نگاهی به وضعیت کامیون‌های ایرانی حامل سوخت عراقی در مرز دوغارون توضیحات مقام طالبان درباره زمان توزیع شناسنامه الکترونیکی در تهران + مدارک موردنیاز آخرین اخبار از فصل سوم لیگ برتر فوتسال افغانستان + فیلم و عکس جای خالی دختران | نتیجه کنکور پسرانه افغانستان اعلام شد ۲۵۰۰ مغازه فروش قطعات خودرو در آتش‌سوزی قندهار از بین رفت کمک‌های بشردوستانه ایران به سیل‌زدگان ننگرهار رسید پلیس ترکیه متهم به بدرفتاری با مهاجران افغانستانی شد در سال ۲۰۲۴ سیل به ۱۴۵ هزار نفر در افغانستان آسیب زده است کمیته بررسی جنگ آمریکا در افغانستان آغاز به کار کرد سازمان بین‌المللی مهاجرت از بازگشت بیش‌از ۸۵۸ هزار مهاجر به افغانستان خبر داد کشف بمب ۴۰۰کیلوگرمی در سرپل افغانستان (۲۸ تیر ۱۴۰۳) ۳ میلیارد دلار مبادلات سالانه ایران و افغانستان از طریق دوغارون سیل در ننگرهار افغانستان ۱۳۰ کشته و ۴۱۰ زخمی برجای گذاشت طالبان برای مهاجران افغانستانی ساکن ایران شناسنامه الکترونیکی توزیع می‌کند کمبود بودجه؛ کمک‌های برنامه جهانی به نیازمندان افغانستان را کاهش داد فرماندار تایباد از آمادگی برای پذیرایی از زائران افغانستانی اربعین ۱۴۰۳ خبرداد نگاهی به پیشینه عزاداری شیعیان قندهاری در مشهد + فیلم سقوط مرگبار اتوبوس در ولایت «بغلان» افغانستان با ۱۷ کشته وزیر تجارت طالبان: به دنبال حضور فعال در چابهار هستیم
سرخط خبرها

یادی از استاد محمدحسین سرآهنگ در سینما هویزه مشهد

  • کد خبر: ۱۷۳۶۲۹
  • ۲۰ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴
یادی از استاد محمدحسین سرآهنگ در سینما هویزه مشهد
عصر روز گذشته جمعی از فرهنگیان ایران و افغانستان در مراسمی یاد استاد محمدحسین سرآهنگ خواننده و موسیقی دان افغانستانی را گرامی داشتند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ جمعی از فرهنگ دوستان افغانستانی ساکن ایران با همکاری انجمن امیر خسرو بلخی و حوزه هنری مشهد دوشنبه نوزدهم تیرماه همزمان با یکصد و پنجاهمین سالگرد تولد استاد محمدحسین سرآهنگ مراسم بزرگداشتی در سینما هویزه مشهد برگزار کردند.

محمدحسین سرآهنگ؛ خواننده و موسیقی دان صاحب نام افغانستانی است که در موسیقی به سبک کلاسیک در زمان خودش بی‌مانند بود به «سرتاج موسیقی» شهرت داشت.

هنر جلابخش اشتراکات ایران و افغانستان است

یادی از استاد محمدحسین سراهنگ در سینما هویزه مشهد

مجید عسگری؛ مسئول حوزه هنری مشهد در این مراسم با اشاره به همبستگی دو کشور ایران و افغانستان گفت: اصلی‌ترین محور همکاری برای برادران افغانستانی و ایرانی هنر است. قطعا هنر است که این اشتراکات را بیش از گذشته جلا ببخشد.

وی افزود: ما در حوزه هنری پذیرای بسیاری از هنرمندانی افغانستانی و هم زبان خود هستیم که در رشته‌هایی مثل شعر، ادبیات، داستان، موسیقی، نمایش و سینما مشغول به فعالیت هستند.

عسگری با تاکید بر اهمیت همکاری هنری بین مهاجرین افغانستانی و ایرانی افزود: سرآمد این هنرمندان جناب آقای محمد کاظم کاظمی است و من به عنوان کسی که از جوانی شعر را شناختم با اشعار همین استاد عزیز بود.

 استاد سرآهنگ نقش زیادی در معرفی بیدل داشته است

یادی از استاد محمدحسین سراهنگ در سینما هویزه مشهد

محمدکاظم کاظمی؛ شاعر و بیدل شناس افغانستانی نیز در این مراسم گفت: استاد سرآهنگ در عرصه موسیقی فرد شاخصی بود و در انتخاب شعر استاد. او شعر شناس بود و شاعر بود.

او در ادامه افزود: استاد سرآهنگ شعرهای بسیار زیبا از شاعران قدیمی و معاصر ما می‌خواندند. ایشان در انتخاب شعر خیلی توانمند بودند.

کاظمی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از ترانه های استاد سرآهنگ شعرهایی است که از آثار بیدل را خواندند ادامه داد: آنقدر که استاد سرآهنگ شعر بیدل را خوانده‌اند هیچکس از هنرمندان عرصه موسیقی اشعار بیدل را نخوانده است و می‌توان گفت که استاد سرآهنگ نقش زیادی در معرفی بیدل داشته است.

موسیقی اصیل خراسان همیشه یک اندوه در خود دارد

یادی از استاد محمدحسین سراهنگ در سینما هویزه مشهد

در ادامه این مراسم ابوطالب مظفری شاعر و نویسنده اهل افغانستان با اشاره به رباعی از ابولقاسم ابولحیل: سرتا سر دشت خاوران سنگی نیست، که از خون دل و دیده بر او رنگی نیست افزود: این رباعی سرنوشت خراسان بزرگ را در طول تاریخ نشان می‌دهد.

وی افزود: خراسان به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه‌اش در طول تاریخ محل کشته‌ها؛ اندوه و رنج‌های بسیاری بوده است. اگر تاریخ خونبار خراسان را مطالعه کنید، متوجه می‌شوید که هیچ وقت خالی از مصیبت نبوده است.

این پژوهشگر افغانستانی تاکید کرد: تاریخ خونبار خراسان به شعر و موسیقی هم سر ریز شده است. زیرا حجم شعرهای غمگین ما بیشتر از شعرهای شاد ما است و در موسیقی همچنین است. موسیقی اصیل خراسان همیشه یک اندوه در خود دارد.

وی با اشاره به اهمیت موسیقی افزود: چرا ما نسبت به دیگر کشور ها به موسیقی نیازمندیم، زیرا ما بیش از دیگر ملت‌ها به اندوه گرفتاریم ما بیشتر از دیگر کشورها به شادی و به موسیقی نیازمندیم.

در ادامه این مراسم صفدر توکلی از نوازندگان چیره دست سه تار نیز شعری در باب هجران وطن خواند.

در پایان این مراسم نیز بعد از اجرای طبله نوازی گروه موسیقی امیر خسرو بلخی از تعدادی از هنرمندان مهاجر در عرصه موسیقی سنتی افغانستان تقدیر شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->