پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

چگونه به دهک‌بندی یارانه‌ها اعتراض کنیم؟ +پاسخ به سوالات متداول (۱۲ شهریور ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۱۸۲۳۳۷
  • ۱۲ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۹
  • ۲
چگونه به دهک‌بندی یارانه‌ها اعتراض کنیم؟ +پاسخ به سوالات متداول (۱۲ شهریور ۱۴۰۲)
ثبت اعتراض به دهک‌بندی خانوار، فقط در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امکان‌پذیر است.

به گزارش شهرآرانیوز، طرح کالابرگ الکترونیک به منظور حفظ سفره غذایی مردم از تورم اجرا شده تا مردم دچار مشکل تغذیه‌ای نشوند. از همین رو ۱۱ قلم کالای استاندارد در سبد تغذیه‌ای تعریف شده است که مردم با مراجعه به فروشگاه‌های متصل به طرح می‌توانند اقلام موردنیاز سفره خود را خریداری کنند.

خرید این ۱۱ قلم کالای اساسی از طریق طرح کالابرگ، شامل برنج ایرانی، حبوبات، شیر کم‌چرب، پنیر UF، ماست کم‌چرب، مرغ، تخم‌مرغ، روغن مایع، ماکارونی و قند و شکر است که با استفاده از مبلغ یارانه، خانوار‌ها با مراجعه به یکی از این ۹۰ هزار فروشگاه متصل می‌توانند خرید خود را انجام دهند.

مرحله اول سراسری اجرای این طرح از ۱۳ خردادماه امسال آغاز شد؛ به گونه‌ای که میزان «یارانه» سه دهک اول درآمدی که صرفا خانوار‌های تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی کشور را شامل می‌شد، مشروط به خرید ۷۰ درصد مبلغ یارانه از میان ۹ تا ۱۱

پس از آن در ۳۱ تیرماه، مرحله جدید طرح کالابرگ در حالی شروع شد که شرط بهره‌مندی از افزایش اعتبار براساس میزان تورم کالا‌های اساسی، خرید حداقل ۲۰۰ هزار تومان از اعتبار یارانه اعلام شد، به طوریکه سرپرستان خانوار در صورت خرید ۲۰۰ هزار تومان از اعتبار یارانه ۴۰۰ هزار تومانی (معادل ۵۰ درصد) افزایش اعتبار بدون سقف برایشان اعمال شد.

اما چندی پیش و همزمان با آغاز هفته دولت، سید صولت مرتضوی، وزیر رفاه اعلام کرد که یارانه تشویقی که به سه دهک اول پرداخت می‌شد، در قالب کالابرگ به ۵ دهک ارتقاء یافته است؛ به عبارتی اگر ۵ دهک اول، ۵۰ درصد از یارانه‌شان را از طریق کالا برگ (۱۱ کالایی)، خریداری و مصرف کنند، مشمول دریافت ۱۲۰ هزار تومان یارانه تشویقی می‌شوند.

به عبارتی بهره‌مندی از طرح مذکور اختیاری است و هر کسی بخواهد می‌تواند این ۴۰۰ هزارتومان را نقدی دریافت و کالایی دیگر خریداری کند، اما اگر ۲۰۰ هزارتومان را از سبد غذایی خریداری کند ۲ امتیاز به او داده می‌شود؛ امتیاز اول این است که دولت فاصله تورمی را پوشش می‌دهد و امتیاز دوم این است که ۱۲۰ هزار تومان دیگر نیز دریافت خواهد کرد.

اما در همین راستا پرسش‌هایی از سوی شهروندان مطرح شده است که وزارت رفاه به چند سوال متداول درخصوص طرح کالابرگ الکترونیک پاسخ داده است:

ـ چه کسانی مشمول دریافت اعتبار می‌شوند؟

خانواری که طبق اعلام سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، مشمول دریافت یارانه هستند.

ـ من مشمول دریافت بوده‌ام، اما اعتبار را دریافت نکرده‌ام؟

پس از نصب برنامه کاربردی «شما» نسبت به مشاهده موجودی اعتبار اقدام کنید. خانواری که طبق اعلام سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها، مشمول دریافت یارانه هستند.

