به گزارش شهرآرانیوز، این هفته و بنا به پیگیری و درخواست اهالی محله عباس آباد، برای گزارش میدانی به خیابان نظام دوست در منطقه ۳ شهرداری میرویم. خیابانی به موازات بولوار طبرسی شمالی که ورودی به محله از خیابان کم عرض و یک طرفه طبرسی شمالی ۱۲ است. وعده دیدار ما با ساکنان در ابتدای خیابان شهید نظام دوست ۳۲ است، خیابانی که به گفته اهالی اصلیترین معضل این محله در آن قرار دارد؛ معضل دیوارهای کاهگلی. ورودی این خیابان دیوارهای کاهگلی کاملا خودنمایی میکند.
خطر ریزش آوار این دیوارهای سست و ناایمن مسئلهای است که در خیابان نظام دوست مورد انتقاد خیلی از اهالی است. مسئلهای که شهردار منطقه ۳ مشهد اتفاقا از تخریب این دیوارها در آیندهای نزدیک خبر میدهد، اما اجرای آن را منوط به دریافت مجوز از دستگاه قضایی میداند.
نایب رئیس شورای اجتماعی محله با بیان اینکه دیوارهای کاهگلی در کوچه نظام دوست ۳۲ برای تردد شهروندان خطرناک است و امکان ریزش وجود دارد، میگوید: در نظام دوست ۳۲ یک مدرسه وجود دارد. ممکن است این دیوار ریزش کند و بلایی سر دانش آموزان بیاید. در نقاط دیگر محله از جمله نبش نظام دوست ۱۸ نیز این دیوارهای کاهگلی وجود دارند که برای اهالی خطرساز است.
جواد برغمدی میافزاید: سه ملک در ابتدای خیابان طبرسی شمالی ۱۲ قرار دارد که باید تملک شود و گویا سه بار اعتبار آن تخصیص یافته، اما همچنان تملک صورت نگرفته است. با تملک این سه ملک و تخریب آن ها، ورودی این خیابان تعریض و دوطرفه میشود که برای تردد شهروندان محله مناسب است. در همین خیابان چندین ساختمان لوکس و چندطبقه درحال ساخت و شهرداری بخشی از هزینههایی را که از این ساخت وسازها گرفته است، برای تملک این املاک استفاده کند.
این فعال اجتماعی محله، چندین نقطه از فضای سبز محله را نشان میدهد و میگوید: به فضای سبز خیابان نظام دوست اصلا رسیدگی نمیشود. قبلا شهردار منطقه گفته بود این فضای سبز غیراصولی احداث شده است و باید تخریب شود، اما اکنون که این فضای سبز کنار خیابان وجود دارد، حداقل رسیدگی شود. گل وگیاه ندارد، همان مقدار گیاه را هم که مانده است، آب نمیدهند. وقتی باغچه محله خشک باشد، به گذرگاه مردم تبدیل میشود.
در ادامه، یکی دیگر از اعضای شورای اجتماعی محله ما را به دو تقاطع در خیابان نظام دوست میبرد. حسن تدین با اشاره به ترافیک در این دو نقطه بیان میکند: نیاز به چراغ راهنمایی در تقاطعهای نظام دوست ۲۷ و ۳۰ و همچنین نظام دوست ۱۷ و ۲۴ محسوس است، به ویژه شبها که ترافیک شدیدی ایجاد و تردد خودروهای امدادرسان مشکل میشود.
او ادامه میدهد: همچنین خیابان سوختانلو ۱۷ به ترمیم آسفالت نیاز دارد و زمین والیبال یاس در طبرسی شمالی ۱۲ چاله دارد و اهالی برای ورزش دچار مشکل میشوند.
خانم مجیدی از اهالی ساکن در محله است. او نیز میگوید: ایستگاههای اتوبوس خیابان نظام دوست سایه بان ندارد و کمبود تعداد ونهای خط ۱۰۴۷ مشهود است، به صورتی که از شدت شلوغی، زن و مرد کنار هم قرار میگیرند.
او میافزاید: لای روبی کانال جمع آوری آبهای سطحی در خیابان نظام دوست از چندین سال پیش انجام نشده است و حیوانات موذی در همین کانال زندگی و به داخل منازل شهروندان نفوذ میکنند. خدمات شهری منطقه ۳ پارسال قول داده بود که لای روبی میکند.
برای پیگیری مشکلات محله، خواستههای شهروندان را با شهردار منطقه ۳ مشهد در میان میگذاریم. مهدی خداشناس درباره دیوارهای کاهگلی میگوید: باتوجه به بازدیدهای میدانی و پایش صورت گرفته و نظر به حفظ حقوق عامه مردم و در راستای رفع خطر برای مجاوران و رهگذران، درخصوص آدرسهای ذکرشده (دیوارهای خطری واقع در نظام دوست ۳۲ و ۱۸) اداره نظارت بر ساخت وسازها در راستای انجام وظایف طبق مقررات در نظر دارد با استفاده از ظرفیت بند ۱۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری پس از تأیید کارشناسان فنی و اخذ موافقت مقام قضایی به تخریب و رفع خطر از دیوارهای مذکور اقدام کند. این مهم در آینده نزدیک اجرایی خواهد شد.
