به گزارش شهرآرانیوز؛ چندی پیش سرگئی ورشینین، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفته بود که این کشور در تلاش است تا اطمینان حاصل کند که ۱۸ ژوئیه آخرین روز برای توافق غلات خواهد بود.
این منبع آگاه با اشاره به قرارداد غلات بیان کرد: طی مذاکراتی، ما (آنکارا و سازمان ملل متحد) به همکاران غربی خود هشدار دادیم که روند و شرایط منفی در قرارداد غلات به افزایش قیمت محصولات کشاورزی منجر خواهد شد و در کل باعث ایجاد مشکلی بزرگ در امنیت غذایی در کشورهای نیازمند میشود.
او افزود: احتمال خروج از این قرارداد در ماه ژوئیه بالاست.
روسیه مدتهاست که از نحوه اجرای قرارداد غلات انتقاد میکند و استدلال میکند که این توافق تا حد زیادی به نفع آسیبپذیرترین کشورها نبوده است، زیرا بیشتر محصولات اوکراین برای تغذیه دام در اروپا استفاده میشود. به گفته مسکو کشورهای کم درآمد آفریقا و آسیا از واردات غلات و کودهای شیمیایی روسیه به دلیل تحریمهای غرب منع شدهاند.
ابتکارعمل غلات میان روسیه، اوکراین، ترکیه و سازمان ملل متحد بود که در ۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲ به توافق رسیدند تا یک کریدور دریایی بشردوستانه برای کشتیهای حامل موادغذایی و کود صادراتی از بنادر دریای سیاه اوکراین ایجاد کنند. در ۱۸ مه ۲۰۲۳، روسیه قرارداد موسوم به ابتکار غلات دریای سیاه را به مدت ۶۰ روز تا ۱۷ ژوئیه تمدید کرد.
این معامله بخشی جداییناپذیر از یک بسته توافقی است. بخش دوم که تفاهمنامه روسیه و سازمان ملل است و برای سه سال طراحی شده است، رفع انسداد صادرات موادغذایی و کودهای شیمیایی روسیه، اتصال مجدد بانک کشاورزی روسیه به سوئیفت، ازسرگیری تامین ماشینآلات کشاورزی، قطعات یدکی و خدمات، بازسازی خط لوله آمونیاک تولیاتی-اودسا و تعدادی اقدامات دیگر را شامل میشود. مسکو اما میگوید که این بخش از توافقنامه هنوز اجرایی نشده است.
منبع: ایسنا