افشای مشخصات گوشی جدید سامسونگ ایلان ماسک در مخالفت با دونالد ترامپ، یک حزب سیاسی جدید تشکیل داد اپلیکیشن‌ها چگونه جاسوسی می‌کنند؟ هوش مصنوعی منابع انرژی را غارت می‌کند | زنگ خطر در مصرف برق و آب گوشی تاشوِ آیفون به‌زودی عرضه خواهد شد | باکیفیت و البته گران! بسته‌های اینترنت اپراتور همراه ایرانسل تا ۷۰ درصد گران شد! (۱۱ تیر ۱۴۰۴) نامه انجمن تجارت الکترونیک به وزیر ارتباطات درباره محدودیت پلتفرم‌ها مجیک V۵ آنر، باریک‌ترین گوشی تاشوی جهان + مشخصات و قیمت وزیر ارتباطات: اختلالات اینترنت ناشی از حملات خارجی است تحقیقات جدید: آلزایمر ممکن است یک بیماری مغزی نباشد مصوبه جدید دولت: پلتفرم‌های آنلاین طلا باید زیر نظر بورس بروند ماینرهای غیرمجاز، سالانه، بیش از ۲ میلیارد دلار به صنعت برق کشور خسارت می‌زنند آیا رابطه‌ای بین خوردن پنیر و کابوس‌دیدن وجود دارد؟ بازارها و خدمات مالی نوبیتکس به تدریج درحال بازگشایی است خستگی ناشی از هوش مصنوعی چیست و چطور با آن مقابله کنیم؟ مایکروسافت: هوش مصنوعی در تشخیص شرایط پیچیده بهتر از پزشکان عمل می‌کند دانشمندان می‌گویند مغز انسان نور تولید می‌کند کمیسیون اینترنت نصر تهران از دولت خواست از آسیب‌دیدگان دیجیتال جنگ هم حمایت کند سامسونگ: به فعال‌سازی ویژگی ضدسرقت گوشی اهمیت بدهید مجلس استفاده و حمل و خرید و فروش استارلینک را ممنوع کرد نمایشگر آیفون ۱۷ بزرگ‌تر از نمایشگر نسل‌های قبل خواهد بود
سرخط خبرها

آلیاژی آفتاب‌پرست

  • کد خبر: ۱۶۸۶۱
  • ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۳۸
آلیاژی آفتاب‌پرست
محققان موفق شدند با الهام از آفتاب‌پرست، آلیاژی بسازند که با تغییر دما، تغییر رنگ می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، در این آلیاژ از نانوساختارها و فلزات سیال استفاده شده است. با افزایش دما، ساختار این آلیاژ به‌گونه‌ای تغییر می‌کند که در نهایت رنگ آن عوض می‌شود.

 

محققان با الهام از آفتاب‌پرست که در برابر تغییر رنگ محیط پاسخ می‌دهد، روشی ارائه کردند که در آن فلز مایع و احتمالا فلزات جامد، بتوانند در پاسخ به گرما، ساختار سطحی خود را تغییر دهند.

 

پژوهشگران دانشگاه ایالتی آیووا در مقاله‌ای با عنوان Chameleon Metals: Autonomous Nano-Texturing and Composition Inversion on Liquid Metals Surfaces” که در نشریه Angewandte Chemie به چاپ رساندند نشان دادند که چگونه ذرات بسیار کوچک از آلیاژ فلزی در اثر گرمادهی می‌توانند سطح خود را با استفاده از نانوسیم یا کره تغییر دهند.

 

مارتین تو از محققان این پروژه می‌گوید: شما با کنترل گرما می‌توانید الگوی سطح را کنترل کنید. این فناوری می‌تواند الهام‌بخش طراحی سیستم‌های آلیاژی هوشمند باشد که در آن‌ها عوامل محیطی نظیر دما می‌تواند روی ساختار ترکیب شیمیایی اثر گذارد و این کار برای کاربردهای مختلفی نظیر حسگری یا کاتالیست مورداستفاده قرار گیرد.

 

این گروه تحقیقاتی برای انجاماین پروژه با آلیاژ فلزی از جنس گالیم ایندیم قلع کار خود را آغاز کرد. این آلیاژ روی سطح یک زیرلایه صاف تثبیت می‌شود. زمانی که ذرات گرمادهی می‌شوند، ضخامت سطح و سفتی آن تغییر کرده و صلب می‌شوند. در نهایت سطح شکسته می‌شود و به این ترتیب فلز مایع درون آن به سطح می‌رسد. گالیم که واکنش‌پذیرترین است ابتدا می‌شکند. گرمای بیشتری توسط گالیم به سطح می‌رسد و این کار موجب منور شدن قلع می‌شود.

 

این حرکت از زیرلایه به سطح موجب می‌شود که ذرات فلز مایع به‌صورت مستمر تغییر کنند و ترکیب شیمیایی عوض شود. این ذرات به سطح معینی از دما پاسخ داده و هر عنصر با یک دمای خاصی رهاسازی می‌شود. در نتیجه می‌توان گفت که این آلیاژ رفتاری شبیه به آفتاب‌پرست داشته با این تفاوت که آفتاب‌پرست به تغییر نور پاسخ می‌دهد اما در اینجا به تغییرات دما پاسخ داده می‌شود و تغیر رنگ اتفاق می‌افتد.

 

با این فناوری محققان می‌توانند پاسخ دقیق فلزات را پیش‌بینی و برنامه‌ریزی کنند و از آن برای فعالیت‌هایی نظیر کاتالیزور استفاده کنند.

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->