کاتس: اگر حماس اسرای اسرائیلی را آزاد نکند، در‌های جهنم در غزه گشوده خواهد شد پزشکیان: اتصال اطلاعات هویتی شهروندان، از اولویت‌های دولت در مسیر حکمرانی پاسخ‌گو و فسادستیز است بیانیه تبیینی وزارت اطلاعات پیرامون «نبرد خاموش با ناتوی اطلاعاتی در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه» مجلس در حال بررسی طرح تغییر سن ورود به دبستان از ۵ سالگی گرمای شدید و آتش‌سوزی‌های گسترده زندگی مردم جنوب اروپا را مختل کرد پهپاد بمب‌گذاری شده در اربیل عراق منفجر شد (۶ مرداد ۱۴۰۴) نشست خبری سخنگوی وزارت امور خارجه | بقایی: اروپا متوجه عواقب فعال‌سازی مکانیسم ماشه باشد بن‌گویر: به غزه بمب بفرستید، نه غذا اژه‌ای از مقامات قضایی سیستان خواست از همه توان در جهت شناسایی تروریستان استفاده کنند فرانسه: خواهان توافقی جامع با ایران هستیم اما برای گزینه‌ی اسنپ‌بک آماده‌ایم! وزیر نیرو: جیره‌بندی آب منتفی نیست پژمانفر خبر داد: صدور بیش از یک میلیون گذرنامه زیارتی ویژه ایام اربعین ۱۴۰۴ اوباما خواستار توقف قحطی در غزه شد | موافقت مشروط نتانیاهو با ورود کمکهای بشردوستانه نتانیاهو مجبور شد به خواست جهانی تن دهد | ورود کمک‌های بشردوستانه به غزه مالیات بر سوداگری به معاملات و فعالیت‌های اقتصادی عادی مردم تعلق نمی‌گیرد + جزئیات حضور قالیباف در منزل سرلشکر شهید غلامرضا محرابی ارتش یمن از آغاز مرحله جدید تشدید حملات علیه رژیم صهیونیستی خبرداد تاکید معاون امنیتی استانداری خراسان رضوی بر بازآفرینی ساختار پدافندی با تکیه بر تجربیات بحران اخیر ۲ پهپاد در استان اربیل عراق سقوط کردند + فیلم گزارش نگران کننده سازمان جهانی بهداشت درباره اوج گیری مرگ و میر ناشی از گرسنگی در غزه ویدئو| تصمیم‌گیری برای تعطیلی یک‌ هفته‌ای کشور به جلسه چهارشنبه هیات دولت موکول شد پزشکیان: انتخابی نداریم جز اینکه توسعه را به جنوب و سواحل منتقل کنیم مخبر با خانواده شهید سرلشکر حاجی‌زاده دیدار کرد تعطیلی یک‌هفته‌ای تابستانه در دولت بررسی می‌شود (۵ مرداد ۱۴۰۴) سه پهپاد مشکوک به تاسیسات هسته‌ای ژاپن نفوذ کردند روایت وزیر بهداشت از حادثه چراغ قرمز تجریش در جنگ ۱۲ روزه | طرح ملی سواد سلامت به‌زودی رونمایی می‌شود وزرای خارجه ایران و حکومت سرپرست افغانستان درباره غزه گفت‌و‌گو کردند (۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

موج اعتراض عربستان به خاطر گران شدن بنزین

  • کد خبر: ۱۸۰۴۲
  • ۲۸ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۲:۰۰
موج اعتراض عربستان به خاطر گران شدن بنزین
تصمیم دولت عربستان برای بالا بردن قیمت بنزین برای چندمین بار طی یک سال گذشته موجی از مخالفت‌های مردمی به ویژه در شبکه‌های اجتماعی را به همراه داشت و اتباع این کشور افزایش قیمت بنزین در مقابل ثابت ماندن دستمزد‌ها و نبود وسایل حمل و نقل عمومی به ویژه مترو و اتوبوس در سراسر کشور را به چالش کشیدند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ شرکت نفت دولتی عربستان (آرامکو) اعلام کرد که قیمت بنزین در این کشور از دیروز (یکشنبه) افزایش یافته است. انتشار این خبر در عربستان با موج اعتراض مردم در شبکه‌های اجتماعی همراه شد.

