انتشار ویدئویی از حضور جبلی در پشت‌صحنه «پایتخت ۷» + فیلم برو کار می‌کن، نگو بازنشسته‌ام! پدر در پدر پهلوان‌زاده‌ایم گذر‌های هنری به وسعت شهر | گزارشی از بخش جدید جشنواره هنر‌های شهری بهار ۱۴۰۴ درنگی در کم‌وکیف برگردان‌های منثور منظومه فردوسی، به‌مناسبت انتشار «شاهنامه منثور»، اثر گیتی فلاح‌رستگار رقابت ۲۴ گروه در جشنواره ملی سرود رضوی مستند «جانان» اثر فیلم‌ساز مشهدی، روی آنتن شبکه دو + زمان پخش انتشار مجموعه داستان «شرّ درونش» قسمت ۱۲ مسابقه مافیا دن، در شبکه خانگی رکوردشکنی تقاضا برای بلیت مشهد، هم‌زمان با پخش قسمت پایانی «پایتخت» حضور دیزنی با «زوتوپیا۲»، «الیو» و «داستان اسباب‌بازی ۵» در جشنواره انسی رکوردشکنی نمایش آنلاین | «پایتخت ۷» در تلوبیون ۱.۸۵ میلیارد دقیقه تماشا شد خانه منسوب به «سعدی» در حال ویرانی مجری مراسم جوایز امی ۲۰۲۵ را بشناسید زمان پخش فصل دوم سریال بی‌باک: تولدی دوباره صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴
سرخط خبرها

لالایی‌های خراسان به‌روایت یک مستندساز

  • کد خبر: ۱۷۹۸۷۵
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۳
لالایی‌های خراسان به‌روایت یک مستندساز
علی عابدی، یکی از پژوهشگران و مستندسازان موسیقی نواحی ایران، از ساخت و تولید دو مستند درباره موسیقی نواحی منطقه خراسان خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی عابدی، پژوهشگر و مستندساز، گفت: به‌تازگی تصویربرداری یک مستند به نام «بخشی» را به پایان رسانده‌ام که مشتمل بر روایت تصویری نیم‌ساعته از زندگی و آثار استاد عیسی قلی‌پور، از نوازندگان شاخص موسیقی نواحی خراسان (معروف به «عیسی بخشی»)، است.

وی افزود: در این مستند تلاش کردیم تا به‌واسطه ارزشمندی‌های هنری این استاد شناخته‌شده موسیقی خراسان به محل زندگی او رفته و درباره کارهای تولیدی وی و همچنین فعالیت‌های دیگری که در زندگی شخصی خود انجام می‌دهد تصویربرداری‌هایی انجام دهیم. در واقع می‌توان گفت این مستندپرتره‌ای از استاد قلی‌پور است که فکر می‌کنم با آثاری که قبلا از این هنرمند پیش‌کسوت موسیقی تولید شده متفاوت خواهد بود.

این پژوهشگر موسیقی نواحی ایران درباره دیگر فعالیت‌های موسیقایی خود نیز گفت: اثر دیگری که مشغول پیش‌تولید آن هستیم مستندی با موضوع لالایی‌های موسیقی خراسان است که به‌زودی تصویربرداری آن را در خراسان کلید می‌زنم. این مستند اثری درباره موسیقی لالایی اقوام مختلف منطقه خراسان مشتمل بر ترکمن‌ها، تات‌ها، کرمانج‌ها و ترک‌هاست که در ادامه پژوهش‌های قبلی‌ام در این عرصه تولید می‌شود. این فیلم هم مستندی یک‌ساعته است که به معرفی لالایی مادرانه اقوام مختلف خراسان اختصاص دارد.

عابدی در بخش پایانی صحبت‌های خود یادآور شد: پیش از ساخت این دو فیلم هم مستندی درباره موسیقی منطقه خراسان به‌اسم «ازیادرفته‌ها» ساختم که حدود ۶۰ دقیقه است. در این مستند کوشیده‌ام بخشی از زندگی بخشی‌ها و عاشیق‌های منطقه خراسان را مورد بررسی و واکاوی قرار دهم، بررسی‌هایی که از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ انجام گرفت. نکته حائزاهمیت درباره این مستند درگذشت ۹۵درصد از هنرمندانی است که در آن سوژه ما بودند و امروز دیگر در میان ما نیستند، امری که فکر می‌کنم می‌تواند ارزش‌های این اثر مستند را بیشتر کند.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->