جرا ایلان ماسک دوران کنونی را بیگ‌بنگ هوش مصنوعی می‌داند؟ آیا شیمی‌درمانی می‌تواند به بازگشت و متاستاز سرطان منجر شود؟ + پاسخ دانشمندان گلکسی F36 5G معرفی شد + مشخصات و قیمت جزئیاتی جدید از مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره کسب‌وکار‌های اینترنتی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) ارائه شکایت جدید ایران از استارلینک به اتحادیه بین‌المللی مخابرات همه چیز درباره نسخه جدید بازی جنگ‌های صلیبی (۲۰۲۵) + سیستم مورد نیاز و گیم پلی واکنش ستار هاشمی به بحث‌های اخیر درباره اینترنت طبقاتی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) چرا بحث «اینترنت طبقاتی» در ایران دوباره جنجالی شد؟ + واکنش‌ها و حواشی ۴ مهارتی که کودکان را برای دنیای آینده آماده می‌‌کند بعد از جنجال‌های اخیر xAI دستورالعمل‌های این هوش مصنوعی اصلاح شد در ماه اخیر از حدود ۱۷۰ کشور به زیرساخت‌های کشور حملات سایبری شده است مدیرعامل انویدیا: هوش مصنوعی نحوه انجام ۱۰۰ درصد کار‌ها را تغییر می‌دهد «همراهان» (Companions): قابلیت جدید Super Grok برای مشترکین صحبت‌های جدید سخنگوی دولت درباره ارائه اینترنت آزادتر به خبرنگاران و احتمال رفع فیلتر تلگرام (۲۴ تیر ۱۴۰۴) Sun Day: اپ جدید جک دورسی برای ثبت ویتامین D دریافتی فرد اضافه‌شدن ویژگی‌های جدید به برنامه‌های آفیس ویندوز ۱۰ از سال ۲۰۲۶ متوقف می‌شود ویدئو | وزارت ارتباطات درباره اختلال مسیریاب‌ها: متوجه سختی وارد شده به مردم هستیم! چرا باید برای رسیدن به بهترین پاسخ از چندین هوش مصنوعی استفاده کرد؟ گوگل می‌خواهد ChromeOS و اندروید را با هم ادغام کند ویوو ایکس فولد ۵، سبک‌ترین گوشی تاشدنی کتابی دنیا، معرفی شد + مشخصات اپل آیفون ۱۷ را چه زمانی معرفی می‌کند؟
سرخط خبرها

پدیده واتر اسپات یا تنوره دریایی چیست و چگونه به وجود می‌آید؟ + عکس و فیلم

  • کد خبر: ۱۷۴۵۶۰
  • ۲۶ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۲
پدیده واتر اسپات یا تنوره دریایی چیست و چگونه به وجود می‌آید؟ + عکس و فیلم
واتر اسپات (Waterspout) که به پیچند دریایی، تنوره دریایی یا آبراهه هم معروف است نوعی گردباد است که معمولاً به صورت قیفی‌شکل ظاهر می‌شود.

شهرآرانیوز - پیچند دریایی یا تنوره دریایی (Waterspout) ستونی از هوا و بخار آب است که به سرعت حرکت می کند و معمولاً به صورت قیفی‌شکل ظاهر می‌شود. در این تنوره یک ستون هوای متلاطم حرکت دورانی دارد که گاهی به یک ابر «کومولوس کانژستوس»، گاهی به یک ابر «کومولی‌»شکل و گاهی به یک ابر «کومولونیمبوس» متصل است. این سیستم‌های متلاطم غالباً بر روی آب ایجاد می‌شوند و از نظر چگونگی ایجاد با توفان تفاوت دارند. عمر پدیده «واتر اسپات» معمولاٌ حدود ۱۰ دقیقه است. 

واتر اسپات یا تنوره دریایی چیست؟ + عکس و فیلم

در شکل رایج، این تنوره دریایی دارای یک چرخه حیات پنج قسمتی است: تشکیل یک نقطه تاریک روی سطح آب؛ تشکیل الگوی مارپیچ روی سطح آب؛ تشکیل یک حلقه اسپری؛ توسعه یک قیف متراکم قابل‌مشاهده؛ و در نهایت محوشدن.

پدیده واتر اسپات یا تنوره دریایی چیست و چگونه به وجود می‌آید؟ + عکس و فیلم

اکثر آبراهه‌ها، آب را به داخل خودشان نمی‌مکند. آن‌ها ستون‌های کوچک و ضعیفی از هوای در حال چرخش روی آب هستند. اگرچه این آبراهه‌ها معمولاً ضعیف‌تر از همتایان زمینی خود (طوفان یا گردباد) هستند، نسخه‌های قوی‌تری هم دارند که به ندرت شکل می‌گیرند. آبراهه‌ها بیشتر در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری شکل می‌گیرند: اروپا، آسیای غربی (خاورمیانه)، استرالیا، نیوزیلند، دریاچه‌های بزرگ و قطب جنوب. در موارد نادر در دریاچه‌‌های نمک بزرگ هم دیده شده‌اند. برخی دیگر از آن‌ها هم در سواحل شرقی آمریکا و سواحل کالیفرنیا یافت می‌شوند. اگرچه نادر است اما آبراهه‌ها با برف متأثر از دریاچه یا پدیدهٔ برف دریاچه‌ای هم مرتبط هستند.

پدیده واتر اسپات یا تنوره دریایی چیست و چگونه به وجود می‌آید؟ + عکس و فیلم

واتر اسپات در اسطوره‌های دریانوردی

در قرون ۱۸ و ۱۹ میلادی میان ملوانان اعتقادی رایج وجود داشت که شلیک یک توپ جنگی، واتر اسپات‌ها را از بین می‌برد. کاپیتان ولادیمیر برونوسکی ادعا می‌کند که این تکنیک موفق‌آمیز بوده است، زیرا شاهد عینی از بین‌رفتن یکی از این تنوره‌ها با شلیک توپ در دریای آدریاتیک بوده است.

تنوره دریایی یکی از دلایل ناپدیدشدن کشتی تجاری معروف «ماری سلست» (Mary Celeste) بوده است. این کشتی در سال ۱۸۶۱ در نوا اسکوشیا کانادا ساخته شد، اما ۵ دسامبر ۱۸۷۲ در حالی‌که در شرایط کاملاً عادی قرار داشت با بادبان‌های نیمه‌برافراشته، بدون سرنشین در میان اقیانوس اطلس پیدا شد.

واتر اسپات یا گرباد دریایی در دریای انزلی

صبح روز گذشته (۲۵ تیر ماه ۱۴۰۲) در بندرانزلی پدیده واتر اسپات یا گردباد دریایی رخ داد که ویدئویی از آن پربازدید شده است:

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->