بر اساس اعلامیه شرکت آرامکو قیمت هر لیتر بنزین معمولی ۱.۵۵ ریال سعودی و هر لیتر بنزین سوپر ۲.۱۱ ریال سعودی تعیین شده است.

شرکت آرامکو فاش کرد که مدت بازنگری دوره‌ای نرخ بنزین از ماه فوریه جاری به جای هر سه ماه یک بار، ماهانه تعیین خواهد شد.

بر اساس اعلامیه فوق این اقدام در چارچوب اصلاح نرخ فرآورده‌های نفتی و آب آشامیدنی اتخاذ شده است. این در حالی است که نرخ بنزین در عربستان با توجه به تغییرات پیش آمده در نرخ نفت صادراتی عربستان به بازار‌های جهانی قابل تغییر است.

پس از انتشار خبر بیانیه آرامکو موجی از مخالفت با افزایش نرخ‌ها در پایگاه‌های ارتباط اجتماعی و فضای مجازی در عربستان به راه افتاد.

کاربران شبکه‌های اجتماعی در عربستان هشتگی با عنوان «# بنزین _السعودیه» به راه انداختند و این هشتگ در صدر هشتگ‌ها در عربستان قرار گرفت و بیش از ۵۰ هزار توئیت به دست آورد و کاربران طی آن به افزایش نرخ بنزین اعتراض کردند.

در همین رابطه «رضا» یکی از کاربران فضای مجازی گفت: آن‌ها با این اقدام هموطنان ما را فریب می‌دهند. آن‌ها به طور مرتب نرخ بنزین را ۵ تا ۶ هلاله افزایش می‌دهند و گاهی فقط دو هلاله کم می‌کنند. (هر ریال عربستان به ۱۰۰ هلالة تقسیم می‌شود و هر ۵ هلالة برابر با یک قرش است) قیمت هر لیتر بنزین ۱.۳۷ ریال سعودی بود و سپس تا ۱.۵۵ افزایش یافت و به عبارت دیگر ظرف یک سال ۱۸ هلاله یعنی ۱۳ درصد افزایش یافت.

«عزیز» یکی دیگر از کاربران اجتماعی نیز در توئیت خود نوشت: من مشکلی ندارم که نرخ بنزین افزایش پیدا کنه و با نرخ جهانی آن برابری کند، اما ما چرا فقط در قیمت‌ها خود را با سایرکشور‌ها مقایسه می‌کنیم. قیمت بنزین را بالا ببر، اما همانند آن‌ها جایگزین‌هایی در اختیارم قرار بده. برایم مترو و اتوبوس رانی و ایستگاه‌های تمیز مهیا کن.

اتباع عربستان به دلیل ممنوع بودن برگزاری تظاهرات یا راهپیمایی علیه تصمیمات حکومتی عموما انتقاد‌های خود را در شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌کنند هر چند در صورتی که از سوی گروه‌های سایبری دولتی شناسایی شوند مجازات سنگینی در انتظار آنان خواهد بود.

عربستان که طی سال‌های اخیر به دلیل ریخت و پاش‌های خاندان سلطانی به ویژه محمد بن سلمان ولیعهد این کشور و ماجراجویی‌های خارجی با کسر بودجه شدیدی روبرو شده است ناچار به افزایش قیمت کالا‌ها و خدمات دولتی شده است و همین امر اعتراضات در این کشور ثروتمند را دامن زده است.

یکی از دلایل کسری بودجه دولت سعودی طی ۵ سال گذشته حمله نظامی ریاض به کشور فقیر یمن بوده است. برخی گزارش‌ها هزینه روزانه این جنگ را تا ۲۰۰ میلیون دلار برآورد کرده اند. علاوه بر این دستیابی یمنی‌ها به فنآوری‌های پیشرفته نظامی از جمله ساخت هواپیما‌های بدون سرنشین و موشک‌های دوربرد و هدف قرار گرفتن مراکز اقتصادی دولت عربستان از سوی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن با استفاده از سلاح‌های جدید موجب شده است تا سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در این کشور با تردید‌های جدی مواجه شوند.

عربستان سعودی بزرگ‌ترین صادرکننده نفت در جهان پیشتر اعلام کرد که بودجه سال ۲۰۲۰ این کشور با ۱۸۷ میلیارد ریال سعودی کسری مواجه است که پس از بودجه سال ۲۰۱۹ تورم زاترین بودجه در تاریخ عربستان به شمار می‌رود.
 
منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->