مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد نتانیاهو بازهم به دادگاه رفت دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی رئیس‌جمهور در مراسم تجلیل از مقام زن شرکت کرد | پزشکیان: حقوق افراد را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد تعیین شروط انتشار دلایل ردصلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در مجلس شورای اسلامی دیدار مداحان اهل بیت (ع) با رهبر معظم انقلاب اسلامی | حضرت آیت الله خامنه ای: ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را بکند، لگدمال خواهد کرد| نیروی نیابتی نداریم + فیلم و عکس (۲ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود | بودجه ۱۴۰۴، اقدامات معیشتی مثبتی خواهد داشت
سرخط خبرها

کدخدایی: شاهد مشارکت ۵۰ درصدی در انتخابات خواهیم بود+ویدئو

  • کد خبر: ۱۸۲۳۸
  • ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۰:۵۷
کدخدایی: شاهد مشارکت ۵۰ درصدی در انتخابات خواهیم بود+ویدئو
سخنگوی شورای نگهبان گفت: پیش‌بینی ما این است در انتخابات مجلس شورای اسلامی مشارکت ۵۰ درصدی داشته باشیم.

به گزارش شهرآرانیوز، «عباسعلی کدخدایی» روز چهارشنبه، سی بهمن ماه، در نشست خبری در هتل لاله تهران در پاسخ به سوالی درباره تاثیر شرایط اقتصادی کشور بر انتخابات اظهارداشت: این سوال خیلی در حوزه بنده و شورای نگهبان نیست تخصص بنده هم نیست و باید مسئولان اجرایی توضیح دهند اما آنچه مهم است عوامل مختلفی در مشارکت در همه جوامع موثر است و مشکلات و مباحث و عوامل اقتصادی هم در مشارکت موثر است اما پیش‌بینی ما این است مشارکت خوبی در انتخابات پیش رو داشته باشم و میانگین مشارکت معمولا کمتر از ۵۰درصد نبوده و در این انتخابات هم شاهد مشارکت ۵۰درصدی خواهیم بود.


کدخدایی در پاسخ به خبرنگاری مبنی بر اینکه شورای نگهبان از چه ابزار قانونی برای تایید صلاحیت کاندیداها استفاده می‌کند؟  آیا ادعای اصلاح طلبان درباره رد صلاحیت گسترده نامزدهای آنها از سوی این شورا صحت دارد یا نه، گفت: شورای نگهبان تابع قوانین و مقرراتی است که نمایندگان مجلس در ادوار مختلف وضع کردند و این قوانین بارها هم اصلاح شده به عنوان مجری قانون طبیعتا باید این قانون را به نحو احسن استفاده کنیم. این بار هم مانند گذشته تلاش مان این بود قانون به درستی استفاده شود.

وی افزود: در شکل‌گیری مجالس و دولت در دوره‌های گذشته مشخص است که شورای نگهبان هیچ گاه نگاه سیاسی نداشته و قانون را مدنظر داشته و این بار هم همین بود. نسبت به جناح‌های سیاسی با چشمان بسته قضاوت می‌کند و آنچه محل قضاوت است، مستندات پرونده و رعایت موارد مندرج در قانون مجلس شورای اسلامی است.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به ایرنا درباره تبلیغات نامتعارف برخی نامزدهای انتخابات و نظارت شورا بر این تبلیغات اظهارداشت: قانون درباره تبلیغات حداقلی است البته براساس دستورالعمل های اجرایی و آیین نامه‌ها، نهادهای دیگر مانند وزارت کشور و ناجا مسوولیت دارند تا متخلف را به قوه قضاییه معرفی کنند.
 

وی تصریح کرد: شورای نگهبان هم اگر تبلیغات غیرواقعی و موثر بر انتخابات باشد در بررسی صحت حوزه انتخابیه حتما این مساله را مورد بررسی قرار می‌دهد.

