انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد تلاش آموزش و پرورش برای رتبه بندی کادر اداری مدارس امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای، رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت هزار میلیارد تومان برای تأمین منابع شیرخشک در دستورکار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری ارسال لیست بیمه تأمین‌اجتماعی در روز‌های پنجشنبه هم امکان‌پذیر است اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی خبر داد: بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در اکتشاف معادن اطلاعیه وزارت بهداشت درباره آمار مرگ‌ومیر کودکان بر اثر آلودگی هوا
سرخط خبرها

سال پیش جمع‌آوری سگ‌های ولگرد در مشهد ۵۰ درصد افزایش داشت | ۲۶ هزار و ۷۰۰ حیوان‌گزیدگی در خراسان رضوی طی ۱۴۰۱

  • کد خبر: ۱۷۷۰۶۴
  • ۱۰ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۷
سال پیش جمع‌آوری سگ‌های ولگرد در مشهد ۵۰ درصد افزایش داشت | ۲۶ هزار و ۷۰۰ حیوان‌گزیدگی در خراسان رضوی طی ۱۴۰۱

به گزارش شهرآرانیوز پس از انتشار گزارش «۲۲ حیوان‌گزیدگی روزانه در مشهد» و تأکید دانشگاه علوم پزشکی بر جدی‌گرفتن هر گونه گزش حیوانات شامل خانگی و ولگرد که امکان انتقال بیماری هاری را در پی دارد، مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد به شهرآرا می‌گوید: در سال گذشته، جمع‌آوری سگ‌های ولگرد در مقایسه با سال قبل، ۵۰ درصد در مشهد افزایش داشته است.

فرهاد ذبیحی می‌افزاید: روزانه ۲۴ گروه در شهر، سگ‌های ولگرد را جمع‌آوری می‌کنند و ما طبق به‌روزترین دستورالعمل کنترل جمعیت و سامان‌دهی سگ‌های بدون‌صاحب اقدام می‌کنیم. او ادامه می‌دهد: طبق این دستورالعمل، بعضی سگ‌های جمع‌آوری‌شده، سالم هستند که از بقیه جداسازی و سپس عقیم می‌شوند، به‌ویژه سگ‌های ماده. بعضی نیز برای نگهداری به افرادی که در مزارع و روستا‌ها به سگ نیاز دارند، واگذار می‌شود. اما حیوانات بیمار که طبق نظر دام‌پزشک، زنده‌بودن آن‌ها به صلاح نیست، به روش مرگ ترحم‌آمیز از بین می‌روند.

طبق آمار‌های علوم پزشکی مشهد، در سال گذشته در استان خراسان رضوی، ۲۶ هزار و ۷۰۰ مورد حیوان‌گزیدگی گزارش شده است. دراین‌بین، هاری ۸۶ حیوان در کل استان طبق آزمایش تأیید شده است. حیواناتی که ۱۳۸ نفر را در استان ما گزیده و مبتلا کرده‌اند که البته خوشبختانه به دلیل اقدامات پیشگیرانه، هیچ مورد فوت ناشی از هاری انسانی نداشته‌ایم.

این مقام مسئول در شهرداری نیز بیان می‌کند که بیشتر حیوان‌گزیدگی‌ها مربوط به حیوانات خانگی است و عدد کمی از گزش‌ها را سگ‌های بدون‌صاحب و ولگرد موجب می‌شوند. ذبیحی می‌افزاید: بیشترین مشکلات از روستا‌های اطراف است که سگ‌ها از آنجا به سمت شهر برای یافتن غذا، پیاده‌روی شبانه‌روزی دارند. در بخش‌هایی از محدوده شهرداری منطقه ۱۲ نیز مردم در بولوار‌ها برای سگ‌ها غذا می‌ریزند و باعث حضور بیشتر این حیوانات به محدوده شهری می‌شوند.

شکایت‌های مردم کمتر شده است

موضوع دیگری که مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری به آن اشاره می‌کند، درباره نوع زندگی سگ‌های ولگرد است. او بیان می‌کند: اگر ما ۱۰ سگ ولگرد را در شهر جمع کنیم، ناخودآگاه برای تقارن زیست‌محیطی از بیرون همین تعداد سگ به محدوده وارد می‌شوند، اما درهرصورت به دلیل اقدام‌های پیشگیرانه خدمات شهری برای جمع‌آوری سگ‌های ولگرد، تعداد شکایت‌ها و مشاهدات مردم به سامانه ۱۳۷ نسبت به سال قبل کمتر شده است.

اما طبق دیگر آمار‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در سال گذشته ۸ هزار و ۱۴۰ مورد حیوان‌گزیدگی در مشهد اتفاق افتاده است که نشان می‌دهد روزانه ۲۲ تن از شهروندان، با حیوان‌گزیدگی روبه‌رو هستند. موضوعی که توجه به خطرات ناشی از بیماری هاری، لزوم آگاه‌سازی مردم دررابطه‌با رفتار با حیوانات خانگی مانند سگ و گربه و جمع‌آوری سگ‌های ولگرد را یادآوری می‌کند.

ذبیحی نیز می‌گوید: بسیاری از حامیان این حیوانات، موضوع سگ‌های بیمار و خطرساز را با ظلم به این حیوانات اشتباه می‌گیرند و گاهی بین سازمان ما و آن‌ها تنش به وجود آمده و آن‌ها سازمان ما را برای جمع‌آوری سگ‌های ولگرد بازخواست کرده‌اند، ولی درنهایت ما طبق دستورالعمل فعالیت می‌کنیم و روی اقدام‌هایمان از سوی کارگروه فرمانداری نظارت می‌شود و می‌توان گفت مشهد، یکی از موفق‌ترین کلان‌شهر‌های کشور در کنترل سگ‌های ولگرد است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->