به گزارش شهرآرانیوز، لاریجانی در ابتدای این نشست خبری درباره سفرش به لبنان گفت: در جریان این سفر و گفتگوهایی که با مقامات لبنان داشتم، متوجه شدم که لبنان از شرایط سخت در حال عبور است. خوشحالم که دولت جدید تشکیل شده و امیدوارم که دولت جدید در لبنان بتواند مشکلات را حل کند و امور را به دست بگیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی از آمادگی جمهوری اسلامی برای کمک به دولت لبنان در حل مسائل این کشور خبر داد.
لاریجانی در پاسخ به سوالی درباره جزئیات کمک ایران به دولت لبنان گفت که ایران حمایت خود از دولت این کشور را مخفی نکرده و مذاکرات جامع صورت گرفته، انواع کمکها در زمینههای اقتصادی، صنعتی و تجاری را دربر میگیرد.
لاریجانی درباره سیاستهای تروریستی دولت آمریکا در منطقه نیز توضیح داد: در مسئله ترور تردیدی نیست که اکثر کشورها این سیاست ناشیانه را محکوم کردند. شهید حاج قاسم سلیمانی شخصیت بزرگی بود و ترور ایشان اقدامی عادی نبود. ترور در این سطح نشان داد که آمریکا از موضع ضعف دست به این اقدام زده است؛ چراکه ترور، اقدام نازلی است و وقتی کشوری به آن دست میزند که خود را ناتوان از هر اقدام دیگری میبیند.
او افزود: کسانی که در مسائل امنیتی ورود دارند، میدانند که ترور کردن کار سختی نیست. کار کثیفی است، ولی آمریکاییها به انتهای خط رسیده اند و برای همین دست به این گونه کارهای بزدلانه میزنند. در عین حال این ترور برای آمریکاییها نتیجهای نداشت، زیرا خروشی که مردم داشتند و عکس العملی که نسبت به این امر نشان دادند، حاکی از آن بود که ترور، مورد پسند هیچ کسی نیست.
لاریجانی بر عزم ایران به ادامه خط مقاومت تاکید کرد و با تایید نقش آمریکا در برخی ناآرامیهای منطقه، یادآور شد: دوستان لبنانی ما خیلی عاقلانه با این پدیده مواجه شدند و مسائل خود را حل کردند.
لاریجانی در پاسخ به سوال دیگری درباره اهداف سفر منطقهای خود و ارتباط آن با هماهنگی بین نیروهای مقاومت، تصریح کرد: برای هماهنگی بین نیروهای مقاومت، احتیاج به سفر نیست. در عین حال در این سفر ما با دوستان محور مقاومت چه در سوریه و چه در لبنان گفتگو داشتیم و امیدواریم در روزهای آینده خبرهای پیروزمندانه بیشتری بشنویم.
رئیس مجلس در پاسخ به سوال دیگری درباره احتمال قطع کمکهای امریکا به لبنان در صورت ارسال کمکهای ایران به این کشور، بیان کرد: ما به عنوان دوست مردم لبنان، آمادگی خود را برای کمک اعلام میکنیم، ولی اجبار نمیکنیم. اجبار، روش ایران نیست، روش آمریکایی هاست. ملت لبنان ملت رشید و مقاومی است، ما سالهای طولانی در کنار هم بوده ایم و وظیفه داریم بگوییم میتوانیم به شما کمک کنیم؛ بنابراین رفتاری خیرخواهانه را دنبال میکنیم.
او تاکید کرد که آمریکاییها تنها میخواهند تسلط صهیونیستها بر منطقه را دنبال کنند.
لاریجانی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اعتراضات در عراق و لبنان و ارتباط این رویدادها با عملکرد دولتها در این دو کشور، به ناآرامیها در فرانسه اشاره کرد و گفت: تظاهرات و اعتراض در کشورهای مختلف ازجمله فرانسه وجود دارد. چرا این اعتراضات با هم مرتبط نمیشود؟ چرا مدام تلاش میشود مسائل منطقه به ایران ربط داده شود؟
او افزود: به نظر من آمریکاییها دچار سرگیجه سیاسی شده اند. من دلیل ناراحتی آمریکاییها را درک میکنم، چرا که پارلمان عراق اخراج آمریکاییها را تصویب کرده است. ما حق را به مردم عراق میدهیم و دلیلی ندارد که کشوری بیاید در عراق پایگاه بزند و بدون نظر عراق، مهمان این کشور را ترور کند؛ معلوم است که این اقدامات عکس العمل در پی دارد. هر کشور و هر ملتی که غیرت ملی داشته باشد، نسبت به این رفتارهای ستمگرانه واکنش نشان میدهد.
رئیس مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: آمریکاییها باید رفتارشان را عوض کنند، زیرا ملتهای منطقه برده آمریکا نیستند و این که مثلا داماد ترامپ به وزرای خارجه منطقه تلفن بزند و تاکید کند که بعد از رسوایی موسوم به معامله قرن، این مواضع را با این محورها بگیرید، فضاحت بار است.
