به گزارش شهرآرانیوز علی یزدانی افزود: با توجه به افزایش شدت گرما، پیشگیری از گرما زدگی به خصوص برای کودکان و سالمندان بسیار مهم و حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: گرمازدگی زمانی ظاهر میشود که فرد، مدت زمان زیادی را در معرض نور آفتاب و یا دمای بالا قرار بگیرد و شدت آن بسته به میزان فعالیت و رطوبت از دست داده شده بدن، بستگی دارد.
رییس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افرادی که دچار گرمازدگی میشوند به علت مختل شدن مکانیسم تعریق و از دست دادن مقدار فراوان آب بدن، درجه حرارت بدنشان به شدت افزایش مییابد که همین امر موجب کاهش سطح هوشیاری و در نتیجه منجر به فوت فرد میشود.
یزدانی با بیان این که در اولین اقدام باید بیمار را از محیط گرم خارج کرد افزود: خارج کردن لباس بیمار، خنک کردن وی و پوشاندن بیمار با ملحفه مرطوب از جمله اقدامات دیگری است که تاثیر بسزایی در درمان اولیه گرمازدگی خواهد داشت.
مسوول روابط عمومی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: سال گذشته ۹۷ نفر در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد دچار گرمازدگی شدند که ۶۲.۸ درصد آنان معادل ۶۱ نفر مرد و بیش از ۳۷ درصد آنان معادل ۳۶ نفر زن بودند.
محمد علیشاهی افزود: از این تعداد به ترتیب بیشترین افرادی که دچار گرمازدگی شدند ۳۵ نفر در رده ۲۰ تا ۴۰ سال، ۲۷ نفر در رده ۴۰ تا ۶۰ سال، ۱۹ نفر در رده بالای ۶۰ سال و ۱۶ نفر در رده زیر ۲۰ سال بودند.
وی علائم گرمازدگی را پوست خنک و مرطوب با موهای سیخ شده، از حال رفتن و غش کردن، سرگیجه، رنگ قرمز پوست، خستگی، ضربان قلب شدید و یا ضعیف، فشار خون پایین در حالت ایستاده، گرفتگی عضلات، تهوع و سردرد اعلام کرد.
مسوول روابط عمومی مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: همچنین برای فرد گرمازده میتوان یک قاشق چایخوری یا مرباخوری نمک را در یک لیتر آب حل کرد تا طی یک ساعت به تدریج بنوشد و اگر فرد گرمازده مسن است یا نمیتواند نوشیدنی شور بنوشد باید او را به بیمارستان منتقل کرد.
طی روزهای اخیر میزان گرمای شهر مشهد به ۳۸ و گرمای سرخس به ۴۳ درجه سانتیگراد رسیده بود و طبق اعلام هواشناسی خراسان رضوی، میزان گرمای خراسان رضوی و کلانشهر مشهد در روزهای آینده نیز به شدت افزایش یابد.
منبع: ایرنا