جهانگیر: اجل مهلت نداد حکم شارمهد اجرا شود افراد تحصیل کرده کمتر به زوال عقل مبتلا می‌شوند بررسی علت سقط جنین در خانواده‌ها آغاز فاز جدید رتبه‌بندی معلمان از مهرماه ۱۴۰۴ این متن را با صدای آهسته بخوانید! پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۱۵ آبان ۱۴۰۳) | کاهش دمای ۱۱ تا ۱۵ درجه‌ای در انتظار استان پرونده سرم‌های آلوده دیالیز روی میز دستگاه قضا ۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند کمبود معلم، مانعی بر سر راه آموزش باکیفیت در مدارس ابتدایی | ثبت‌نام ۹ میلیون دانش‌آموز در مقطع ابتدایی عملکرد پزشکی قانونی خراسان رضوی در شش ماه اول ۱۴۰۳ | ۱۶۱ مرگ داغ در بهار و تابستان کاهش ابتلای بانوان به سرطان پستان و تخمدان از جمله تأثیرات مثبت فرزندآوری است چرا گردشگران ایرانی فقط استانبول و آنتالیا را برای سفر انتخاب می‌کنند؟ تنها مکان مطمئن برای عرضه دارو «داروخانه» است کاهش تدریجی قد یکی از علائم پوکی استخوان است  کشف ۵۷ کیلوگرم زعفران تقلبی در طرقبه‌شاندیز (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پایان رفاقت بیست‌ساله با قتل ناموسی در مشهد تداوم بارش باران در برخی استان‌ها (۱۵ آبان ۱۴۰۳) تزریق واکسن «روتاویروس» تا ۳ هفته آینده در سراسر کشور آخرین آمار بازماندگان از تحصیل در خراسان رضوی چقدر است؟ رسیدگی به اعتراضات پرونده‌های کد «۱۹» و «۵» آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش تا پایان آذرماه مردمی‌سازی، هدف اصلی در امر مبارزه با مواد مخدر در خراسان رضوی آزمون دکتری ۱۴۰۴ وزارت بهداشت چه زمانی برگزار می‌شود؟ با ترک سیگار طول عمر خود را افزایش دهید ۵۶ درصد زایمان‌های کشور سزارین است سقوط مرگبار کوهنورد شاهرودی از کوه دختر جوان برای انتقام از مرد تبهکار اراذل و اوباش اجیر کرد واژگونی خودرو پراید در نزدیکی مشهد با یک کشته و سه مصدوم (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نقشه تجاوز و قتل پسر نوجوان برای دخترخاله ۴ ساله نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن
سرخط خبرها

ساختمان مرکزی انتقال خون خراسان رضوی تا ۱۰ سال آینده هم به بهره‌برداری نمی‌رسد

  • کد خبر: ۱۷۶۸۵۹
  • ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۷
ساختمان مرکزی انتقال خون خراسان رضوی تا ۱۰ سال آینده هم به بهره‌برداری نمی‌رسد
با اعتبارات فعلی، ساختمان مرکزی انتقال خون خراسان رضوی تا ۱۰ سال آینده به بهره‌برداری نمی‌رسد.

به گزارش شهرآرانیوز هرچند طلسم ساختمان پرماجرای انتقال خون سناباد مشهد پس از دوازده سال سردرگمی سرانجام حدود دو سال قبل با بهره‌برداری از فاز نخست آن شکسته شد، هنوز بار چندانی از پیکره مجموعه انتقال خون خراسان‌رضوی به واسطه اجرا نشدن فاز دوم این ساختمان برداشته نشده است و این استان همچنان از فقدان بانک خونی مرکزی، مجهز و به‌روز رنج می‌برد؛ پروژه‌ای که به گفته سرپرست اداره‌کل انتقال‌خون خراسان‌رضوی هزینه ساخت آن در کمتر از یک سال به تقریبا دو برابر افزایش یافته و اگر پارسال با ۷۰‌میلیارد تومان سر و ته آن جمع می‌شد، با تورم امروز باید اعتباری بالغ بر ۱۲۰‌میلیارد تومان برایش کنار گذاشت؛ ساخت‌و‌سازی که معلوم نیست سال‌های آینده چقدر آب بخورد. سعید اصغریان معتقد است که با اتکای صرف به اعتبارات دولتی و با چشم امیدداشتن به این بودجه‌ها شاید تا ۱۰ سال آینده هم ساختمان انتقال‌خون سناباد به بهره‌برداری نرسد.

سرپرست اداره‌کل انتقال‌خون خراسان‌رضوی که به بهانه نهم مردادماه و روز اهدای خون با شهرآرا هم‌کلام شده، درباره مهم‌ترین پروژه روی زمین مانده این مجموعه که پس چهارده سال هنوز درگیرودار تأمین اعتبار باقی مانده است، گفت: به‌دلیل حجم بالای کاری و انتظاراتی که از انتقال خون برای تأمین پایدار فراورده‌های خونی وجود دارد، توقف این پروژه یک آسیب جدی و نگرانی اصلی برای این مجموعه به شمار می‌آید.

