دکتر سید جواد حسینی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز اظهار کرد: متاسفانه این بیماری شکل بومی به خود گرفته است و استان ما پس از سیستان و بلوچستان بالاترین آمار ابتلا را دارد.
وی افزود: در بررسیها برای تشخیص ابتلا به تب، ۳ شاخص ابتلای مشکوک، محتمل و قطعی مدنظر است و هرکدام شرایط خاصی را میطلبد.
حسینی ادامه داد: در موارد مشکوک، فرد با علائمی مانند تب و لرز، سفتی گردن، ترس از نور و حتی خونریزی به پزشک مراجعه میکند و از آنجا که این علائم با برخی دیگر از بیماریها مشابه است، لذا موارد ابتلا را مشکوک مینامیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در موارد محتمل و قطعی، بیمار مراجعه کننده زمانی به عنوان ابتلای محتمل برشمرده میشود که پلاکت خون او زیر ۱۵۰ باشد و زمانی به عنوان تشخیص قطعی تب معرفی میگردد که پاسخ آزمایش خون وی حاکی از ورود ویروس به خون براساس دادههای کشت خون باشد.
دکتر حسینی با اشاره به آمارهای ابتلا به تب کریمه کنگو در مشهد و میزان ابتلای گروههای مختلف اجتماعی به این بیماری خونریزی کننده حاد خاطرنشان کرد: در بین گروههای آسیب پذیر در برابر این بیماری، جامعه قصابان با ۳۰ درصد ابتلا در رتبه اول آسیب قرار دارند. پس از آنان، دامداران و کشاورزانی که با دام ارتباط دارند با ۲۶ درصد موارد ابتلا در رتبه دوم قرار میگیرند و پس از این دو گروه مهم، بانوان خانه دار با ۱۶ درصد، کارگران و رانندگان کشتارگاههای دام با ۱۲ درصد، دانشجویان و اساتید دامپزشکی شاغل با ۸ درصد و پرسنل ادارات بهداشت با ۴ درصد در ردههای بعدی موارد ابتلا قرار میگیرند و ۴ درصد باقیمانده نیز از سایر گروهها میباشند.