ایلان ماسک کارمند ایرانی شرکت تسلا را اخراج کرد + علت هک بیش از صد سایت فعال رژیم صهیونیستی توسط گروه هکری ابابیل+تصاویر هدست اپل ویژن پرو در اتاق کولونوسکوپی به پزشکان در تشخیص سرطان کمک می‌کند سامسونگ از ارزان‌ترین ایرباد خود با نام Galaxy Buds Core رونمایی کرد + مشخصات آیا اینستاگرام رفع فیلتر شده است؟ (۴ تیر ۱۴۰۴) اختلال گسترده در مکان‌یاب اپلیکیشن‌‌های کاربران | آیا GPS در ایران قطع شده است؟ آیا قرار است تلگرام رفع فیلتر شود؟ (۴ تیر ۱۴۰۴) اینترنت بین‌الملل در تمام اپراتور‌ها وصل شد (۴ تیر ۱۴۰۴) شهرداری مشهد در «محور مالی و اقتصادی» نخستین لیگ خلاقیت کلان‌شهر‌ها رتبه دوم را کسب کرد اطلاعیه جدید نوبیتکس | همه چیز را به حالت عادی برمی گردانیم حملات سایبری ایران در کمین آمریکا و اسرائیل استفاده از واتساپ روی تمام دستگاه‌های مجلس نمایندگان آمریکا ممنوع شد زمان رفع محدودیت‌های اینترنت بین‌الملل بعد از آتش‌بس میان ایران و رژیم صهیونیستی ویدئو انفجار ورودی زندان اوین، غیرواقعی و ساختۀ هوش مصنوعی است! + عکس دارایی‌های رمزارزی صرافی‌ها به کیف‌پول‌های سرد منتقل شد | امکان برداشت رمزارز وجود ندارد مکالمه نامحدود و رایگان تلفن ثابت تا پایان تیرماه ۱۴۰۴ تفاوت راکتور هسته‌ای و مرکز غنی‌سازی اورانیوم چیست؟ | بمباران کدام‌یک خطرناک‌تر است؟ همه‌چیز درباره بمب‌افکن B‑2، مشخصات آن و مأموریت‌هایش + عکس و جدول فعال استرالیایی حمایت گوگل از صهیونیست‌ها را افشا کرد آیا پلتفرم «رمزینکس» هک شده است؟ توضیحات جدید مدیرعامل «نوبیتکس» درباره حمله هکری اخیر (۳۱ خرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

رشیدی کوچی: فیلترماندن اینستاگرام و واتساپ غیرقانونی است!

  • کد خبر: ۱۷۶۱۵۲
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۹
رشیدی کوچی: فیلترماندن اینستاگرام و واتساپ غیرقانونی است!
رشیدی کوچی، عضو کمیسیون امور داخلی مجلس، اعتقاد دارد طبق اصل ۷۹ قانون اساسی، ادامه فیلتر واتساپ و اینستاگرام، بدون اجازه مجلس، غیرقانونی است.

به گزارش شهرآرانیوز - جلال رشیدی کوچی که پس از مخالفت‌های آشکارش با طرح صیانت، مدتی است از فیلترینگ و فروش فیلترشکن انتقاد می‌کند، در تازه‌ترین مصاحبه‌اش با روزنامه شرق، ادامه فیلتر اینستاگرام و واتس‌اپ را غیرقانونی دانسته است:

«اصل ۷۹ قانون اساسی می‌گوید برقراری حکومت نظامی ممنوع است؛ یعنی در جمهوری اسلامی به‌هیچ‌وجه حکومت نظامی نداریم. در ادامه می‌گوید در شرایط جنگ و موارد نظیر آن (مثل اتفاقاتی که سال گذشته در کشورمان افتاد) دولت حق دارد با تصویب مجلس شورای اسلامی به‌طور موقت محدودیت‌های ضروری را برقرار کند. اما مدت آن به‌هر‌حال نمی‌تواند بیش از ۳۰ روز باشد و در‌صورتی‌که ضرورت همچنان باقی باشد، دولت موظف است مجدداً از مجلس کسب مجوز کند».

این نماینده مجلس با اشاره به محدودیت موقت شبکه‌های اجتماعی در پی شرایط اضطراری کشور، گفت:

«سال گذشته شرایط اضطراری در کشور ایجاد شد و پلتفرم‌هایی هم به بحرانی‌ترشدن فضا کمک کردند. تشخیص دولت این بود که این پلتفرم‌ها را به‌صورت موقت فیلتر کند. شخص رئیس‌جمهور در‌این‌باره صحبت کردند و وزیر کشور هم توضیحاتی دادند که تا آرام‌شدن فضا این پلتفرم‌ها را فیلتر می‌کنیم. اما در کمال ناباوری همچنان این روند ادامه دارد».

به اعتقاد وی، با توجه به فضای فعلی جامعه، اکنون زمان آن رسیده است که محدودیت پلتفرم‌های یادشده رفع شود: «چرا که فضای جامعه آرام شده است».

رشیدی با بیان اینکه شرایط اضطرار تمام شده، تأکید دارد که دولت برای ادامه فیلترینگ بایستی از مجلس مجوز بگیرد:

«آیا شرایط اضطرار تمام شده یا نشده است؟ طبق اصل ۷۹ قانون اساسی آیا دولت باید برای ادامه این محدودیت‌ها از مجلس مجوز بگیرد یا نگیرد؟ آیا این محدودیت‌ها استمرار دارد یا ندارد؟ اگر استمرار دارد که باید برای کسب مجوز به مجلس بیاید و ادامه این محدودیت‌ها در مجلس تصویب شود. اما اگر شرایط عادی شده و به‌نظر می‌رسد که شرایط کشور عادی شده است و دیگر در شرایط اضطرار نیستیم، به‌طور اتوماتیک این محدودیت‌ها منتفی است و نباید ادامه داشته باشد».

این نماینده مجلس از برخورد سلیقه‌ای با قانون انتقاد و تأکید کرد در همه حوزه‌ها چیزی که باید ملاک قرار گیرد، قانون است: «در حوزه فیلترینگ هم باید قانون اجرا شود، ولی در برخی موارد از‌جمله همین مورد، قانون را سلیقه‌ای اجرا می‌کنند».

البته او شرایط فیلتر تلگرام را با فیلتر اینستاگرام و واتساپ متفاوت می‌داند:

«در مقطعی مثلاً دادستان حکم به فیلتر یک شبکه اجتماعی می‌دهد، این مسئله با اتفاقی که برای شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام و واتس‌اپ افتاد که قرار بود به‌طور موقت تا برطرف‌شدن شرایط اضطرار در کشور فیلتر شوند، فرق دارد. بااین‌حال، برخلاف سخنان رئیس‌جمهور و وزیر کشور همچنان این محدودیت‌ها ادامه دارند و این اقدام غیرقانونی است».

رشیدی کوچی درحالی درباره تصمیم‌گیری دولت درباره فیلترینگ صحبت می‌کند که نهاد‌های دولتی اعلام کردند این سیاست‌گذاری توسط مقام‌های حاکمیتی نظیر شورای امنیت کشور صورت گرفته است؛ هرچند خود نهاد‌های دولتی نیز به‌صورت رسمی خواستار رفع فیلترینگ این دو پلتفرم نشدند.

منبع: دیجیاتو به نقل از شرق

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->