ـ من مشمول دریافت یارانه نیستم، با این وضع باید چه کنم؟

جهت ثبت درخواست بررسی وضعیت خانوار برای دریافت یارانه به سامانه WWW.hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کنید.

ـ مبلغ اعتبار چقدر است؟

مبلغ اعتبار به میزان یارانه دریافتی خانوار است.

ـ اعتبار در حساب کدام یک از اعضای خانوار شارژ شده است؟

اعتبار به سرپرست خانوار تخصیص داده شده است و از کلیه کارت‌های بانکی سرپرست خانوار قابلیت خرید وجود دارد.

ـ اعتبار به کدام حساب سرپرست خانوار واریز شده است؟

اعتبار به حساب بانکی واریز نمی‌شود. این اعتبار بر روی کد ملی شارژ می‌شود. با استفاده از کلیه کارت‌های بانکی که متعلق به سرپرست خانوار است، قابلیت خرید وجود دارد.

ـ پیامک شارژ/ واریز اعتبار را دریافت نکرده‌ام. چگونه مانده اعتبار خود را استعلام بگیرم؟

میزان و مانده اعتبار از دو طریق قابل مشاهده است: از طریق شماره‌گیری کد دستوری #۲۸*۷۸۸* یا با استفاده از برنامه کاربردی «شما» که می‌توانید از طریق برنامه‌های بازار یا مایکت با مراجعه به سایت شما به آدرس Shoma.sfara.ir آن را نصب کنید. گوشی‌های دارای سیستم عامل Ios باید به صورت مستقیم از سایت شما به آدرس Shoma.sfara.ir دانلود کنند.

ـ چگونه از اعتبار استفاده کنم؟

با استفاده از کلیه کارت‌های بانکی که متعلق به سرپرست خانوار بوده و با مراجعه به فروشگاه‌های مجاز که در برنامه کاربردی «شما» یا سایت Shoma.sfara.ir معرفی شده‌اند می‌توانید از خرید اعتباری استفاده کنید.

ـ کالا‌هایی که شامل اعتبار می‌شوند، کدام‌اند؟

اقلام کالای اساسی شامل: شیر و ماست کم‌چرب، پنیر سفید، گوشت سفید (مرغ)، تخم‌مرغ، روغن مایع، ماکارونی، قند، شکر و برنج است. برای مشاهده جدول کالا‌های اساسی می‌توانید به برنامه کاربردی «شما» یا سایت Shoma.sfara.ir مراجعه کنید.

ـ آیا در این طرح کالای خاصی ارائه می‌شود؟

خیر، افراد می‌توانند از گروه کالایی اعلام شده و از هر نشان تجازی دلخواه، خرید خود را انجام دهند.

ـ چه اصنافی تحت پوشش هستند؟

عمده‌فروشی‌ها، خواربارفروشی‌ها، سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های مواد غذایی، فروشگاه‌های محصولات لبنی و پروتئینی، تعاونی‌های مصرف و فروشگاه‌های زنجیره‌ای

ـ آیا امکان خرید از فروشگاه‌های زنجیره‌ای وجود دارد.

بله فهرست فروشگاه‌های مجاز و آدرس آن‌ها از طریق مراجعه به سایت شما به آدرس Shoma.sfara.ir یا از طریق برنامه کاربردی «شما» قابل مشاهده است.

ـ آیا می‌توان کل اعتبار را صرف خرید یک یا چند قلم کالای اساسی کرد؟

بله، این امکان فراهم است که مردم براساس نیاز خانوار، مقدار کمتر یا بیشتری از کالا‌های اساسی را به انتخاب خود و تا سقف میزان اعتبار خرید کنند.

ـ آیا در یک خرید باید از اعتبارم استفاه کنم یا امکان استفاده از اعتبار در چند مرتبه خرید وجود دارد؟

بله، امکان استفاده از اعتبار در چند مرحله خرید وجود دارد.

ـ شارژ اعتبار به صورت ماهیانه است؟

بله، یارانه ماه بعد، یک ماه زودتر در حساب کالابرگ الکترونیکی سرپرست خانوار شارژ می‌شود.

