سرمایه‌گذاری ۴۰ هزار میلیارد تومانی در دوره ششم شورای مشهد شناسایی ۲۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در خراسان رضوی| ساماندهی سالمندان متکدی در دستورکار قرارگاه اجتماعی مشهد رضایت مندی زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی از خدمات نوروزی شهرداری مشهد حسامی: حل مسائل اساسی شهری باید ازجمله اهداف زیست‌بوم نوآوری باشد مدیریت شهری مشهد از برنامه‌های خلاقانه و نوآورانه حمایت می‌کند اعزام کاروان ۳۰۰ نفره راهیان نور شهرداری مشهد به مناطق عملیاتی غرب کشور نگرانی از حمله ملخ‌ها به روستا‌های مشهد، بی‌اساس است | اعلام آخرین وضعیت از مناطق درگیر رونمایی از مدل بهینه زیست‌بوم نوآوری مدیریت شهری مشهد + فیلم طراحی و اجرای مدرن‌ترین زمین بازی کودکان در مشهد | تلفیق بازی، یادگیری و خلاقیت راه‌اندازی زیپ لاین، کابل گلایدر، دوچرخه کابلی و پل ماجراجویی در چهار بوستان بزرگ مشهد قصه ناتمام دیوارهای شهرک شهید بهشتی مشهد | ماجرای دیواری که مسیر اصلی خیابان را مسدود کرده است شهردار مشهد مقدس: اگر روش‌های نوین به کمک مدیریت شهری نیاید، امکان اداره شهر را نخواهیم داشت ویدئو | آغاز مسافرگیری فاز اول خط ۳ متروی مشهد از ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ رئیس شورای عالی استان‌ها: دو فوریت طرح اصلاح جزء (۳) بند (ب) ماده (۱۰۶) قانون برنامه پنج‌ساله هفتم، برای برقراری فوق‌العاده خاص کارکنان و کارگران شهرداری‌ها تصویب شد شورای اسلامی شهر مشهد تصویب کرد: نام‌گذاری ۴ سالن ورزشی به نام شهدا | نوسازی ناوگان ون فرسوده و واگذاری ۱۳۰ دستگاه ون «وانا» + فیلم سرویس‌دهی رایگان خط دو متروی مشهد در سالروز شهادت امام‌جعفرصادق(ع) (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) کیفیت هوای کلانشهر مشهد، در مرز آلودگی (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) نوآوری، ضرورت و فرصت پیش‌روی مدیریت شهر نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: در دوره ششم، باید گره‌های چندده‌ساله شهر مشهد باز شود ساختمان ستاد و فرماندهی آتش‌نشانی مشهد در آستانه بهره‌برداری حاشیه هایی از ترافیک پل شهید عباسپور مشهد
سرخط خبرها

وضعیت اورژانسی سد‌های مشهد | حجم ذخیره «سد طرق» به حداقل ممکن رسیده است

  • کد خبر: ۱۷۲۲۰۷
  • ۱۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۴
وضعیت اورژانسی سد‌های مشهد | حجم ذخیره «سد طرق» به حداقل ممکن رسیده است
حجم ذخیره یکی از سد‌های قدیمی شهر مشهد با ظرفیت ۵‌میلیون مترمکعب آب فقط ۱۵‌درصد است.

به گزارش شهرآرانیوز، کفگیر سد‌های شهر مشهد به ته‌دیگ ذخایر آبی خورده و اگر مدیریتی بر مصرف نشود، دور از ذهن نیست که در تابستان امسال بعضی از این احجام تهی از آب کافی شهرمان را دست دهیم. طرق شاید مهم‌ترین شاهد مثال برای نشان دادن فاجعه‌ای باشد که بیخ گوش شهرمان برای سدی با ظرفیت ۳۳‌میلیون مترمکعب در حال وقوع است.

به گفته مدیرعامل شرکت آب‌و‌فاضلاب شهر مشهد میزان ذخیره آب این سد به رقمی در حدود ۵‌میلیون متر‌مکعب رسیده است که این عدد چیزی معادل ۱۵‌درصد ظرفیت سدطرق به شمار می‌آید. جالب اینجاست که پارسال در همین زمان و با وجود تداوم خشک‌سالی‌ها، حجم آب ذخیره‌شده پشت این سد حدود ۱۰‌میلیون متر‌مکعب بوده است.

حسین اسماعیلیان در گفتگو با خبرنگار شهرآرا این را هم می‌گوید که میزان رسوب این سد هم مشخص نیست و نمی‌توانیم به‌طور دقیق بگوییم که از همین ۵‌میلیون متر‌مکعب هم چقدر می‌توانیم برداشت کنیم. به معنای دیگر اگر شرایط به همین‌گونه سپری شود، احتمال خارج شدن سد طرق از مدار بهره‌برداری در بازه تابستان امسال دور از ذهن نیست.

وضعیت اورژانسی سد‌ها

او با‌این‌حال، وضعیت سایر سد‌های تأمین‌کننده آب شرب شهر مشهد را نیز اورژانسی می‌داند و می‌افزاید: سد دوستی به عنوان بزرگ‌ترین سد استان و تأمین‌کننده بخش مهمی از آب مشهد با ظرفیتی بالغ بر یک‌میلیارد‌و‌۲۵۰‌میلیون متر‌مکعب فقط حدود ۱۲۷‌میلیون متر‌مکعب آب را در دل خود جای داده که نیمی از آن هم سهم کشور ترکمنستان است.

سد‌های کارده و ارداک هم وضعیت بهتری ندارند و هرکدامشان به ترتیب با ظرفیت حدود ۳۰ و ۳۱‌میلیون متر‌مکعبی ۵ و ۷.۵ میلیون متر‌مکعب آب دارند. به گفته مدیرعامل آبفای مشهد اکنون برای تأمین آب شرب مشهد فقط می‌توان روی ۱۰.۵‌درصد از سددوستی، ۱۶.۵‌درصد از سد کارده و ۲۴.۵‌درصد از سد ارداک حساب باز کرد. باوجود‌این بر‌اساس صحبت‌های این مدیر آبی، حال‌و‌روز سد طرق در میان سد‌های نزدیک به شهر مشهد از همه وخیم‌تر است و برای برون‌رفت از این بحران، میزان برداشت از این سد هم از سوی شرکت آبفا کاهش پیدا کرده است.

کاهش بارش‌ها

اسماعیلیان گذری هم به جدول بارش‌های استان و شهر مشهد در بازه زمانی سالی آبی اخیر و گذشته و همچنین دوره بلند‌مدت می‌زند و می‌گوید: میزان بارش‌های شهر مشهد از ابتدای سال آبی تاکنون ۸۳.۹ میلی‌متر بوده که به نسبت سال آبی گذشته با ۲۱۵ میلی‌متر بارش، حدود ۶۱‌درصد کاهش را به خود دیده است.

او با بیان اینکه حجم بارش‌های امسال مشهد به نسبت دوره آماری بلند‌مدت نیز ۶۵‌درصد کاهش داشته است، می‌گوید: در استان هم این وضعیت خوشایند نیست و در سال آبی جاری تاکنون فقط ۱۰۹.۲ میلی‌متر بارش به ثبت رسیده است که به نسبت پارسال ۳۱‌درصد و به نسبت دوره آماری بلند‌مدت ۴۳‌درصد کاهش را نشان می‌دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->