خبرنگار سی ان ان از سخنگوی شورای نگهبان خواست درباره  فرایند تایید صلاحیت و شیوه آن توضیح دهد که کدخدایی اظهار کرد: براساس قوانین انتخاباتی بررسی صلاحیت ها در چند مرحله هیات های اجرایی، هیات نظارت، تجدیدنظر و بعد از تجدیدنظر انجام می شود. هیات های اجرایی با ریاست فرماندار شکل می‌گیرد و از بین اقشار مختلف، مردم در این هیات هستند. بعد از آن هیات های نظارت هستند که اینها هم از بین اقشار مختلف مردم بر آرای هات های اجرایی نظارت می کنند.  
وی ادامه داد: مرحله بعد که تجدیدنظر از آرای هیات‌های مرکزی و هیات نظارت استانی است در شورای نگهبان انجام می‌شود و کسانی که صلاحیت آنان در این مرحله تایید نشود، دوباره هم صلاحیت با توجه به مدارک و مستندات مورد بررسی قرار می‌گیرد.
سخنگوی شورای نگهبان با اشاره به مواد ۲۸ و ۳۰ قانون انتخابات، گفت: این ۲ ماده شرایط و موانع نامزدها را ذکر کرده است و در بحث ممنوعیت ها اگر محکومیتی برای افراد وجود داشته باشد در بندهای ماده ۳۰ قانون انتخابات آورده شده است و شورای نگهبان براساس این ماده و مستندات پرونده بررسی های خود را انجام می‌دهد و اعلام نظر می‌کند.  
کدخدایی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری مبنی بر این که درباره بررسی صلاحیت‌ها، امکان وجود بازگشت افراد صلاحیت شده و با توجه به اینکه همه نامزدها نمی‌توانند مدارک ارائه کنند این بررسی‌ها چقدر می‌تواند به عدالت انتخاباتی نزدیک باشد، گفت:  درباره بررسی صلاحیت ها، زمان قانونی، گذشته است، اما با توجه به ثبت نام ۱۶ هزار ممکن است اشتباه یا اشکالاتی در اعلام اسامی صورت گرفته باشد یا نتوانسته باشیم مدارک لازم را بررسی کنیم که اینها محدود است چند مورد را در چند روز گذشته به وزارت کشور اعلام کردیم.
وی تاکید کرد: بررسی جدیدی نخواهیم داشت و شایعاتی که مطرح می شود کذب است و اینکه این اقدام با عدالت انتخاباتی همسو است یا نه باید قانونگذار پاسخگو باشد تا هر چه سریعتر قانون انتخابات را اصلاح کنند و موردی برای ثبت نام بی‌ملاحظه و بی محابا نداشته باشیم.
سخنگوی شورای نگهبان درباره تمهیدات پیش بینی شده برای تامین امنیت انتخابات گفت: اگر مقصود امنیت فیزیکی است، در ماموریت صندوق‌های رای طبیعت همیشه دستگاه‌های انتظامی و امنیتی هماهنگی لازم را دارند همان طور که در طول بررسی صلاحیت‌ها اقدامات لازم را انجام می‌دادند در روز برگزاری هم دستگاه‌های انتظامی و امنیتی مستقر هستند.

کدخدایی افزود:بر اساس دستورالعمل های وزارت کشور که مسئولیت اصلی امنیت را بر عهده دارند شورای امنیت کشور این کار صورت می گیرد و ما نگرانی نداریم همچنان که در ادوار گذشته هم انتخابات در ایران در کمال امنیت برگزار شده و مشکلی پیش بینی نمی‌کنیم

سخنگوی شورای نگهبان درادامه بیان کرد: اگر گزارشی به دست ما برسد که هزینه‌های نامتعارف در تبلیغات انتخابات هزینه شده است یا تخلفات دیگری در تبلیغات صورت گرفته باشد قطعاً شورای نگهبان در مرحله می‌تواند ورود کند و نسبت به صحت انتخابات نظرش را اعلام کند

وی در مورد ابطال آرا گفت: ابطال آرا  زمانی است که تخلف مهمی صورت گرفته باشد و موثر در سرنوشت انتخابات باشد اگر چنین اتفاق افتاده باشد طبیعتاً نظر شورای نگهبان به ابطال آراست

کدخدایی در پاسخ به این سوال که چرا دلایل رد صلاحیت را بیان نمی‌کنید اظهار داشت: قانون انتخابات مقرر کرده است تایید یا رد صلاحیت را به صورت محرمانه برای خود داوطلب اعلام کنیم و چون این ممنوعیت قانونی است شورای نگهبان می‌تواند آن را برای عموم مردم منتشر کند

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره نظارت کامل شورای نگهبان گفت: بحث تبلیغات از بخش‌هایی است که در قانون انتخابات خیلی به آن پرداخته نشده است و شیوه‌ها و روش ها نوع تبلیغات مشخص نیست.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: تکالیف دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت کشور و شورای نگهبان هم خیلی در آن روشن نیست اما ما در قانون انتخابات بحث شایستگی ها را در قانون به نوعی لحاظ می‌کنیم.

