴ درصدبود. شیوع نشانگان اختلال وسواس فکری عملی در بیمارانی که شش ماه بعد از شیمی‌درمانی مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند، نیز آمار بالایی  نشان داد.  تحقیقات دیگری نشان می‌دهد  ۳۰ تا ۴۰ درصد زنان مبتلا به سرطان پستان دچار فشار‌های عصبی و اختلالات روحی می‌شوند.
بخشی از نگرانی این بیماران  مربوط به مشکلات، نقص‌ها و محدودیت‎های جسمی و بخشی دیگر به دلیل نگاه اطرافیان در محیط خانوادگی است و اختلالات در زندگی فردی و خانوادگی است. در این شرایط نه تنها فرد بیمار از سرطان رنج می‌برد بلکه اعضای خانواده‌اش هم در این بیماری دخیل هستند.
به دلیل اثری که سرطان در روح و روان فرد بیمار باقی می‌گذارد، لازم است بیمار را تحت درمان‌های روان‌شناسی و مشاوره‌های فردی و گروهی قراردهیم. تحقیقات زیادی نشان داده‌اند بیمارانی که از درمان‌های گروهی در جمع بیماران سرطانی دیگر استفاده کرده‌اند، بهتر توانستند شرایط بیماری خود را درک کرده و طول دوره درمان  را تکمیل کنند. درصورتی که یکی از اعضای خانواده یا دوستان‌تان دچار بیماری سرطان شد به او کمک کنید تا به روان‌شناس مراجعه کند. زیرا بیماران هم تا آخرین لحظه عمر باید از حق زندگی با کیفیت بهره‌مند باشند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->