۳ همت سود سهام عدالت هنوز وصول نشده است رئیس اتاق بازرگانی مشهد: چرا صنایع ما ناگزیرند بار قطعی انرژی را بر دوش بکشند؟ آخرین قیمت گوشی‌های پرچم‌دار اپل و سامسونگ (۸ شهریور ۱۴۰۳) سوخت اصلی نیروگاه برق توس گاز است  رئیس بهره‌برداری شرکت گاز خراسان رضوی: سهمیه گاز استان کمتر از میزان مصرف است اختصاص سهمیه بنزین به صورت پول نقد مناسب نیست مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق خراسان‌رضوی: ناچار به استفاده از سوخت مازوت هستیم بررسی قیمت امروز محصولات ایران خودرو (۸ شهریور ۱۴۰۳) | قیمت خودرو‌ها افزایش یافت قیمت طلا و سکه در مشهد افزایش یافت (۸ شهریور ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۸ شهریور ۱۴۰۳) قیمت روز فراورده‌های گوشتی (پنجشنبه، ۸ شهریور ۱۴۰۳) + جدول بازار داغ خرافات اقتصادی قیمت محصولات سایپا امروز (پنجشنبه ۸ شهریور ۱۴۰۳) قیمت دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۸ شهریور ۱۴۰۳) تمهیدات ویژه برای آبرسانی به موکب‌ها در مشهد در دهه آخر صفر ۱۴۰۳ قاچاق سوخت به صورت روزانه ادامه دارد | قاچاق، بلای جان تولیدات داخلی تفاوت قیمت گوشت گوسفندی و شتر چقدر است؟ | استفاده از فراورده‌های شتر نیاز به فرهنگ‌سازی دارد دستور وزیر اقتصاد برای پرداخت وام ازدواج به متقاضیان ۱۵۰۰ تن سهمیه ویژه آرد به نانوایی‌های اطراف حرم امام‌رضا(ع) تخصیص یافت لزوم مانع‌زدایی برای فعالان اقتصادی خراسان رضوی در مسیر تجارت وزیر جهاد کشاورزی وارد مشهد شد (۸ شهریور ۱۴۰۳) تجهیزات فرسوده، مصرف برق صنایع را افزایش داده است | آیا برق خورشیدی می‌تواند کمبود برق واحدهای صنعتی را جبران کند؟ قیمت انواع میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد | سیب زمینی و پیاز را امروز چند بخریم؟ (۸ شهریور ۱۴۰۳) بورس در هفته‌ای که گذشت | رشد ۳۹ هزار پله‌ای شاخص آیا کاهش قیمت طلا ادامه دارد؟ | پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه (۸ شهریور ۱۴۰۳) آغاز به کار معاملات خودرو در سکو‌های بخش خصوصی (۷ شهریور ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آغاز به کار اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی

  • کد خبر: ۱۸۰۵۵۰
  • ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۱۸
آغاز به کار اجلاس سران بریکس در آفریقای جنوبی
پانزدهمین نشست سران گروه کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی (بریکس) در کشور آفریقای جنوبی آغاز شد.

به گزارش شهرآرانیوز، اجلاس دو روزه سران کشور‌های عضو "بریکس" متشکل از قدرت‌های نوظهور اقتصادی امروز با حضور اعضا در پایتخت آفریقای جنوبی آغاز به کار کرد.

«سیریل رامافوزا» رئیس جمهوری آفریقای جنوبی در افتتاحیه این اجلاس گفت: این گروه شکل اقتصاد جهانی را تغییر داده است. گروه بریکس برای تقویت روابط اقتصادی میان کشور‌های خود تلاش می‌کند.

رئیس جمهوری آفریقای جنوبی اظهار داشت: رشد اقتصادی باید تحت سلطه شفافیت و یکپارچگی در چارچوب استاندارد‌های سازمان تجارت جهانی باشد. اقتصاد‌های بریکس به رشد اقتصاد جهانی کمک می‌کنند.

وی افزود: درخواست‌هایی برای اصلاح سازمان‌های بین‌المللی با هدف همگام شدن با تحولات وجود دارد.

سیریل رامافوزا خاطرنشان کرد، کشور‌های بریکس یک چهارم اقتصاد جهانی، یک پنجم مبادلات تجاری و ۴۰ درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند و حجم مبادلات تجاری بین کشور‌های بریکس به بیش از ۱۶۲ میلیارد دلار طی سال گذشته میلادی رسید.

«لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا» رئیس جمهوری برزیل نیز در سخنرانی در نشست سران بریکس گفت: گروه بریکس و کشور‌های جنوب نسبت به سایر کشور‌ها به رشد بیشتری دست یافته‌اند و ما از تجارت جهانی عادلانه‌تر حمایت می‌کنیم.

وی ادامه داد: ما قصد داریم یک سیستم ویژه معرفی کنیم و از ارز‌های ملی در مبادلات بین اعضای بریکس استفاده کنیم.

لولا داسیلوا گفت: بانک توسعه بریکس به ما اجازه می‌دهد تا به مشکلات خود رسیدگی کنیم و بستر مهمی برای کشور‌های در حال توسعه است.

آیت الله سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران نیز در این اجلاس شرکت خواهد کرد.

ایران، الجزایر، آرژانتین، مصر، اندونزی، عربستان سعودی، ترکیه، امارات متحده عربی و بسیاری از کشور‌های در آستانه پیوستن به این گروه اقتصادی تاثیرگذار در این روز‌های اقتصاد جهانی هستند.

گروه اقتصادی بریکس در حال پیشی گرفتن از «گروه هفت» (جی ۷) است و براساس ارزیابی ها، سهم کشور‌های عضو بریکس از تولید داخلی ناخالص جهانی تا سال ۲۰۳۰ میلادی از ۵۰ درصد بیشتر خواهد شد.

در حال حاضر، پنج کشور «بریکس» حدود ۳۱.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی را تشکیل می‌دهند؛ در حالی که سهم کشور‌های «جی ۷» کمتر از ۳۰ درصد است و پیش بینی می‌شود که سهم کشور‌های بریکس از تولید ناخالص داخلی جهانی تا سال ۲۰۳۰ از ۵۰ درصد عبور کند و توسعه پیشنهادی گروه بریکس به شدت این هدف را تقویت خواهد کرد.

مشخص است که گروه بریکس با پیوستن بنگلادش، مصر و امارات و همچنین آماده شدن چند کشور دیگر برای پیوستن به بانک توسعه جدید گروه «بریکس»، شاهد گسترش مستمر است.

این تغییر تاکید می‌کند که قدرت و نفوذ گروه «بریکس» در عرصه جهانی در حال رشد است و ممکن است در آینده «جی ۷» را با چالش مواجه کند.

از سوی دیگر، منافع کشور‌های «بریکس» تنها محدود به تجارت نیست بلکه ریشه در این باور سیاسی دارد که جهان باید چند قطبی شود.

گروه بریکس ایده یک سیستم جهانی را تشویق می‌کند که شامل چندین قطب سیاسی و اقتصادی است که در آن، منافع آن‌ها به بهترین شکل از طریق توازن قوا و تعدد شرکا به جای سیستم تک قطبی آمریکا تضمین می‌شود و در نهایت به گفته «جوزف دبلیو. سالیوان» اقتصاددان دولت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا، ایجاد واحد ارز جدید بریکس تهدیدی برای سلطه دلار آمریکا است و ممکن است دگرگونی نظم جهانی را تسهیل کند.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->