وی ادامه داد:  تا زمانی که انتخابات برگزار می‌شود به استناد قانون انتخابات اگر تخلفی از سوی نامزد انتخاباتی مشاهده شود و این تخلفات در سرنوشت انتخابات تأثیرگذار باشد، قطعا شورای نگهبان ورود پیدا می کند. در غیر این صورت اگر تخلف باشد اما در سرنوشت تاثیرگذار نباشد از سوی قوه قضائیه قابل پیگرد است و گزارش‌ها ارسال خواهد شد.

کدخدایی در پاسخ به سوال دیگری درباره دلایلی که کاندیداها رد صلاحیت می‌شوند، گفت: در ارتباط با تخلفات اگر خاطر دوستان در ایران باشد سه محور را قبلاً لحاظ کردند که در قوانین مختلف انتخابات به آن پرداخته شده است.
 وی اظهارداشت: معمولاً مبانی رد صلاحیت‌ها و عدم تایید صلاحیت افراد یا مباحث اقتصادی است سوء استفاده‌های مالی یا گاهی اوقات مباحث اخلاقی است روابط نامتعارف و یا اقدام نسبت به نظام جمهوری اسلامی ایران و حرکت در جهت مخالف حاکمیت جمهوری اسلامی ایران است که برگرفته از مواد قانون مختلفی است. معمولاً این سه عامل باعث نظر شورای نگهبان نسبت به عدم تایید صلاحیت افراد می‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال دیگری درباره نشست و نامه رئیس جمهور به شورای نگهبان گفت: نسبت به حوزه ها طبیعتاً شورای نگهبان هیچ وقت با نگاه سیاسی و به عنوان یک شرکت سهامی در نظر نمی‌گیرد و بخواهد سهمی را برای گروه‌های سیاسی در نظر بگیرد.

وی گفت: چشم‌های شورای نگهبان در بررسی صلاحیت‌ها و در هنگام تایید یا عدم تایید بسته است و ما نگاه سیاسی و افراد نمی‌کنیم آمارهای مختلفی را برخی گروه‌ها اعلام کردند و دولت محترم حوزه را اعلام کرده است فکر می‌کنم این آمار خیلی دقیق نباشد.

کدخدایی افزود: به دلیل اینکه که این‌ها در بین گروه‌های متعارفی که در جامعه هستند اعلام نظر کردند اما بخش زیادی این افراد که ثبت نام کردند در گروه مستقل این هستند که وابستگی به هیچ کدام این احزاب ندارند و اتفاقاً در حوزه‌های مختلف تعداد زیادی هستند که می‌توانند موجب رقابت شوند و رقابت را با این همه این گروه‌ها و مستقلی می بینیم خیلی فکر می‌کنم.

وی در خصوص اظهارات رئیس جمهور گفت: آقای رئیس‌جمهور در آن صحبت اول بدون توجه به همکاری‌های ما با وزارت کشور مطالبی را مطرح کردند و بعد از آن بود که نامه‌هایی هم به ما ارسال شد که بلافاصله پاسخ آنها را هم دادیم.

سخنگوی شورای در پاسخ به سوال دیگری درباره حد نصاب چند درصد است، گفت: برای در واقع برنده شدن نمایندگان در حوزه انتخابیه ما ۲۰ درصد آرا لازم داریم که نمایندگان رای لازم را داشته باشند و ما را انجام دهیم.

کدخدایی در پاسخ به سوال دیگری درباره خرید و فروش صلاحیت‌ها گفت: این موضوع واقعیت ندارد ما در همه ادوار مراقب کلاه‌بردارها بودیم. ممکن است در همه ادوار این اتفاق افتاده باشد کمابیش از افراد سودجو و کلاهبردار از سادگی برخی افراد استفاده کردند و کلاهبرداری کردند. اینها در ادوار گذشته بودند که به قوه قضاییه معرفی شدند و رسیدگی شده و رای لازم صادر شد.
 سخنگوی شورای نگهبان اظهارداشت: در این دوره هم به همین صورت بوده است اما در این دوره برخی افراد با سن یا نداشتن مطالب بیشتر رسانه‌ای کردن این بود که چه قسمتی از این کار دارد که مذاکرات رسانی می کند طبیعتاً حفاظت شورای نگهبان، نیروهای انتظامی و وزارت اطلاعات و دستگاه‌های دیگر با همکاری قوه قضاییه مثل سال گذشته برخورد خواهد کرد و در ابتدای مراحل رسیدگی‌ها اطلاعیه دادیم هشدار داریم کسانی که رد صلاحیت شدن مراقب کلاه‌بردارها باشند افراد سودجو باشند.

