علت گران شدن قیمت میوه چیست؟ | رئیس اتحادیه: مقصر میوه‌فروش نیست سهمیه سوخت وسایل نقلیه فرسوده تغییر می‌کند فروش فوری سایپا از روز (یکشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + بخشنامه دلار در یک‌قدمی ۱۱۴ هزار تومانی شدن (۱۶ مهر ۱۴۰۴) حذف ۴ صفر تأثیری بر تورم یا رشد اقتصادی ندارد بازی مافیا - شهروند در بازار کالا‌های اساسی نرخ جدید بنگاه‌های املاک مشخص شد | تعرفه ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول چقدر است؟ قرعه‌کشی ایران‌خودرو امروز (چهارشنبه، ۱۶ مهرماه ۱۴۰۴) + لینک پخش زنده واریز بیش از ۴ هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی دینار عراق در بازار آزاد مشهد گران شد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ارز ترجیحی؛ زمینه ساز  رانت و  فساد  مخارج مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی | از درآمد پایدار شهرداری تا سلامت و ترمیم حقوق بازنشستگان قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) | اختلاف ۲۰ هزار تومانی قیمت سیب‌زمینی در تره‌بار و سطح شهر طلا در مشهد دوباره در مدار صعود قرار گرفت | ورود دوباره طلا به کانال ۱۱ میلیونی (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ۱۰ مقصد اصلی زعفران صادراتی ایران کدام‌اند؟ | زعفران‌های صادرشده به چین تقلبی بودند؟ سکه پیش‌فروشی ۱۲ میلیون ارزان‌تر از بازار آزاد فروش رفت طلای ۴ هزار دلاری | قیمت جهانی طلا امروز (۱۶ مهرماه ۱۴۰۴) اعلام شد انتقال ریسک به بازار سهام؛ بورس در یک قدمی ۳ میلیون واحدی تولید صنایع افزایش یافت | زارعی سخنگوی وزارت صمت شد طلای جهانی در آستانه رکورد ۴ هزار دلاری پیش‌بینی بورس در روز چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۴ پیش‌بینی قیمت دلار چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۴ پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۴۰۴ از دل‌نگرانی تولیدکنندگان تا دلگرمی صادرکنندگان | روایتی از هشتمین نمایشگاه خانه مدرن و ایده‌آل در مشهد + فیلم خودروسازان ملزم به درج مهلت تحویل با روز تقویمی در قرارداد‌ها آیا مرغ ارزان می‌شود؟ حضور ۱۰۰ شرکت داخلی در هشتمین نمایشگاه خانه مدرن و ایده‌آل مشهد معاون وزارت امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: لزوم اصلاح رویه‌های مخل کسب‌وکار با همکاری بخش خصوصی
سرخط خبرها

لزوم واردات ۱۵ میلیون تن غلات و نهاده دامی به کشور

  • کد خبر: ۱۷۴۹۱۴
  • ۲۸ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴
لزوم واردات ۱۵ میلیون تن غلات و نهاده دامی به کشور
رئیس انجمن غلات ایران گفت: با توجه به متوسط تولید و مصرف غلات در کشور و حجم کالای ترخیص شده به کشور تا پایان سال باید حداقل ۱۵ میلیون تن غلات به کشور وارد شود تا نیاز بازار تامین گردد.

به گزارش شهرآرانیوز، کاوه زرگران در حاشیه برگزاری کنفرانس ایران گرین گردهمایی سالانه فعالان حوزه غلات کشور به تمدید نشدن توافق کوریدور  صادرات غلات اوکراین اشاره کرد و گفت: این اقدام موجب تاثیر روانی افزایشی کوتاه مدت در قیمت برخی غلات در منطقه دریای سیاه خواهد شد، اما با توجه فصل برداشت مناسب در امریکای جنوبی اثر خاصی بر بازار جهانی نخواهد داشت.

این فعال اقتصادی در ادامه شرایط بارندگی و آب‌وهوایی ایران، طی سال‌های اخیر را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: بالغ بر ۸.۶۶ میلیون هکتار از اراضی ایران زیر کشت غلات است که از این میزان ۵ میلیون هکتار به روش دیم کشت می‌شود. در واقع عمده تولید غلات کشور مبتنی بر میزان بارندگی در کشور است که با توجه به کاهش میزان بارندگی‌ها نسبت به دوره بلندمدت، احتمال کاهش حجم تولید در این بخش وجود دارد.

او همچنین نگاهی به وضعیت خشکسالی حاکم بر ایران و اثرات منفی آن بر کشاورزی و تولید غذای کشور داشت و افزود: طبق برآورد‌های انجام شده بالغ بر ۵۰ درصد از مناطق  کشور دچار شرایط خشکسالی هستند که این مسئله روی میزان تولید انواع محصولات به ویژه غلات، اثرات منفی دارد.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در ادامه آمار و اطلاعاتی درباره میزان مصرف انواع غلات در ایران ارائه داد. بر اساس اظهارات زرگران میزان مصرف غلات در کشور طی سال ۱۴۰۱ حدود ۳۲ میلیون تن بوده که به علاوه ۵ میلیون تن به عنوان ذخایر کشور، نزدیک به ۳۷ میلیون تن غلات در سال گذشته تأمین شده که از این میزان ۲۰.۸ میلیون تن از طریق تولید داخلی و ۱۶.۷ میلیون تن هم از طریق واردات تأمین شده است.

