سانحه رانندگی در خواف خراسان رضوی هشت مصدوم برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) قتل فجیع جوان ۲۳ ساله تهرانی به جرم دفاع از ناموس تصادف در مسیر سبزوار- خوشاب یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) کاهش مصرف آب در مشهد، نتیجه اقدامات فرهنگی موثر است مسمومیت ۶ عضو یک خانواده با گاز مونوکسید کربن در نزدیکی مشهد (۲ آذر ۱۴۰۳) ۸ محصول غیرمجاز آرایش چشم اعلام شد برخی جاده‌های خراسان رضوی بارانی و لغزنده است (۲ آذر ۱۴۰۳) آیا میتوان با زن مبتلا به ایدز ازدواج کرد؟ پروازهای ایران‌ایر به فرودگاه استانبول روزانه شد جزییات حادثه سقوط آسانسور یک ساختمان مسکونی در خیابان قائم مشهد واژگونی خودرو در بجستان خراسان رضوی یک کشته برجای گذاشت (۲ آذر ۱۴۰۳) دستگیری ۳۸۶ متهم به سرقت در اجرای طرح اقتدار امنیت اجتماعی در مشهد زمان برگزاری کنکور سراسری ۱۴۰۴ اعلام شد تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد
سرخط خبرها

رئیس اسکودا: وکالت و رسانه در عرصه‌های مختلف هم‌دغدغه و هم‌مسئله هستند

  • کد خبر: ۱۷۸۹۰۵
  • ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷
رئیس اسکودا: وکالت و رسانه در عرصه‌های مختلف هم‌دغدغه و هم‌مسئله هستند
رئیس اسکودا گفت: نهاد وکالت ماهیتاً خود را مدافع حق مردم و صیانت از پایه‌های مردم‌سالاری می‌داند. در این منظومه، نهاد رسانه نیز نقش مهمی بر دوش دارد و می‌توانیم بگوییم، این دو نهاد در عرصه‌های مختلفی هم‌دغدغه و هم‌مسئله هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، جعفر کوشا در نشست خبری ضمن تبریک روز خبرنگار اظهار داشت: جامعه وکالت و صنف رسانه و خبرنگاران تشابهات زیادی با یکدیگر دارند که یکی از آن‌ها شفافیت و دومی ارتباط مستقیم با مردم است.

وی ادامه داد: رسانه و خبرنگاران یکی از پایه‌های اصلی دموکراسی به حساب می‌آیند و آزادی رسانه و بیان را باید بخش اصلی و اعظم این دموکراسی دانست.

کوشا با بیان اینکه ماموریت رسانه و خبرنگار، رساندن خبر صحیح و شفاف به مردم است و ما هم در نهاد وکالت به موازات این روند به دنبال احقاق حقوق مردم هستیم، افزود: رسانه و نهاد وکالت به دلیل اشتراکی که در حوزه استیفای حقوق مردم دارند به‌نوعی در یک سنگر قرار دارند.

رئیس اسکودا تصریح کرد: رسانه و خبرنگار را باید خط‌شکن شفافیت و صداقت دانست و در این میان باید از این قشر و صنف زحمتکش دفاع شود.

وی با اشاره به هجمه‌هایی که اخیرا علیه نهاد وکالت صورت می‌گیرد، گفت: در فصل سوم قانون اساسی اصولی درباره حقوق ملت مطرح شده است که کنشگری جامعه وکالت و خبرنگاران برای احقاق حقوق عمومی را بیش از پیش ضروری می‌کند، به همین دلیل انتظار داریم هجمه‌هایی که به نهاد وکالت وارد می‌شود، از سوی رسانه‌ها به دقت واکاوی و تحلیل شود.

کوشا تصریح کرد: نهاد وکالت، ماهیتا خود را مدافع حق مردم و صیانت از پایه‌های مردم‌سالاری می‌داند و به عنوان یکی از قدیمی‌ترین نهاد‌های مدنی کشور، قائل به کنشگری فعالانه جامعه مدنی، در نظارت بر عملکرد حکمرانان و میانجی‌گری میان مردم و قدرت است.

وی گفت: در این منظومه، نهاد رسانه نیز نقش مهمی بر دوش دارد و می‌توانیم بگوییم، این دو نهاد در عرصه‌های مختلفی، هم‌دغدغه و هم‌مسئله هستند.

حقوق‌دانان برای تحلیل جامعه به میدان بیایند

عباس عبدی روزنامه‌نگار نیز با اشاره به فعالیت‌ها و تلاش‌های زنده‌یاد بهمن کشاورز برای ارتقای نهاد وکالت اظهارداشت: به حق باید مرحوم کشاورز را یک حقوقدان مبارز دانست و حتی این استحکام را می‌توان در نوشتار و متون وی به عینه حس کرد. وقتی از حقوق و ادبیات حقوقی حرف می‌زنیم، مردم و افکار عمومی باید متوجه سخنان ما شوند و بفهمند که دقیقاً چه اتفاقی در حال رخ دادن است؛ متون مرحوم کشاورز و حتی نوشتار او دقیقاً همین خصوصیت را داشت.

وی افزود: عده‌ای معتقدند که روزنامه‌نگار نباید در برخی نهاد‌ها یا موضوعات سَرَک کشیده و کنکاش کند که اساساً این موضوع خلاف و اشتباه است؛ به‌عنوان مثال جایی مانند اتاق بازرگانی یا حتی کانون‌های وکلا که متعلق به مردم است و یک نهاد مدنی به حساب می‌آید باید بتوانند با رسانه و خبرنگار ارتباط خوبی برقرار کرده و افکار عمومی را قانع کنند؛ زیرا کانون‌های وکلا دقیقاً در مرز مدنیت قرار دارند و باید آن را جامه عمل بپوشانند.

این روزنامه‌نگار تصریح کرد: آنچه به نهاد‌های مدنی فعلیت می‌بخشد به نوعی مردم‌محوری و به میدان آمدن آن‌هاست بنابراین باید بتوانیم تشریح و تحلیل درستی از جامعه داشته باشیم. در غرب، بزرگ‌ترین جامعه‌شناسان را حقوق‌دانان تشکیل می‌دهند و دلیلش این است که آن‌ها با حقوق زندگی می‌کنند و این صرفاً یک امر فنی نیست. روزنامه‌نگاری هم دقیقاً همین است؛ زیرا روزنامه‌نگاری یک امر فنی نیست و روزنامه‌نگار هر روز در حال زندگی کردن در جامعه و دست و پنجه نرم کردن با مصائب آن است؛ بنابراین حقوق‌دانان هم باید بتوانند برای تحلیل جامعه به میدان بیایند.

قصور نهاد وکالت از حضور اجتماعی

کامبیز نوروزی حقوق‌دان نیز ضمن انتقاد از کانون‌های وکلای دادگستری تاکیدکرد: قصور نهاد وکالت این است که از جمع مردم دور شد، بنابراین این مسئله باید جبران شود و البته که باید در مسائل دیگر صنفی هم وارد میدان شوند.

نوروزی با تاکید بر اینکه با رویه جاری علیه کانون‌های وکلا، به‌ویژه اجرای قانون تسهیل صدور مجوز‌های کسب و کار، صرفاً نهاد وکالت متضرر نخواهد شد، بلکه حق دفاع مردم در این میان مورد ضربه و هدف قرار خواهد گرفت، تصریح کرد: به همین دلیل معتقدم که نهاد وکالت و به خصوص وکلا باید در عرصه رسانه‌ای بیش از گذشته فعال باشند و در عرصه‌های عمومی حضور یابند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->