ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند نظرات مدیرعامل اینستاگرام درباره هوش مصنوعی و بحران اعتماد به شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌فود از دسترس خارج شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) [به‌روزرسانی: اختلال برطرف شد] شیائومی ۱۵ اولترا احتمالا قوی‌ترین باتری تاریخ این برند را داشته باشد آیا بورس فردا، دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳، تعطیل است؟
سرخط خبرها

رشیدی کوچی: فیلترماندن اینستاگرام و واتساپ غیرقانونی است!

  • کد خبر: ۱۷۶۱۵۲
  • ۰۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۹
رشیدی کوچی: فیلترماندن اینستاگرام و واتساپ غیرقانونی است!
رشیدی کوچی، عضو کمیسیون امور داخلی مجلس، اعتقاد دارد طبق اصل ۷۹ قانون اساسی، ادامه فیلتر واتساپ و اینستاگرام، بدون اجازه مجلس، غیرقانونی است.

به گزارش شهرآرانیوز - جلال رشیدی کوچی که پس از مخالفت‌های آشکارش با طرح صیانت، مدتی است از فیلترینگ و فروش فیلترشکن انتقاد می‌کند، در تازه‌ترین مصاحبه‌اش با روزنامه شرق، ادامه فیلتر اینستاگرام و واتس‌اپ را غیرقانونی دانسته است:

«اصل ۷۹ قانون اساسی می‌گوید برقراری حکومت نظامی ممنوع است؛ یعنی در جمهوری اسلامی به‌هیچ‌وجه حکومت نظامی نداریم. در ادامه می‌گوید در شرایط جنگ و موارد نظیر آن (مثل اتفاقاتی که سال گذشته در کشورمان افتاد) دولت حق دارد با تصویب مجلس شورای اسلامی به‌طور موقت محدودیت‌های ضروری را برقرار کند. اما مدت آن به‌هر‌حال نمی‌تواند بیش از ۳۰ روز باشد و در‌صورتی‌که ضرورت همچنان باقی باشد، دولت موظف است مجدداً از مجلس کسب مجوز کند».

این نماینده مجلس با اشاره به محدودیت موقت شبکه‌های اجتماعی در پی شرایط اضطراری کشور، گفت:

«سال گذشته شرایط اضطراری در کشور ایجاد شد و پلتفرم‌هایی هم به بحرانی‌ترشدن فضا کمک کردند. تشخیص دولت این بود که این پلتفرم‌ها را به‌صورت موقت فیلتر کند. شخص رئیس‌جمهور در‌این‌باره صحبت کردند و وزیر کشور هم توضیحاتی دادند که تا آرام‌شدن فضا این پلتفرم‌ها را فیلتر می‌کنیم. اما در کمال ناباوری همچنان این روند ادامه دارد».

به اعتقاد وی، با توجه به فضای فعلی جامعه، اکنون زمان آن رسیده است که محدودیت پلتفرم‌های یادشده رفع شود: «چرا که فضای جامعه آرام شده است».

رشیدی با بیان اینکه شرایط اضطرار تمام شده، تأکید دارد که دولت برای ادامه فیلترینگ بایستی از مجلس مجوز بگیرد:

«آیا شرایط اضطرار تمام شده یا نشده است؟ طبق اصل ۷۹ قانون اساسی آیا دولت باید برای ادامه این محدودیت‌ها از مجلس مجوز بگیرد یا نگیرد؟ آیا این محدودیت‌ها استمرار دارد یا ندارد؟ اگر استمرار دارد که باید برای کسب مجوز به مجلس بیاید و ادامه این محدودیت‌ها در مجلس تصویب شود. اما اگر شرایط عادی شده و به‌نظر می‌رسد که شرایط کشور عادی شده است و دیگر در شرایط اضطرار نیستیم، به‌طور اتوماتیک این محدودیت‌ها منتفی است و نباید ادامه داشته باشد».

این نماینده مجلس از برخورد سلیقه‌ای با قانون انتقاد و تأکید کرد در همه حوزه‌ها چیزی که باید ملاک قرار گیرد، قانون است: «در حوزه فیلترینگ هم باید قانون اجرا شود، ولی در برخی موارد از‌جمله همین مورد، قانون را سلیقه‌ای اجرا می‌کنند».

البته او شرایط فیلتر تلگرام را با فیلتر اینستاگرام و واتساپ متفاوت می‌داند:

«در مقطعی مثلاً دادستان حکم به فیلتر یک شبکه اجتماعی می‌دهد، این مسئله با اتفاقی که برای شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام و واتس‌اپ افتاد که قرار بود به‌طور موقت تا برطرف‌شدن شرایط اضطرار در کشور فیلتر شوند، فرق دارد. بااین‌حال، برخلاف سخنان رئیس‌جمهور و وزیر کشور همچنان این محدودیت‌ها ادامه دارند و این اقدام غیرقانونی است».

رشیدی کوچی درحالی درباره تصمیم‌گیری دولت درباره فیلترینگ صحبت می‌کند که نهاد‌های دولتی اعلام کردند این سیاست‌گذاری توسط مقام‌های حاکمیتی نظیر شورای امنیت کشور صورت گرفته است؛ هرچند خود نهاد‌های دولتی نیز به‌صورت رسمی خواستار رفع فیلترینگ این دو پلتفرم نشدند.

منبع: دیجیاتو به نقل از شرق

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->