او درباره تملک املاک ابتدای خیابان طبرسی شمالی ۱۲ توضیح میدهد: مالک ملک ابتدای خیابان طبرسی شمالی ۱۲ در مرحله کارشناسی از ادامه روند پرونده انصراف داده است و هیچ گونه تمایلی به توافق با شهرداری ندارد. دو ملک دیگر هم با وجود همکاری منطقه و اعلام واگذاری مصالح بعد از تخریب به مالکان، به مرحله ابلاغ صلح نامه رسیدند که متأسفانه مالکان از امضای صلح نامه صرف نظر کردند. در صورت پای کارآمدن مالکان، شهرداری آمادگی تملک این املاک و بازگشایی مسیر را دارد.
شهردار منطقه ۳ مشهد درباره لای روبی کانالهای جمع آوری آبهای سطحی خیابان نظام دوست بیان میکند: باتوجه به ابعاد کانال اصلی خیابان نظام دوست و شیب مناسب کانال، اکنون لای روبی نیاز ندارد و کانالهای معابر فرعی نیز طی سه ماه گذشته دست کم یک بار لای روبی شده اند. چنانچه شهروندان محترم کانال و آدرس خاصی مدنظر دارند، اعلام کنند تا بررسی دقیق انجام شود. همچنین، بر اساس اعلام شهروندان، طعمه گذاری برای موش در مکانهای لازم انجام میشود و مشکلی از این بابت وجود ندارد.
خداشناس درباره نگهداری از فضای سبز خیابان نظام دوست توضیح میدهد: رسیدگی به فضای سبز شامل نظافت، آبیاری، هرس، کوددهی و... مطابق تقویم باغبانی انجام میشود و باغبان ثابت دارد. مسئله طراحی نامناسب و غیراصولی بودن پارک خطی در محل بسیار پرتراکم تجاری و عرض کم معبر و ازدحام جمعیت تأییدشده و بازطراحی، به زمان و فاز مطالعات و طراحی و بازپیرایی نیاز دارد که در یکی دو هفته انجام نشدنی است، اما این پروژه در دستورکار قرار دارد. همچنین حاشیه خیابان نظام دوست شامل درخت، پرچین و گلهای دائمی روشنایی و... است. همچنین مطابق برنامه زمان بندی شده در ساعات ۱۸ تا ۶ صبح آبیاری در هر سه روز انجام میشود.
شهردار منطقه ۳ مشهد درباره توجه اهالی به حفظ فضای سبز میگوید: نمیتوان به دلیل رفت وآمد مردم از داخل باغچه منابع آبی را هدر داد و باغچه را دائم پرگل نگه داشت. ما از شهروندان محترم تقاضا میکنیم در حفظ فضای سبز شهر، یاریگر شهرداری باشند.
او ادامه میدهد: در نهایت موضوع آبیاری در پارک خطی نظام دوست طبق ساعات اعلام شده حوزه خدمات شهری از روز به شب منتقل شده است. همچنین کسری گونه داریم که به دلایل متعدد از جمله سرمازدگی در سرمای سال گذشته، طراحی نامناسب پارک خطی در محل بسیار پرتراکم تجاری و عرض کم، تخریب شدید مردمی و لگدکوب کردن گونهها و... در سالهای پیاپی اتفاق افتاده است؛ بنابراین بازسازی درخواست شده نیازمند بررسی دقیق و بازطراحی باتوجه به بافت و تراکم و عرض خیابان دارد.
خداشناس درباره آسفالت معابر محدوده محله عباس آباد میگوید: این محله برای گرفتن قیر دولتی معرفی شده است. در صورت تأیید نماینده دولت و اعلام حفاری نکردن شرکتهای خدماتی، امسال اقدام میشود، در غیر این صورت در سالهای آینده تأمین اعتبار و اقدام خواهد شد.
شهردار منطقه ۳ مشهد درباره وضعیت نامناسب زمین ورزشی والیبال یاس بیان میکند: این زمین ورزشی درحال تغییر کاربری به چمن مصنوعی است که مراحل اولیه شامل کندن کف پوشهای قدیمی انجام شده است و درحال زیرسازی برای تبدیل کردن آن به زمین چمن مصنوعی درپی درخواستهای شهروندان هستیم.
در ادامه علی سمیعی، مدیرعامل سازمان حمل ونقل و ترافیک شهرداری مشهد، درباره نصب چراغ راهنمایی در دو تقاطع خیابان نظام دوست میگوید: درخواست چراغ فرماندهی تأیید نشده است و در اولویت کاری امسال نیست، اما اقدامات ایمن سازی این دو تقاطع توسط سازمان انجام میشود.
رئیس اداره روابط عمومی سازمان اتوبوس رانی شهرداری درباره وضعیت خط ۱۰۴۷ محله عباس آباد توضیح میدهد: این خط دو دستگاه مینی بوس دارد که باتوجه به بررسی تقاضای سفر شهروندان، یک دستگاه مینی بوس از اسفند پارسال از خط ۱۰۴۳ به این خط منتقل شد و اکنون سه دستگاه مینی بوس فعال دارد.
عباس اتحادی ادامه میدهد: باتوجه به تعطیلی مدارس و وضعیت فعلی ناوگان بخش خصوصی، تعداد مینی بوسهای خط یادشده جوابگوی نیاز شهروندان است و در صورت ورود ناوگان جدید، از ابتدای مهرماه مراتب مجدد بررسی و در صورت وجود مینی بوس، برای افزایش ناوگان خط اقدام خواهد شد. درباره ایستگاهها نیز به دلیل عرض کم پیاده رو، کاربریهای تجاری و مسکونی و میزان تراکنش روزانه، ساخت سایه بان شیشهای را با محدودیت روبه رو کرده است.