جزئیات حادثه آتش‌سوزی خارک اعلام شد (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) اتفاق معجزه آسا | یک مسافر از هواپیمای سقوط کرده هند نجات یافت جان باختن یک نفر در آتش‌سوزی پتروشیمی خارک | آتش مهار شد افزایش رشته‌های مجاز برای آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش جشن عید غدیر خم ویژه مددجویان کمیته امداد با حضور استاندار خراسان رضوی برگزار شد (۲۲ خرداد ۱۴۰۴) مودی: فاجعه احمدآباد ما را متحیر و غمگین کرده است | همه سرنشینان جان باختند + فیلم ماساژ برای همه کمردرد‌ها خوب نیست ترامپ خروج پرسنل آمریکایی از منطقه غرب آسیا را تأیید کرد ۷۵ درصد قربانیان دود سیگار، زنان و کودکان بی‌گناه هستند سقوط یک هواپیمای مسافربری با ۱۳۳ مسافر در شهر احمدآباد هند + فیلم لحظه سقوط پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) | آغاز روند افزایش دما در استان کاهش وزن در میانسالی می‌تواند به طول عمر بیفزاید مرگ سالانه بیش از ۶۰ هزار نفر در ایران به علت مصرف دخانیات آیا مصرف بی‌رویه غذا‌های تند به سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند؟ زمان واریز حقوق خردادماه ۱۴۰۴ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین‌اجتماعی مشخص شد معاون حقوقی وزارت بهداشت درباره نفوذ صنایع دخانی هشدار داد: سن ابتلا و آلودگی به مواد دخانی به‌شدت کاهش یافته است جزئیات بسته حمایتی مازاد بیمه پایه سلامت بازنشستگان کشوری اعلام شد | کاهش ۵۰ درصدی فرانشیز خدمات بستری پیش‌بینی هواشناسی کشور امروز (پنجشنبه، ۲۲ خرداد ۱۴۰۴) | افزایش نسبی دما با آغاز هفته آینده احتمال تغییر در بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری | مطالبات همسان‌سازی تا پایان سال پرداخت می‌شود آلودگی صوتی مشهد از مرز استاندارد ملی گذشت | مناطق ۳، ۶ و ۱۱ مشهد، رکورددار آلودگی صوتی اگر هر روز خیار مصرف کنیم، چه اتفاقی در بدنمان می‌افتد؟ قبل از خواب، شیر گرم بنوشیم یا سرد؟ فروش واکسن «گارداسیل» در وب‌سایت‌ها غیرمجاز است امکان پذیرش مستقیم دستیار در ۴ رشته پزشکی فراهم شد ۵۶۰۰ قربانی در سکوت؛ روایت تلخ جوانانی که در دام الکل گم شدند هشدار گرایش متخصصین زنان به انجام اعمال زیبایی | تعرفه‌ها هیچ تناسبی با مسئولیت خطیر این پزشکان ندارد اعترافات هولناک عامل جنایت برج مجلل دربند| قتل مرد افغان به‌خاطر فحاشی توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط آلودگی هوا: مواد غذایی فله‌ای نخرید و آب زیاد بنوشید
سرخط خبرها

افزایش ۲ برابری ذخایر خون در کشور

  • کد خبر: ۱۷۶۸۶۲
  • ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۴
افزایش ۲ برابری ذخایر خون در کشور
مدیرعامل سازمان انتقال خون گفت: ذخایر خون و فرآورده‌ها میانگین حدود ۴ روز بود که موفق شدیم این میانگین را تا دو برابر افزایش دهیم که موضوعی بی‌سابقه است.

به گزارش شهرآرانیوز، مصطفی جمالی _ مدیرعامل سازمان انتقال خون ایران، در مراسم روز ملی اهدای خون که در مرکز همایش‌های بین‌المللی موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد، گفت: هرکس نفسی را نجات دهد گویا تمام نفوس را نجات داده است، اهدای خون بسیار مهم است که باعث جان انسان‌های زیادی می‌شود. ما اهداکنندگان خون را سرداران گمنام سلامت می‌دانیم و کارمندان اهدای خون هم سربازان گمنام سلامت هستند.

وی با تاکید بر اینکه تهیه خون کافی تکلیف این سازمان است، تصریح کرد: برای اولین بار در ۱۴۰۱ توانستیم ۱۰۰ درصد نیاز خونی کشور را تامین کردیم؛ درحالی که پیشتر این رقم، ۸۵ درصد بود یعنی تا ۱۵ درصد نمیتوانستیم پاسخگوی نیاز مردم باشیم. ذخایر خون و فرآورده‌ها میانگین حدود ۴ روز بود که موفق شدیم این میانگین را تا دو برابر افزایش دهیم که این هم موضوعی بی سابقه است که در دولت سیزدهم انجام شد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون افزود: سال قبل سازمان بهداشت جهانی شاخص‌های سلامت خون را اعلام کرد و سازمان انتقال خون ایران از این نظر در حد اروپا و آمریکا بود با اینکه ما جزو کشور‌های با درآمد متوسط هستیم. ذخایر استراتژیک ما تا پایان امسال تامین است و هیچ دغدغه‌ای نداریم و شاکر هستیم که ما بحرانی برای کشور ایجاد نکردیم.

جمالی با اشاره به اینکه امروز ۳ رونمایی انجام می‌شود، اظهار کرد: این موارد آرزوی ۲۰ ساله ما بوده است. آزمایش مولکولی NAT یکی از این موارد است که عفونت‌های ویروسی را به روش ژنی انجام می‌دهد و در این دولت با این مشکلات قرار است رونمایی شود؛ این درحالی است که ممکن بود قبلا در موارد بسیار ناچیزی خدایی نکرده ایدز یا هپاتیت را شناسایی نکنیم که دیگر این خطا به نزدیک صفر می‌رسد.

وی افزود: رونمایی دوم آزمایش غربالگری آنتی بادی است که برای گروه‌های خونی فرعی انجام می‌شود تا عوارض متعدد این افراد را کاهش می‌دهد و اگر در سالیان قبل این آزمایش را داشتیم مشکلات هزاران بیمار ما کاسته می‌شد و یا یکی از علل سقط جنین عدم انجام این آزمایش است که با رونمایی امروز این مشکل هم کاهش می‌یابد.

مدیرعامل سازمان انتقال خون افزود: رونمایی بانک HLA نیز اقدام دیگر امروز است که بینیم آیا می‌توان پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز را از داوطلب اهداکننده به فرد نیازمند بدهیم یا خیر؟ متاسفانه در این قسمت بسیار عقب هستیم، آلمان ۱۳ میلیون داوطلب در این بخش دارند، اما ما حداکثر ۷۰ هزار داوطلب داریم. حدود ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ کودک پرپر می‌شوند، چون در این بانک قوی نیستیم.

جمالی در نهایت تاکید کرد: در بحث پلاسما ما با تغییر فرآیند‌ها تولید پلاسما از ۱۹۰ هزار لیتر در یک سال به ۲۵۰ هزارلیتر خواهیم رساند که این کار تقریبا بدون هزینه انجام می‌شود. در مورد پالایشگاه خون هم ان‌شاءالله اتفاقات خوبی در راه است که با کمک بنیاد برکت به یک جایی برسیم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->