حسن فتحی با پایان فصل اول «ازازیل» از این سریال خداحافظی کرد آمار فروش نمایش‌های روی صحنه تئاتر در مشهد طی هفته گذشته (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) «تد کاچف» خالق فیلم رمبو: اولین خون درگذشت شیرمحمد احمدی، استاد قیچک‌نواز کرمانی درگذشت راهیابی «ملوپینک» در بخش لفابریک جشنواره کن ماه آسمان ادب | یادی از قمر آریان، نویسنده و پژوهشگر فقید خراسانی آمار فروش سینما‌های خراسان‌رضوی در هفته گذشته (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) مروری بر سه کتاب از جلیل عرفان‌منش که با تمرکز بر هجرت امام‌رضا(ع) نوشته شده‌اند ۲ جایزه جشنواره مستند نیون به سینماگران ایرانی رسید صفحه نخست روزنامه‌های کشور - شنبه ۲۳ فروردین ۱۴۰۴ بازیگران سریال استخوان‌سوز معرفی شدند مستند «اپوش» در راه روسیه جایزه جشنواره هلندی به فیلم شوتی از ایران رسید آخرین آمار فروش سینمای ایران | «دایناسور» همچنان در صدر علت لغو کنسرت عرفان طهماسبی در اهواز چه بود؟ بدلکاران هم صاحب اسکار شدند برنامه‌های هفته هنر انقلاب اسلامی خراسان رضوی آغاز شد مهراب قاسم‌خانی همکاری‌اش با مهران مدیری برای ساخت سریال تلویزیونی را تکذیب کرد
سرخط خبرها

لالایی‌های خراسان به‌روایت یک مستندساز

  • کد خبر: ۱۷۹۸۷۵
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۳
لالایی‌های خراسان به‌روایت یک مستندساز
علی عابدی، یکی از پژوهشگران و مستندسازان موسیقی نواحی ایران، از ساخت و تولید دو مستند درباره موسیقی نواحی منطقه خراسان خبر داد.

به گزارش شهرآرانیوز، علی عابدی، پژوهشگر و مستندساز، گفت: به‌تازگی تصویربرداری یک مستند به نام «بخشی» را به پایان رسانده‌ام که مشتمل بر روایت تصویری نیم‌ساعته از زندگی و آثار استاد عیسی قلی‌پور، از نوازندگان شاخص موسیقی نواحی خراسان (معروف به «عیسی بخشی»)، است.

وی افزود: در این مستند تلاش کردیم تا به‌واسطه ارزشمندی‌های هنری این استاد شناخته‌شده موسیقی خراسان به محل زندگی او رفته و درباره کارهای تولیدی وی و همچنین فعالیت‌های دیگری که در زندگی شخصی خود انجام می‌دهد تصویربرداری‌هایی انجام دهیم. در واقع می‌توان گفت این مستندپرتره‌ای از استاد قلی‌پور است که فکر می‌کنم با آثاری که قبلا از این هنرمند پیش‌کسوت موسیقی تولید شده متفاوت خواهد بود.

این پژوهشگر موسیقی نواحی ایران درباره دیگر فعالیت‌های موسیقایی خود نیز گفت: اثر دیگری که مشغول پیش‌تولید آن هستیم مستندی با موضوع لالایی‌های موسیقی خراسان است که به‌زودی تصویربرداری آن را در خراسان کلید می‌زنم. این مستند اثری درباره موسیقی لالایی اقوام مختلف منطقه خراسان مشتمل بر ترکمن‌ها، تات‌ها، کرمانج‌ها و ترک‌هاست که در ادامه پژوهش‌های قبلی‌ام در این عرصه تولید می‌شود. این فیلم هم مستندی یک‌ساعته است که به معرفی لالایی مادرانه اقوام مختلف خراسان اختصاص دارد.

عابدی در بخش پایانی صحبت‌های خود یادآور شد: پیش از ساخت این دو فیلم هم مستندی درباره موسیقی منطقه خراسان به‌اسم «ازیادرفته‌ها» ساختم که حدود ۶۰ دقیقه است. در این مستند کوشیده‌ام بخشی از زندگی بخشی‌ها و عاشیق‌های منطقه خراسان را مورد بررسی و واکاوی قرار دهم، بررسی‌هایی که از سال ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ انجام گرفت. نکته حائزاهمیت درباره این مستند درگذشت ۹۵درصد از هنرمندانی است که در آن سوژه ما بودند و امروز دیگر در میان ما نیستند، امری که فکر می‌کنم می‌تواند ارزش‌های این اثر مستند را بیشتر کند.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->