ـ اعتراض به دهک‌بندی و ارائه درخواست بازبینی چگونه است؟

ثبت اعتراض به دهک‌بندی خانوار، فقط در سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به آدرس اینترنتی https://hemayat.mcls.gov.ir قابل انجام است و پیگیری دریافت نتیجه اعتراض نیز فقط از طریق همین سایت امکان‌پذیر است.

ـ چگونه می‌توان از اعتبار در خرید استفاده کرد؟

با مراجعه به فروشگاه‌های مجاز و با استفاده از کارت سرپرست خانوار مانند خرید‌های معمولی با استفاده از کارتخوان می‌توانید خرید را انجام دهید.

ـ آیا کارمزدی از سوی شخص دارنده کارت باید به فروشنده پرداخت شود؟

خیر، خرید در طرح کالابرگ الکترونیکی همانند خرید‌های عادی هیچ هزینه و کارمزدی ندارد.

ـ از چه فروشگاه‌هایی در این طرح امکان خرید وجود دارد؟

فروشگاه‌های مجاز که آدرس آن‌ها از طریق مراجعه به سایت شما به آدرس shoma.sfara.ir یا از طریق برنامه کاربردی «شما» قابل مشاهده است.

ـ آیا امکان استفاده از اعتبار در خرید‌های اینترنتی وجود دارد؟

بله، به زودی امکان خرید از فروشگاه‌های مجازی که به سامانه «شما» متصل شده‌اند، فراهم می‌شود.

ـ آیا تمام کارت‌های بانکی اعضای خانواده قابل استفاده است؟

خیر، فعلا با استفاده از کلیه کارت‌های بانکی که متعلق به سرپرست خانوار است، قابلیت خرید وجود دارد.

ـ اگر از اعتبار خود استفاده نکنیم چه اتفاقی می‌افتد؟

استفاده از این اعتبار کاملا اختیاری است، در صورت عدم استفاده از مزایای خرید اعتباری، همانند قبل می‌توانید به صورت نقدی در تاریخ واریز یارانه نقدی، آن را برداشت کنید.

منبع: اقتصادنیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
جواد اشرفی
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۶
0
0
با سلام و عرض ادب خدمت مسئولین دولت الخصوص مسئولیتی که در ارتباط با یارانه ها اقدام میکنند . اگر وجدان و انصافی وجود داشته باشه طبق جدول درآمدی آن سازماسازمان در دهک 4باید قرار بگیریم ولی متاسفانه بدلیل بررسی نا عادلانه مسئولین از اردیبهشت سال 1401 با درآمد 5میلیونی را جزو دهک دهم قرار دادند . نمیدانم چگونه افرادی که هم خانه . ماشین و ملک اضافه و شرکت و کارخانه دارند از چشم آقایون دهگ بندی حذف میشوند ولی افرادی مانند من که یک مستمری بگیر و فاقد خانه و ماشین و پس انداز هستم را دهک دهم می‌نویسند. اگر وجدانی وجود دارد باید حق افرادی مانند من را کلا پرداخت نمایید من که راضی نیستم حتی یک ریال حقم را دولت و یا کسی بخورد .
جواد اشرفی
Iran (Islamic Republic of)
۰۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۱۶
0
0
با سلام و عرض ادب خدمت مسئولین دولت الخصوص مسئولیتی که در ارتباط با یارانه ها اقدام میکنند . اگر وجدان و انصافی وجود داشته باشه طبق جدول درآمدی آن سازماسازمان در دهک 4باید قرار بگیریم ولی متاسفانه بدلیل بررسی نا عادلانه مسئولین از اردیبهشت سال 1401 با درآمد 5میلیونی را جزو دهک دهم قرار دادند . نمیدانم چگونه افرادی که هم خانه . ماشین و ملک اضافه و شرکت و کارخانه دارند از چشم آقایون دهگ بندی حذف میشوند ولی افرادی مانند من که یک مستمری بگیر و فاقد خانه و ماشین و پس انداز هستم را دهک دهم می‌نویسند. اگر وجدانی وجود دارد باید حق افرادی مانند من را کلا پرداخت نمایید من که راضی نیستم حتی یک ریال حقم را دولت و یا کسی بخورد .
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->