رئیس انجمن غلات ایران با بیان این مطلب که به دلیل آب‌بر بودن ذرت، تولید این محصول در ایران اندک است، میزان تولید آن را در سال گذشته کمتر از  یک میلیون تن برآورد کرد.

او افزود: برای تأمین کل نیاز کشور به این محصول نزدیک به ۸ میلیون تن نیز واردات ذرت، انجام شده است.

این فعال اقتصادی درباره میزان تولید گندم و جو در ایران نیز به سطح زیر کشت این محصولات اشاره و تأکید کرد: بیشتر از نیمی از سطح زیر کشت غلات ایران به گندم اختصاص دارد و ۱.۴ میلیون هکتار از زمین‌ها نیز زیر کشت جو است.

او درباره وضعیت تولید و واردات کنجاله سویا نیز گفت: میزان مصرف این محصول در ایران بستگی به وضعیت دام و طیور دارد که بر اساس آن بین ۳.۵ تا ۴ میلیون تن در سال متغیر است. سال گذشته ۲.۵ میلیون تن واردات دانه سویا انجام شده تا با اتکا به ظرفیت صنایع روغنکشی بخشی از کنجاله سویا مورد نیاز کشور تامین گردد و الباقی از طریق وارادت تامین شود.

بر اساس اظهارات زرگران سال گذشته به دلیل کاهش در میزان واردات کنجاله، شاهد کمبود این محصول در بازار داخلی بودیم که چالش‌هایی را برای تأمین غذای دام و طیور کشور ایجاد کرد.

رئیس انجمن غلات ایران در ادامه به چشم‌انداز تولید و تجارت غلات در سطح دنیا بر اساس گزارش‌های جهانی تا سال ۲۰۳۰ اشاره کرد.

او درباره میزان صادرات  گندم در منطقه دریای سیاه و اروپای شرقی از کشور‌های روسیه و اوکراین به عنوان اصلی‌ترین بازیگر و تولیدکننده اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود که میزان صادرات این دو کشور تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۶۹ میلیون تن در سال افزایش پیدا کند. (حدود ۹ میلیون تن افزایش) و از طرفی به دلیل رشد جمعیت به ویژه در جنوب شرق آسیا، شاهد افزایش تقاضا برای گندم در این منطقه خواهیم بود.

زرگران درباره چشم انداز بازار جو نیز تأمین‌کننده اصلی را اتحادیه اروپا و کشور‌های روسیه و استرالیا معرفی کرد و در عین حال از عربستان  و چین به عنوان اصلی‌ترین مصرف‌کنندگان این محصول یاد کرد. طبق اظهارات او پیش بینی شده تا سال ۲۰۳۰ نیاز عربستان به جو تا ۸ میلیون تن در سال می‌رسد که ۲۵ درصد از تقاضای جهانی به این محصول را شامل خواهد بود.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران از پیش‌بینی رشد ۲۵ درصدی مصرف ذرت در سطح دنیا تا سال ۲۰۳۰ خبر داد و گفت: درباره ذرت، کشور‌های برزیل و آرژانتین و اوکراین و ایالات متحده بازیگران اصلی در سطح دنیا هستند که پیش‌بینی می‌شود میزان صادرات ذرت از این کشور‌ها نیز رشد قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت.

رئیس انجمن غلات ایران در ادامه به صادرات  جهانی دانه‌های سویا اشاره و تأمین‌کنندگان اصلی این محصول را ایالات متحده آمریکا، برزیل و آرژانتین معرفی کرد و عنوان کرد طبق پیش بینی میزان تقاضای دانه‌های سویا نیز تا سال ۲۰۳۰ افزایش خواهد یافت و با اشاره به پیش‌بینی usda این افزایش حدود ۲۶ درصد خواهد بود و سه کشور اصلی تا سال ۲۰۳۰ نود درصد صادرات دنیا را در اختیار خواهند داشت.

به گزارش روابط عمومی انجمن غلات ایران، او درباره کنجاله سویا نیز به پیش بینی رشد ۱۴ درصدی تجارت جهانی این محصول تا سال ۲۰۳۰ اشاره و تأکید کرد: آرژانتین، برزیل و ایالات متحده آمریکا به عنوان صادرکنندگان اصلی کنجاله سویا در سطح دنیا شناخته می‌شوند که پیش‌بینی می‌شود این سه کشور ۸۷ درصد کل صادرات کنجاله سویا در سطح دنیا را به خود اختصاص دهند که از این میزان ۴۵ درصد به آرژانتین، ۲۵ درصد به برزیل و ۱۷ درصد به ایالات متحده آمریکا پیش بینی شده است. با توجه به متوسط تولید و مصرف غلات در کشور و حجم کالای ترخیص شده به کشور تا پایان سال باید حداقل ۱۵ میلیون تن غلات به کشور وارد شود تا نیاز بازار تامین گردد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->