وی مشکل اصلی در روند اتمام فرایند عمرانی ساختمان انتقال‌خون سناباد را نبود اعتبار لازم و استانی بودن بودجه‌های این طرح دانست و افزود: اعتبارات استانی محدودیت‌های خاص خودش را دارد و به‌همین‌دلیل اجرای این طرح نیازمند بودجه ملی است.

اصغریان با اشاره به نیاز ۱۲۰‌میلیارد‌تومانی فاز دوم این ساختمان در کنار تکمیل کسری‌های فاز اول متذکر شد: با‌این‌حال بودجه‌ای که امسال برای این منظور در نظر گرفته شده حدود یک‌چهارم این نیاز بوده که هنوز تخصیص پیدا نکرده است. به گفته او با‌این‌حال اگر خیران پای کار بیایند و حضوری پررنگ همچون حضورشان در پروژه‌های درمانی و سلامت داشته باشند، ساختمان انتقال‌خون سناباد نیز به سرعت به سرانجام خواهد رسید.

وی با بیان اینکه نمونه این همدلی و همراهی خیران را در روند ساخت اورژانس عدالتیان و بیمارستان ناظران شاهد بودیم، گفت: اکنون بار اصلی انتقال‌خون استان بر دوش ساختمان تقی‌آباد است. این مجموعه به دلیل فرسودگی نگرانی‌های زیادی را به وجود آورده است و به‌طور مثال با وقوع یک زلزله، فاجعه‌ای بزرگ را در حوزه خون‌رسانی استان ایجاد خواهد کرد.

خدمت‌رسانی به ۶۳ بیمارستان و مرکز درمانی

سرپرست اداره‌کل انتقال‌خون خراسان‌رضوی با اشاره به خدمات‌دهی این مجموعه به ۶۳ مرکز درمانی و بیمارستانی در استان اظهار کرد: پارسال ۱۹۹‌هزار‌و‌۷۱۳ داوطلب اهدای‌خون به پایگاه‌های انتقال‌خون استان مراجعه کردند، در‌حالی‌که در سال ۱۴۰۰ شمار داوطلبان ۱۸۹‌هزار‌و‌۶۳ نفر بود.

وی ادامه داد: همچنین در سال‌۱۴۰۱ شمار داوطلبانی که موفق به اهدای خون شدند نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد ۶‌درصدی داشته و از ۱۴۲‌هزار‌و‌۸۷۴ نفر داوطلب به ۱۵۱‌هزار‌و‌۳۰ داوطلب افزایش یافته است.
به گفته او در چهار ماهه ابتدایی امسال هم ۷۰ هزار و ۳۵۱ نفر به پایگاه‌های انتقال خون استان مراجعه کردند که فرایند اهدای خون برای ۵۳ هزار و ۵۸ نفر آن با رشدی ۱۴‌درصدی نسبت به مدت مشابه سال‌۱۴۰۱ فراهم شده است.

رشد «خون‌گیری» در مشهد

اصغریان همچنین به آمار سال گذشته اهدای‌خون در مشهد نیز اشاره کرد و گفت: پارسال ۱۳۶‌هزار‌و‌۲۰۵ نفر به پایگاه‌های شش‌گانه اهدای‌خون مشهد مراجعه کردند و ۹۹‌هزار‌و‌۷۰ نفر آن‌ها موفق به اهدای خون شدند که این میزان ۴‌درصد نسبت به مدت مشابه سال‌۱۴۰۰ رشد داشته است. همچنین در چهارماهه ابتدای امسال از ۴۴‌هزار‌و‌۹۴۹ مراجعه‌ای که به این پایگاه‌ها شده، ۳۳‌هزار‌و‌۶۸۱ نفر موفق به اهدای خون شدند که این رقم نیز ۱۱‌درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل بوده است.

دخل و خرج نامتوازن خون

وی گذری هم به حجم کاری مورد انتظار از این مجموعه در حوزه خون‌گیری و خون‌رسانی زد و گفت: امسال بر‌اساس دستورالعمل ستاد مرکزی باید بیش از ۱۷۵‌هزار واحد فراورده خونی توسط خراسان‌رضوی تولید شود. با‌این‌حال این حجم موردانتظار که با توجه به شیب افزایش نیاز بیمارستان‌ها به خون تا ۱۹۰‌هزار واحد هم خواهد رفت، با تعداد کارکنان و بودجه این مجموعه فاصله دارد.

به گفته اصغریان، تهیه هر‌کیسه فراورده خونی برای این مجموعه بالغ بر ۷۰۰‌هزار تومان هزینه دارد و برای انجام تعهد ۱۷۵‌هزار واحد به رقمی بیش از ۱۲۰‌میلیارد تومان اعتبار نیاز است؛ با‌این‌حال بودجه‌ای که برای این منظور کنار گذاشته شده است، چیزی حدود ۶۸‌میلیارد تومان برآورد می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->