خبرنگار دیگری در این نشست از دکتر لاریجانی درباره شبهه تروریستی نامیده شدن حزب الله لبنان از سوی سازمانهای بین المللی و شایعه مذاکره ایران با این گروه برای تغییر برخی مواضع سوال کرد که رئیس مجلس کشورمان پاسخ داد: اینکه گفتید حزب الله از سوی سازمانهای جهانی تروریست اعلام شده است، حرف درستی نیست. این فقط ترامپ مجنون است که حزب الله را تروریست خوانده است. ما نشنیده ایم که کشورهای دیگر حزب الله را تروریست اعلام کنند. حزب الله فرزند مردم لبنان است و جلو ظلم، تعرض و تجاوز اسرائیل به لبنان را گرفته و این سرمایهای بزرگ برای لبنان به شمار میرود.
لاریجانی ادامه داد: شما ببینید در کشورهای دیگر نام حزب الله را با چه عظمتی یاد میکنند. اگر آدمی مثل ترامپ، تهمتی به حزب الله میزند، نباید روحیهتان خراب شود. بسیاری از ملتهای جهان به وجود حزب الله افتخار میکنند. اگر حزب الله نبود، اسرائیل جنایتهای بزرگتری برای مردم لبنان رقم میزد.
وی با بیان اینکه آمریکا تا یک ملت را ذلیل نکند، چیزی به آن ملت نمیدهد، خاطرنشان کرد: شما همسایه خود فلسطین را ببینید، مگر گروهی از فلسطینیها وارد مذاکره نشدند، مگر توافق اسلو را قبول نکردند، پس چرا همان توافق اجرا نشد؟
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان با بیان اینکه مشکل لبنان تنها به دست ملت لبنان و نه هیچ کشور دیگری حل میشود، تاکید کرد: ملت لبنان اگر روی پای خود ایستاد، میتواند سربلند باشد، ولی اگر دست به سوی برخی کشورهای منطقه دراز کرد، همچنان محتاج آنها خواهد ماند.
در ادامه این کنفرانس خبری از رئیس مجلس درباره شایعه مذاکرات محرمانه مسکو و واشنگتن برای کاهش نفوذ ایران در سوریه سوال شد که دکتر لاریجانی پاسخ داد: ما به دنبال نفوذ در هیچ کشوری نیستیم. یک تعداد کشورهای شرور در دنیا هستند که تروریست خلق میکنند. یک روز در افغانستانو یک روز با ایجاد داعش در عراق. شما هم در لبنان از حضور تروریستها زخم خورده اید. در برابر اینها شماری از کشورها و نیروهای فداکار هستند که با تروریستها مبارزه میکنند. ما شبانه و دزدانه وارد عراق و سوریه نشدیم. دولت سوریه و دولت عراق از ما خواست که کمکشان کنیم و ما کمک کردیم. البته حزب الله هم به دولت سوریه کمک کرد تا تروریستها را شکست دهند. ولی ما در سوریه پایگاه برای خودمان نزدیم که بگوییم درآنجا نفوذ داریم. مبانی فکری ما این نیست که جایگزین یک نظام ارباب رعیتی بین المللی دیگر شویم؛ لذا این که گفتید آمریکا و روسیه با یکدیگر توافق کردهاند از اساس اشتباه است، زیرا ما به دنبال نفوذ نیستیم که آنها بخواهند دراین خصوص توافق کنند.
در سوال دیگری، یکی از خبرنگاران درباره جنگ یمن پرسشی را مطرح کرد که دکتر لاریجانی پاسخ داد: داستان یمن داستان غمانگیزی است. مردمی با تمدن و با ریشه گرفتار رفتاری بدخیم شدهاند و هر روز بر سرشان بمب میریزد. من چند بار به یمن سفر کرده ام و از نزدیک با مردم آنجا آشنا هستم. فقر دارند، اما ملت رشید و بسیار با شرفی هستند. به همین دلیل در این چند سال ایستادگی کرده اند. ما از ابتدا گفتیم مسئله یمن باید از طریق گفت وگوی سیاسی حل شود. متاسفانه برخی کشورها فکر میکنند با قدرت نظامی میتوانند مسائل را حل کنند. ولی ما همچنان با طرفهای مختلف برای حل مساله یمن در حال گفتگو هستیم. به همین دلیل برخی از نیروهای یمنی هم در حال مذاکره اند که امیدواریم به نتیجه برسد. من این مطلب را روشن بگویم که جمهوری اسلامی در مسائل منطقه به طور عام معتقد است همه چیز باید از طریق گفت و گوی سیاسی حل شود.
رئیس مجلس همچنین در پایان این نشست از توافقات علمی میان دانشگاههای ایران و لبنان استقبال کرد و گفت که این تبادلات علمی در دستورکار دو کشور قرار دارد.