اپل احتمالا با افقی‌کردن دوربین آیفون ۱۷ ایر طراحی گوشی‌هایش را متحول می‌کند اپل برای رفع ممنوعیت فروش آیفون ۱۶، به اندونزی پیشنهاد ۱۰۰ میلیون دلاری داده است همه‌چیز درباره تورنومنت نات پیکسل + شرایط دریافت ایردراپ بازدید پزشکیان از پارک علم و فناوری زاهدان (یکم آذر ۱۴۰۳) دانشمندان ژاپنی قابلیت فتوسنتز گیاهان را به سلول‌های همستر منتقل کردند واکنش مدیرعامل آپارات به اظهارات جنجالی رسول جلیلی درباره فیلترینگ یوتیوب: آپارات را بهانه نکنید گلکسی S۲۵ اولترا احتمالا بسیار گران‌تر از نسل قبلی‌اش باشد اولین گمانه‌زنی‌ها درباره مشخصات و ویژگی‌های پلی استیشن ۶ «مایکروسافت تیمز» در جلسات به قابلیت ترجمه همزمان گفتار مجهز می‌شود سونی می‌خواهد شرکت Kadokawa، مالک بازی «الدن رینگ»، را بخرد قابلیت ریست‌کردن الگوریتم پیشنهادها به‌زودی به اینستاگرام اضافه می‌شود بهترین برنامه‌ها و بازی‌های گوگل پلی در سال ۲۰۲۴ + لینک دانلود گزارش اتاق بازرگانی از اثرات فیلترینگ بر کسب‌وکارهای اینترنتی اولین سیستم راداری شکار یوفوها در آمریکا راه‌اندازی می‌شود پنجمین دوره رویداد «هفته ایران دیجیتال» برگزار می‌شود | ۵G و هوشمندسازی از محور‌های رویداد مقدار توکن‌های میجر کاربران مشخص شد | فاجعه ایردراپ‌های پولی گروهی از هکر‌های چینی به اپراتور آمریکایی T-Mobile حمله کردند کاوشگر ناسا ممکن است ۵۰ سال پیش به طور تصادفی حیات در مریخ را از بین برده باشد پاسخ پازل امروز میجر (دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳) بر مدار دانش اطلاعاتی جدید از دوربین گوشی A۳۶ سامسونگ + عکس
سرخط خبرها

پدیده واتر اسپات یا تنوره دریایی چیست و چگونه به وجود می‌آید؟ + عکس و فیلم

  • کد خبر: ۱۷۴۵۶۰
  • ۲۶ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۲
پدیده واتر اسپات یا تنوره دریایی چیست و چگونه به وجود می‌آید؟ + عکس و فیلم
واتر اسپات (Waterspout) که به پیچند دریایی، تنوره دریایی یا آبراهه هم معروف است نوعی گردباد است که معمولاً به صورت قیفی‌شکل ظاهر می‌شود.

شهرآرانیوز - پیچند دریایی یا تنوره دریایی (Waterspout) ستونی از هوا و بخار آب است که به سرعت حرکت می کند و معمولاً به صورت قیفی‌شکل ظاهر می‌شود. در این تنوره یک ستون هوای متلاطم حرکت دورانی دارد که گاهی به یک ابر «کومولوس کانژستوس»، گاهی به یک ابر «کومولی‌»شکل و گاهی به یک ابر «کومولونیمبوس» متصل است. این سیستم‌های متلاطم غالباً بر روی آب ایجاد می‌شوند و از نظر چگونگی ایجاد با توفان تفاوت دارند. عمر پدیده «واتر اسپات» معمولاٌ حدود ۱۰ دقیقه است. 

واتر اسپات یا تنوره دریایی چیست؟ + عکس و فیلم

در شکل رایج، این تنوره دریایی دارای یک چرخه حیات پنج قسمتی است: تشکیل یک نقطه تاریک روی سطح آب؛ تشکیل الگوی مارپیچ روی سطح آب؛ تشکیل یک حلقه اسپری؛ توسعه یک قیف متراکم قابل‌مشاهده؛ و در نهایت محوشدن.

پدیده واتر اسپات یا تنوره دریایی چیست و چگونه به وجود می‌آید؟ + عکس و فیلم

اکثر آبراهه‌ها، آب را به داخل خودشان نمی‌مکند. آن‌ها ستون‌های کوچک و ضعیفی از هوای در حال چرخش روی آب هستند. اگرچه این آبراهه‌ها معمولاً ضعیف‌تر از همتایان زمینی خود (طوفان یا گردباد) هستند، نسخه‌های قوی‌تری هم دارند که به ندرت شکل می‌گیرند. آبراهه‌ها بیشتر در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری شکل می‌گیرند: اروپا، آسیای غربی (خاورمیانه)، استرالیا، نیوزیلند، دریاچه‌های بزرگ و قطب جنوب. در موارد نادر در دریاچه‌‌های نمک بزرگ هم دیده شده‌اند. برخی دیگر از آن‌ها هم در سواحل شرقی آمریکا و سواحل کالیفرنیا یافت می‌شوند. اگرچه نادر است اما آبراهه‌ها با برف متأثر از دریاچه یا پدیدهٔ برف دریاچه‌ای هم مرتبط هستند.

پدیده واتر اسپات یا تنوره دریایی چیست و چگونه به وجود می‌آید؟ + عکس و فیلم

واتر اسپات در اسطوره‌های دریانوردی

در قرون ۱۸ و ۱۹ میلادی میان ملوانان اعتقادی رایج وجود داشت که شلیک یک توپ جنگی، واتر اسپات‌ها را از بین می‌برد. کاپیتان ولادیمیر برونوسکی ادعا می‌کند که این تکنیک موفق‌آمیز بوده است، زیرا شاهد عینی از بین‌رفتن یکی از این تنوره‌ها با شلیک توپ در دریای آدریاتیک بوده است.

تنوره دریایی یکی از دلایل ناپدیدشدن کشتی تجاری معروف «ماری سلست» (Mary Celeste) بوده است. این کشتی در سال ۱۸۶۱ در نوا اسکوشیا کانادا ساخته شد، اما ۵ دسامبر ۱۸۷۲ در حالی‌که در شرایط کاملاً عادی قرار داشت با بادبان‌های نیمه‌برافراشته، بدون سرنشین در میان اقیانوس اطلس پیدا شد.

واتر اسپات یا گرباد دریایی در دریای انزلی

صبح روز گذشته (۲۵ تیر ماه ۱۴۰۲) در بندرانزلی پدیده واتر اسپات یا گردباد دریایی رخ داد که ویدئویی از آن پربازدید شده است:

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->