آتشپاد دوم مجید فرهادی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز اظهار داشت: با توجه به تعطیلی پیش رو و حضور مردم در طبیعت در این روزها، احتمال وقوع حوادث آتش سوزی در زمینهای کشاورزی و مراتع و باغات با کوچکترین سهل انگاری و خطای انسانی دور از انتظار نیست.
وی افزود: از آنجایی که احتمال وقوع آتش سوزی در باغات بر اثر سهل انگاری عابران و همچنین در زمان سفرهای برون شهری متصور است، الزاماً از رفتارهایی همچون پرت کردن ته سیگار به مراتع و مزارع و روشن کردن آتش بدون در نظر گرفتن نکات ایمنی، جداً خودداری کنید. شایان توجه است که خطر آتش سوزی با انداختن شیشه در باغ، بوستانها و پارکهای جنگلی باعث تمرکز نور خورشید بر روی خار و خاشاک خشک شده و شیشه مثل ذره بینی موجبات آتش سوزی را فراهم میآورد.
فرهادی ادامه داد: کمپینگ و روشن کردن آتش، یک فعالیت تابستانی و در فصول گرم رایج است، اما باید به درستی انجام شود. همیشه قوانین و محدودیتهای منطقه خود را در مورد احتمال وقوع آتش سوزی بررسی کنید. زیرا محدودههای خاصی وجود دارند که مردم را از روشن کردن آتش به دلیل وجود پوشش گیاهی خشک و خطر بیشتر آتش سوزی در جنگل منع میکنند.
وی ادامه داد: همیشه دقت داشته باشید که محیط اطراف خود را بررسی و پاکسازی کنید تا مطمئن شوید چیزی نمیسوزد، مانند درختان آویزی مثل درخت بید مجنون. هرگز آتش را بدون مراقبت رها نکنید و قبل از خارج شدن از منطقه مطمئن شوید که شعلهها کاملا خاموش هستند. هنگام پذیرایی از مهمانان، مطمئن شوید که همه از روشهای مراقبتی، در صورت آتش گرفتن لباسهایشان آگاه هستند
مدیر عامل آتشنشانی شهرداری مشهد با اشاره به اینکه منابع طبیعی همچون امانتی در اختیار شهروندان است، گفت: رعایت بهداشت و نظافت مراتع هنگام مراجعه به دامن طبیعت و روشن نکردن آتش در محیطهای آسیب پذیر، کمترین کاری است که هر یک از ما میتوانیم برای صیانت از این امانت الهی انجام دهیم.
وی با بیان اینکه با شروع فصل گرم سال و افزایش شدید دما شاهد بالا رفتن آمار آتش سوزی خودروها هستیم، ادامه داد: عدم رعایت نکات ایمنی و بیتوجهی به چندین توصیه ساده سبب وارد شدن خسارت مالی و اغلب جانی به برخی شهروندان میشود که جبران ناپذیر است.
فرهادی با بیان اینکه قرار دادن عینک روی داشبورد و بطری آب در درون خودرو و در معرض آفتاب شدید را یکی از موارد مهم برای شروع حریق است، اضافه کرد: از زمانی که عینک و بطری آب بر روی صندلی اتومبیل، کاغذ و لباس قرار میگیرد، میتوانند همانند یک ذره بین عمل کرده و با متمرکز کردن نور آفتاب بر یک نقطه هر آنچه در پیرامون خود دارد را شعله ور میکند.
وی با اشاره به اینکه قرار دادن گوشیهای تلفن همراه، تبلت، پاوربانک و یا هر نوع تجهیزاتی که دارای باطری بوده در معرض آفتاب و یا درون هوای گرم داخل خودرو را از دیگر عوامل بروز آتش سوزی خودروها دانست، تصریح کرد: قرار گرفتن این نوع تجهیزات در معرض آفتاب میتواند باعث خرابی قطعات دستگاه موبایل شده و هم باعث بالا رفتن دما باطری و در نهایت آتش سوزی و یا انفجار در داخل خودرو میشود. همجنین از قراردادن اسپری خوشبو کننده و مواد ضدعفونی کننده مانند الکل در داخل داشبورد خودرو خودداری کنید، زیرا بر اثر گرما سبب انفجار و آتشسوزی میشود.
مدیر عامل آتشنشانی شهرداری مشهد تاکید کرد: برخی تجهیزات داخلی خودرو از قبیل صندلیها سریع الاشتعال است و در صورت عدم رعایت این نکات ایمنی، رخداد حوادث تلخ دور از انتظار نیست و ممکن است در کمترین زمان خودروی شما به آتش کشیده شود. لازم به ذکر است از قراردادن کودکان در داخل ماشین حتی برای لحظهای اجتناب کنید.
فرهادی ادامه داد: همچنین در قسمت پشت بام و تراس منزل خود ضایعاتی همچون شیشه و قوطیهای کنسرو را در مجاورت کاغذ و مواد اشتغال زا قرار ندهید، زیرا بر اثر انعکاس نور و بازتاب گرما سبب آتشسوزی میشو.
وی با بیان اینکه تعمیر و نگهداری HVAC (گرمایش، تهویه و تهویه مطبوع) روشی است که اکثر مردم برای پیشگیری از آتش سوزی به آن فکر نمیکنند، خاطرنشان کرد: در طول روزهای گرم تابستان، صاحبان خانه تمایل دارند یک یا چند واحد تهویه مطبوع را برای مدت طولانی راه اندازی کنند. کار کردن این سیستمها به طور همزمان یا برای مدت طولانی میتواند منجر به گرم شدن بیش از حد شود که خود عاملی برای آتش سوزی است. هر از گاهی به واحدهای تهویه همچون کولرهای گازی و کولرهای آبی منزل خود استراحت دهید تا از گرمای بیش از حد جلوگیری شود.