وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است
سرخط خبرها

یادی از استاد محمدحسین سرآهنگ در سینما هویزه مشهد

  • کد خبر: ۱۷۳۶۲۹
  • ۲۰ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴
یادی از استاد محمدحسین سرآهنگ در سینما هویزه مشهد
عصر روز گذشته جمعی از فرهنگیان ایران و افغانستان در مراسمی یاد استاد محمدحسین سرآهنگ خواننده و موسیقی دان افغانستانی را گرامی داشتند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ جمعی از فرهنگ دوستان افغانستانی ساکن ایران با همکاری انجمن امیر خسرو بلخی و حوزه هنری مشهد دوشنبه نوزدهم تیرماه همزمان با یکصد و پنجاهمین سالگرد تولد استاد محمدحسین سرآهنگ مراسم بزرگداشتی در سینما هویزه مشهد برگزار کردند.

محمدحسین سرآهنگ؛ خواننده و موسیقی دان صاحب نام افغانستانی است که در موسیقی به سبک کلاسیک در زمان خودش بی‌مانند بود به «سرتاج موسیقی» شهرت داشت.

هنر جلابخش اشتراکات ایران و افغانستان است

یادی از استاد محمدحسین سراهنگ در سینما هویزه مشهد

مجید عسگری؛ مسئول حوزه هنری مشهد در این مراسم با اشاره به همبستگی دو کشور ایران و افغانستان گفت: اصلی‌ترین محور همکاری برای برادران افغانستانی و ایرانی هنر است. قطعا هنر است که این اشتراکات را بیش از گذشته جلا ببخشد.

وی افزود: ما در حوزه هنری پذیرای بسیاری از هنرمندانی افغانستانی و هم زبان خود هستیم که در رشته‌هایی مثل شعر، ادبیات، داستان، موسیقی، نمایش و سینما مشغول به فعالیت هستند.

عسگری با تاکید بر اهمیت همکاری هنری بین مهاجرین افغانستانی و ایرانی افزود: سرآمد این هنرمندان جناب آقای محمد کاظم کاظمی است و من به عنوان کسی که از جوانی شعر را شناختم با اشعار همین استاد عزیز بود.

 استاد سرآهنگ نقش زیادی در معرفی بیدل داشته است

یادی از استاد محمدحسین سراهنگ در سینما هویزه مشهد

محمدکاظم کاظمی؛ شاعر و بیدل شناس افغانستانی نیز در این مراسم گفت: استاد سرآهنگ در عرصه موسیقی فرد شاخصی بود و در انتخاب شعر استاد. او شعر شناس بود و شاعر بود.

او در ادامه افزود: استاد سرآهنگ شعرهای بسیار زیبا از شاعران قدیمی و معاصر ما می‌خواندند. ایشان در انتخاب شعر خیلی توانمند بودند.

کاظمی با بیان اینکه بخش عمده‌ای از ترانه های استاد سرآهنگ شعرهایی است که از آثار بیدل را خواندند ادامه داد: آنقدر که استاد سرآهنگ شعر بیدل را خوانده‌اند هیچکس از هنرمندان عرصه موسیقی اشعار بیدل را نخوانده است و می‌توان گفت که استاد سرآهنگ نقش زیادی در معرفی بیدل داشته است.

موسیقی اصیل خراسان همیشه یک اندوه در خود دارد

یادی از استاد محمدحسین سراهنگ در سینما هویزه مشهد

در ادامه این مراسم ابوطالب مظفری شاعر و نویسنده اهل افغانستان با اشاره به رباعی از ابولقاسم ابولحیل: سرتا سر دشت خاوران سنگی نیست، که از خون دل و دیده بر او رنگی نیست افزود: این رباعی سرنوشت خراسان بزرگ را در طول تاریخ نشان می‌دهد.

وی افزود: خراسان به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه‌اش در طول تاریخ محل کشته‌ها؛ اندوه و رنج‌های بسیاری بوده است. اگر تاریخ خونبار خراسان را مطالعه کنید، متوجه می‌شوید که هیچ وقت خالی از مصیبت نبوده است.

این پژوهشگر افغانستانی تاکید کرد: تاریخ خونبار خراسان به شعر و موسیقی هم سر ریز شده است. زیرا حجم شعرهای غمگین ما بیشتر از شعرهای شاد ما است و در موسیقی همچنین است. موسیقی اصیل خراسان همیشه یک اندوه در خود دارد.

وی با اشاره به اهمیت موسیقی افزود: چرا ما نسبت به دیگر کشور ها به موسیقی نیازمندیم، زیرا ما بیش از دیگر ملت‌ها به اندوه گرفتاریم ما بیشتر از دیگر کشورها به شادی و به موسیقی نیازمندیم.

در ادامه این مراسم صفدر توکلی از نوازندگان چیره دست سه تار نیز شعری در باب هجران وطن خواند.

در پایان این مراسم نیز بعد از اجرای طبله نوازی گروه موسیقی امیر خسرو بلخی از تعدادی از هنرمندان مهاجر در عرصه موسیقی سنتی افغانستان تقدیر شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->