به گزارش شهرآرانیوز، سیدجواد حسینی گفت: در صورت ادامه این روند، جمعیت کشور ما در سال ۲۱۰۰ میلادی به ۳۱ میلیون نفر خواهد رسید و این در حالی است که رهایی از تحدید نسل که در طول ۲۰ سال گذشته رخ داده است، نیازمند کار جهادی است.
وی افزود: در ۱۰ سال آینده جمعیت سالمند کشور به ۲ برابر میزان کنونی میرسد که باید بتوانیم پاسخگوی نیاز این جمعیت باشیم.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: هم اینک ۱۰ درصد جمعیت کشور سالمند هستند، اما در سالیان آینده که تعداد سالمندان بیشتر و درصد سالمندان جامعه به ۲۰ درصد برسد، چگونه میتوان به آنان خدمت رسانی کرد.
او با اشاره به اینکه ارائه خدمات سطح یک حوزه بهداشت به زوجین نابارور رایگان است، اظهار کرد: بر همین اساس و در طول یک سال گذشته، بیش از پنج هزار و ۷۰۰ زوج نابارور زیر پوشش خدمات بهداشتی این دانشگاه قرار گرفته اند.
حسینی خاطرنشان کرد: مؤلفههای ازدواج، طلاق، فرزندآوری، ناباروری و سقط در موضوع جوانی جمعیت تأثیر بسیاری دارد و ما در تلاش هستیم تا نرخ رشد جمعیت استانی بهبود یابد.
وی گفت: پنجره طلایی جمعیت بسته شده است و اکنون در پنجره نقرهای آن به سر میبریم و اگر از پنجره برنزی بگذریم در سیاه چاله جمعیتی گرفتار خواهیم شد که برون رفت از آن ۱۵۰ سال طول خواهد کشید.
وی افزود: با ادامه روند کاهش باروری در سالهای آینده، به تدریج معنای خاله، عمو، عمه و دایی از ذهنها دور میشود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: زنگ خطر هشدارهای جمعیتی در کشورمان بیش از یک دهه است که به صدا درآمده است و این یعنی همه شاخصهای جمعیتشناختی کشور رکوردهای جدید، بیسابقه و حداقلی خودشان را به ثبت رساندهاند.
حسینی خاطرنشان کرد: هم اینک نرخ باروری، که عبارت از میانگین تعداد فرزندانی است که یک خانم به دنیا میآورد، به حدود ۱.۶ درصد رسیده است و متاسفانه باید گفت این رکوردها در طول تاریخ ایران و حتی تاریخ کشورهای اسلامی بی سابقه است.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان