ظریف: تنها «تهدید وجودی» برای اسرائیل، صلح است آیت‌الله علم‌الهدی: دیپلماسی باید هماهنگ با میدان عمل کند | نقش راهبردی رهبر معظم انقلاب در دفاع مقدس ۱۲ روزه عملیات بازرسی پلیس تل‌آویو به انفجار ختم شد ادامه حملات رژیم صهیونیستی به غزه | ده‌ها فلسطینی شهید شدند چین: با تحریم‌های یک‌جانبه اتحادیه اروپا علیه روسیه مخالفیم گزارش سازمان ملل از نقض حقوق بشر در سویدا حجت‌الاسلام صدیقی: در جنگ به پیروزی‌های پیش‌بینی‌نشده رسیدیم| به یکدیگر گیر ندهید عراقچی: دور جدید مذاکرات تنها با توافق هسته‌ای عادلانه امکانپذیر خواهد بود رژیم صهیونیستی دستور ارسال کمک برای دروزی‌ها در السویدا را داد حاجی‌بگلو: کلام و عمل مسئولان، امیدآفرین و وحدت‌بخش باشد| هر نوع تفرقه‌افکنی مذموم و محکوم است سرلشکر موسوی: پدافند هوایی مقابل هر تهدیدی پاسخ پشیمان کننده می‌دهد عراقچی: اقدامات تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی موجب تشدید ناامنی در منطقه و جهان می‌شود اردوغان و احمد الشرع درباره حملات رژیم اسرائیل گفت‌و‌گو کردند دمشق درباره خارج کردن نیرو‌های خود از استان السویدا بیانیه صادر کرد قالیباف در منزل شهید حاجی‌زاده حضور یافت المیادین خبر‌های خود درباره فرار جولانی را حذف کرد حملات جدید رژیم صهیونیستی به سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) کارکنان سفارت آمریکا در بغداد بازگشتند (۲۷ تیر ۱۴۰۴) رایزنی وزرای خارجه سه کشور اروپایی با عراقچی (۲۷ تیر ۱۴۰۴) وزیر کشور: اتباع مجاز شامل اخراج نخواهند شد المیادین: جولانی دمشق را ترک کرد| ترور سه نفر از اعضای ارشد دولت انتقالی سوریه (۲۷ تیر ۱۴۰۴) نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است
سرخط خبرها

توافق تهران، بغداد و اربیل بر سر خلع سلاح گروه‌های تروریستی و تجزیه‌طلب کُرد

  • کد خبر: ۱۸۱۲۸۶
  • ۰۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۳۸
توافق تهران، بغداد و اربیل بر سر خلع سلاح گروه‌های تروریستی و تجزیه‌طلب کُرد
یک وبسایت عراقی به نقل از منابع سیاسی و دیپلماتیک ادعا کرد که تهران، بغداد و اربیل بر سر خلع سلاح گروه‌های تروریستی و تجزیه‌طلب کُرد و انتقال آنان به غرب عراق، توافق کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، منابع سیاسی و دیپلماتیک عراقی امروز یکشنبه خبر دادند که گروه‌های تروریستی و تجزیه‌طلب کُرد که در این کشور حضور دارند، طی روز‌های آینده به مناطق غرب عراق منتقل خواهند شد.

این منابع به وبسایت «المطلع» گفتند که جمهوری اسلامی ایران، دولت عراق و مسئولان منطقه کُردستان بر سر این موضوع به توافق رسیده‌اند؛ لذا همه سلاح‌ها و تجهیزات نظامی از گروه‌های کُرد گرفته خواهد شد و به همراه خانواده‌هایشان به مناط غرب عراق انتقال خواهند یافت.

به گفته این منابع، این توافق تا شش ماه دیگر اجرایی خواهد شد. ۲۸ شهریور ماه، به عنوان تاریخ نهایی بستن پرونده گروه‌های کُرد و خروج از مناطق مرزی ایران و عراق به سمت اردوگاه‌ها تعین شده است.

این ادعا در حالی از سوی این رسانه مطرح شده که هنوز به صورت رسمی، ایران، عراق یا کردستان، خبری درباره این توافق منتشر نکرده‌اند. «غیاث السورچی» عضو ارشد حزب اتحاد میهنی کردستان عراق هم چندی پیش مدعی شد که گروهک‌های تروریستی و تجزیه طلب کُرد در نزدیکی مرز ایران، حملات خود را متوقف کرده‌اند.

السورچی گفت که چندین سال است میان اقلیم کردستان و گروهک‌های تروریستی کرد مذاکرات در جریان است و اخیرا این مذاکرات منجر به توافق برای توقف فعالیت‌های نظامی از سوی این گروهک‌ها و برقراری آرامش در مرز شده است.

غیاث السورچی همچنین مدعی شد که به دلیل توقف حملات تروریست‌های کُرد، طرف ایرانی نیز از دو ماه پیش تاکنون حمله‌ای به مواضع این گروهک‌ها در خاک عراق نکرده است.

پیش از این نیز در تاریخ چهارم دی ماه، «ترکی جدعان» عضو ارشد ائتلاف «دوله القانون» در عراق، گفته بود: «دولت بغداد با نگرانی تشدید مشکلاتی که این احزاب و جریان‌های مسلح مستقر در منطقه کردستان باعث آن هستند، زیر نظر دارد؛ گروه‌هایی که خاک عراق را به میدان جنگ مسلحانه با برخی از کشور‌های همسایه مبدل کرده‌اند.»

ترکی جدعان در ادامه با بیان اینکه «این احزاب و جریان‌ها عملا فرایند‌های امنیتی عراق را تحت الشعاع قرار می‌دهند» خبر داد: «بغداد پیامی محرمانه و غیرعلنی برای برخی از این احزاب فرستاده مبنی بر اینکه در قبال آنچه رخ می‌دهد ساکت نخواهد ماند و حق حفظ حاکمیت [خود را]خواهد داشت.»

به گفته جدعان، در پیامی که دولت عراق برای این گروه‌ها ارسال کرده است، از این گروهک‌ها خواسته شده مقر‌های خود را تخلیه و فعالیت‌های خود را به خارج از مرز‌های عراق منتقل کنند.

پس از هشدار و حمله سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به مواضع گروهک‌های کُرد تجزیه‌طلب در منطقه کردستان عراق، شورای امنیت ملی عراق تدابیری را جهت امن‌سازی مرز‌ها با ایران و ترکیه و جلوگیری از استقرار گروهک‌های کُرد در این مناطق اتخاذ کرد است.

شورای امنیت ملی عراق در جلسه‌ای که آذرماه گذشته منظور بررسی این مسئله تشکیل داد، اعلام کرد که نیرو‌های مرزبانی خود را به مرز ایران و ترکیه اعزام می‌کند و این نیرو‌ها در کنار پیشمرگه مناطق مرزی را رصد خواهند کرد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->