تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان اسیدپاشی هولناک به دختر دانشجو | محکوم خسته از حبس تعیین یک‌چهارم بودجه موردنیاز برای جوان شدن جمعیت ایران راهکارهایی برای مقابله با بدغذایی در کودکان
سرخط خبرها

سال پیش جمع‌آوری سگ‌های ولگرد در مشهد ۵۰ درصد افزایش داشت | ۲۶ هزار و ۷۰۰ حیوان‌گزیدگی در خراسان رضوی طی ۱۴۰۱

  • کد خبر: ۱۷۷۰۶۴
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۷
سال پیش جمع‌آوری سگ‌های ولگرد در مشهد ۵۰ درصد افزایش داشت | ۲۶ هزار و ۷۰۰ حیوان‌گزیدگی در خراسان رضوی طی ۱۴۰۱

به گزارش شهرآرانیوز پس از انتشار گزارش «۲۲ حیوان‌گزیدگی روزانه در مشهد» و تأکید دانشگاه علوم پزشکی بر جدی‌گرفتن هر گونه گزش حیوانات شامل خانگی و ولگرد که امکان انتقال بیماری هاری را در پی دارد، مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد به شهرآرا می‌گوید: در سال گذشته، جمع‌آوری سگ‌های ولگرد در مقایسه با سال قبل، ۵۰ درصد در مشهد افزایش داشته است.

فرهاد ذبیحی می‌افزاید: روزانه ۲۴ گروه در شهر، سگ‌های ولگرد را جمع‌آوری می‌کنند و ما طبق به‌روزترین دستورالعمل کنترل جمعیت و سامان‌دهی سگ‌های بدون‌صاحب اقدام می‌کنیم. او ادامه می‌دهد: طبق این دستورالعمل، بعضی سگ‌های جمع‌آوری‌شده، سالم هستند که از بقیه جداسازی و سپس عقیم می‌شوند، به‌ویژه سگ‌های ماده. بعضی نیز برای نگهداری به افرادی که در مزارع و روستا‌ها به سگ نیاز دارند، واگذار می‌شود. اما حیوانات بیمار که طبق نظر دام‌پزشک، زنده‌بودن آن‌ها به صلاح نیست، به روش مرگ ترحم‌آمیز از بین می‌روند.

طبق آمار‌های علوم پزشکی مشهد، در سال گذشته در استان خراسان رضوی، ۲۶ هزار و ۷۰۰ مورد حیوان‌گزیدگی گزارش شده است. دراین‌بین، هاری ۸۶ حیوان در کل استان طبق آزمایش تأیید شده است. حیواناتی که ۱۳۸ نفر را در استان ما گزیده و مبتلا کرده‌اند که البته خوشبختانه به دلیل اقدامات پیشگیرانه، هیچ مورد فوت ناشی از هاری انسانی نداشته‌ایم.

این مقام مسئول در شهرداری نیز بیان می‌کند که بیشتر حیوان‌گزیدگی‌ها مربوط به حیوانات خانگی است و عدد کمی از گزش‌ها را سگ‌های بدون‌صاحب و ولگرد موجب می‌شوند. ذبیحی می‌افزاید: بیشترین مشکلات از روستا‌های اطراف است که سگ‌ها از آنجا به سمت شهر برای یافتن غذا، پیاده‌روی شبانه‌روزی دارند. در بخش‌هایی از محدوده شهرداری منطقه ۱۲ نیز مردم در بولوار‌ها برای سگ‌ها غذا می‌ریزند و باعث حضور بیشتر این حیوانات به محدوده شهری می‌شوند.

شکایت‌های مردم کمتر شده است

موضوع دیگری که مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری به آن اشاره می‌کند، درباره نوع زندگی سگ‌های ولگرد است. او بیان می‌کند: اگر ما ۱۰ سگ ولگرد را در شهر جمع کنیم، ناخودآگاه برای تقارن زیست‌محیطی از بیرون همین تعداد سگ به محدوده وارد می‌شوند، اما درهرصورت به دلیل اقدام‌های پیشگیرانه خدمات شهری برای جمع‌آوری سگ‌های ولگرد، تعداد شکایت‌ها و مشاهدات مردم به سامانه ۱۳۷ نسبت به سال قبل کمتر شده است.

اما طبق دیگر آمار‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در سال گذشته ۸ هزار و ۱۴۰ مورد حیوان‌گزیدگی در مشهد اتفاق افتاده است که نشان می‌دهد روزانه ۲۲ تن از شهروندان، با حیوان‌گزیدگی روبه‌رو هستند. موضوعی که توجه به خطرات ناشی از بیماری هاری، لزوم آگاه‌سازی مردم دررابطه‌با رفتار با حیوانات خانگی مانند سگ و گربه و جمع‌آوری سگ‌های ولگرد را یادآوری می‌کند.

ذبیحی نیز می‌گوید: بسیاری از حامیان این حیوانات، موضوع سگ‌های بیمار و خطرساز را با ظلم به این حیوانات اشتباه می‌گیرند و گاهی بین سازمان ما و آن‌ها تنش به وجود آمده و آن‌ها سازمان ما را برای جمع‌آوری سگ‌های ولگرد بازخواست کرده‌اند، ولی درنهایت ما طبق دستورالعمل فعالیت می‌کنیم و روی اقدام‌هایمان از سوی کارگروه فرمانداری نظارت می‌شود و می‌توان گفت مشهد، یکی از موفق‌ترین کلان‌شهر‌های کشور در کنترل سگ‌های ولگرد است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->