رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی: سال ۲۰۲۵ سال جنگ است فعالیت دبیرخانۀ توسعۀ مکران متوقف شد! هلاکت تعدادی سرکرده داعش در حمله هوایی ارتش عراق عراقچی بر استفاده از توانمندی‌های بخش خصوصی در توسعه روابط با قزاقستان تاکید کرد زمان تشییع پیکرهای شهیدان سیدحسن نصرالله و سیدهاشم صفی‌الدین اعلام شد تفکیک وزارت راه و شهرسازی در کمیسیون اجتماعی مجلس تصویب شد پزشکیان بر تدوین نقشه راهبردی عملیاتی و قابل اجرا برای صنعت فضایی تاکید کرد فیلمبرداری در مکان ممنوعه، علت بازداشت مهدی نصیری رئیس پارلمان عراق وارد ایران شد ترامپ: کانادا باید به پنجاه‌ویکمین ایالت آمریکا تبدیل شود سردار نقدی: دشمن بیشتر از قدرت نرم جمهوری اسلامی وحشت دارد افزایش ۲ برابری پرواز‌های مشهد و پاکستان طی ۲۰ روز آینده الجولانی با بن سلمان در ریاض دیدار کرد یک پرونده جنایی جدید علیه همسر نتانیاهو تشکیل شد مصر: طرحی برای بازسازی غزه، بدون خروج فلسطینی‌ها داریم پزشکیان: ایجاد ساختار و برنامه‌ای برای تحول در نگرش و بینش مدیران مدارس ضروری است فرمانده سپاه امام‌رضا(ع): سپاه مولود انقلاب اسلامی و امام‌خمینی(ره) است نشست ویژه کمیسیون امنیت ملی با حضور قالیباف و وزرای کشور و راه و شهرسازی (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) معاون اول رئیس جمهور: «اصلاح» از مرکز حکومت شروع شود چهل‌وششمین سالگرد انقلاب اسلامی، یادآور نقش بی‌بدیل جوانان در پیروزی و دفاع از میهن موشک اعتماد رونمایی شد + فیلم عارف: وظیفه دولت، حفاظت و احیای تالاب‌هاست الجولانی وارد ریاض شد + فیلم رسیدگی به لایحه بودجه سال ۱۴۰۴، اسفندماه به اتمام می‌رسد قالیباف: هیچ‌کس به‌اندازه مردم برای انقلاب هزینه نکرده است + فیلم الجولانی سه‌شنبه به ترکیه می‌رود (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) آیا تعطیلی شنبه‌ها برای همیشه منتفی شد؟ انقلاب اسلامی میراثی ماندگار و جاودان
سرخط خبرها

آموزش ۳۰۰ هزار ناظر توسط شورای نگهبان برای انتخابات اسفندماه ۱۴۰۲

  • کد خبر: ۱۷۴۳۹۴
  • ۲۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۵
آموزش ۳۰۰ هزار ناظر توسط شورای نگهبان برای انتخابات اسفندماه ۱۴۰۲
عضو حقوقدان و معاون اجرایی و انتخابات شورای نگهبان از آموزش ۳۰۰ هزار ناظر برای آمادگی انتخابات اسفندماه ۱۴۰۲ خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدحسین صادقی مقدم، عضو حقوقدان و معاون اجرایی و انتخابات شورای نگهبان امروز (یکشنبه ۲۵ تیر) به مناسبت چهل و سومین سالروز تاسیس شورای نگهبان در گفتگوی تلویزیونی، درباره فعالیت‌ها و نقش شورای نگهبان در مسائل روز جامعه صحبت کرد.

صادقی مقدم، عضو حقوقدان و معاون اجرایی و انتخابات شورای نگهبان درباره تاسیس شورای نگهبان گفت: پس از تصویب قانون اساسی و رای مردم به آن، نهادی به نام شورای نگهبان تاسیس شد؛ در تاریخ قانون اساسی کشور ما و در عصر دوم دوران مشروطه نیز چنین جایگاهی پیش‌بینی شده بود که با شکست روبرو شد. معمار قانون اساسی شهید بهشتی بود که در کنار اعضای محترم خبرگان قانون اساسی هوشمندانه شورای نگهبان را پیش‌بینی کردند.

وی ادامه داد: این نهاد در قانون اساسی کشور‌های دیگر نیز وجود دارد و منحصر به ایران نیست؛ بعضی کشور‌ها وظایف شورای نگهبان را بر عهده قوه قضاییه گذاشته‌اند و برخی دیگر نیز مانند ایران نهاد مستقل شورای نگهبان دارند. حضرت امام (ره) در ۳۰ بهمن سال ۵۸ شش فقیه برای شورای نگهبان را انتخاب کرد. در ۲۶ تیر سال ۵۹ مردم در تشکیل شورای نگهبان همراهی کردند و فقها را انتخاب کردند.

عضو حقوقدان شورای نگهبان افزود: در قانون اساسی مجلس بدون شورای نگهبان امکان فعالیت نداشت و به همین دلیل شورای نگهبان تاسیس شد. ما تاکنون حدود ۲۰ فقیه و ۲۸ حقوق‌دان داشته‌ایم.

وی درباره فعالیت‌های شورای نگهبان گفت: از وظایف اصلی شورای نگهبان نظارت بر انتخابات و نظر نسبت به مصوبات مجلش شورای اسلامی است؛ زمانی که طرح و لایحه‌ای در مجلس مطرح می‌شود، شورای نگهبان به استقبال بررسی مصوبه می‌رود. پس از آنکه مصوبه در اختیار شورای نگهبان قرار گرفت، فقها در قم به بررسی آن می‌پردازند و نظر کتبی خود را اعلام می‌نمایند.

معاون اجرایی و انتخابات شورای نگهبان گفت: در پژوهشکده شورای نگهبان نیز حقوقدانان و مهندسین تشکیل جلسه می‌دهند و گزارش‌های کتبی خود را به شورا ارائه می‌دهند و در آنجا موضوعات مورد بررسی قرار می‌گیرند. ابتدا نظرات پژوهشکده و فقها بررسی می‌شوند. در اینجا هر یک از فقها مسائل را نسبت به تطبیق با مسائل اسلامی و همچنین تطبیق با قانون اساسی بررسی کرده‌اند. اگر یک مصوبه هفت رای داشته باشد رد می‌شود.

وی اظهار کرد: تاکنون ۷۷ اصل از ۱۷۰ اصل قانون اساسی توسط شورای نگهبان تفسیر شده و نزدیک به ۳۴۰۰ رایحه و طرح مورد نظردهی این شورا قرار گرفته‌اند. نظارت بر انتخابات نیز بر عهده شورای نگهبان است. نزدیک به ۳۰۰ هزار ناظر آموزش دیده‌اند تا برای انتخابات آماده باشند.

صادقی مقدم افزود: بر اساس قانون هر داوطلبی برای انتخابات مجلس باید شرایط مشخصی داشته باشد؛ چنانچه فردی در دستگاه قضایی حکمی بر علیه او صادر شده باشد رد صلاحیت می‌شود. ملاک تصمیم‌گیری شورای نگهبان اجرای قانون است.

وی ادامه داد: دستگاه‌های احراز هویت فراهم شده که افراد با کارت ملی می‌توانند احراز هویت کنند. چنانچه این روند بتواند مورد تایید قرار بگیرد شورای نگهبان می‌تواند رای‌گیری الکترونیک را نیز تایید کند، اما تاکنون مراحل لازم به صورت کامل برای این کار طی نشده‌اند.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->