ما نمی توانیم دلایل رد صلاحیت نامزدها را اعلام کنیم

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه شورای نگهبان در بررسی صلاحیت کاندیدا‌ها مواضع سیاسی آن‌ها را مورد بررسی قرار داده و احیانا قرار است که آیا قرار است مجلس آینده یک مجلس آمریکا ستیز باشد گفت: شورای نگهبان نگاه سیاسی ندارد و باشگاه سیاسی نیست، نمایندگان محترم هم در بیان اظهارات آزاد هستند و هیچ کس به خاطر آراء و نظرات در مجلس اجازه شورای نگهبان را لازم ندارد، اما سایر مواردی که در قانون آمده و شرایطی را برای نمایندگان لحاظ کرده طبیعتاً شورای نگهبان طبق قانون کار میکند

 وی در پاسخ به سوال دیگری درباره علت اصلی رد صلاحیت‌ها چیست گفت: ما دلایل عدم تایید صلاحیت افراد را به خصوص نمایندگان را به خود آنان اعلام کردیم که ایشان هم آمدند در شورای نگهبان درخواست برای ارائه مدارک داشتند که به آنان ارائه دادیم و دوستان ما با آنان صحبت کردند، ما طبق قانون نمی‌توانیم دلایل رد صلاحیت افراد را اعلام کنیم، ولی خودشان می‌توانند اعلام کنند.

کدخدایی در پاسخ به سوال دیگری اگر نامزدی بعد از تعیین صلاحیت در تبلیغات تخلفی انجام دهد در تایید آن مشکلی وجود دارد یا خیر؟  گفت: بعد از مدت‌ها قانون نظارت بر رفتار نمایندگان تصویب شد و این مسئله بر عهده هیئت متشکل از نمایندگان است شورای نگهبان در هر چهار سال چنانچه فرد ثبت نام کند در بررسی صلاحیت‌ها موارد را در نظر می‌گیرد اگر در تبلیغات تخلفاتی صورت بگیرد طبیعتا نیروی انتظامی، وزارت کشور و قوه قضاییه می‌توانند برخورد کنند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا ناظر را از کشور‌های دوست و همسایه برای نظارت در انتخابات ایران دعوت می‌کنید یا خیر اظهار داشت:البته بار‌ها گفتم انتخابات ما یک انتخابات آزاد است و همه مراحل توسط اقشار مختلف مردم برگزار می‌شود در محضر همه جهانیان است و از همه خبرنگاران خارجی دعوت شده شاهدی بر این مطلب که ما هیچ گونه نگرانی در خصوص نداریم، اما نفس نظارت شاید به نوعی توهین بدانیم برای مردم سربلند خودمان که یک دستگاه دیگر این کار را انجام دهد یک اینکه در روابط دوستانه رحمانی نباشد شاید بتوانم دوستان در وزارت کشور این کار را در مواردی انجام دهند.

۷۵ نماینده کنونی مجلس تایید صلاحیت نشدند

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه از نمایندگان فعلی مجلس چه تعداد کاندید شدند و چه تعداد رد صلاحیت شدند؟ بیان کرد: ۲۴۸ نفر از نمایندگان ثبت نام کردند و ۷۵ نفر تایید صلاحیت نشدند
 کدخدایی در پاسخ به سوال خبرنگار تابناک با اشاره به اینکه آیا امکان رد صلاحیت نامزد‌های انتخاباتی در صورت محرز شدن تخلف انتخاباتی وجود دارد گفت: در صورتی که تخلف یک نامزد در ایام انتخابات محرز شود امکان رد صلاحیت وی وجود دارد
وی در پاسخ به سوالی درباره ترور حاج قاسم سلیمانی و تهدیدات آمریکا گفت: در بررسی صلاحیت‌ها  قانون ملاک ما است و بر اساس قانون و مقررات اعلام نظر می‌کنیم، ولی اگر بحث شما مربوط به میزان مشارکت مردم است من فکر می‌کنم هرگاه آمریکا و دشمنان مردم اقداماتی را علیه کشور ما انجام می‌دهند مثل ترور شهید حاج قاسم سلیمانی مردم ما هم بسته‌تر می‌شوند و در جهت دفاع از منافع ملی مشارکت بیشتری را خواهند داشت و انشالله ما نتیجه آن را در دوم اسفند در روز انتخابات خواهیم دید که پاسخ محکمی خواهد بود به تهدید‌های دشمنان خواهند داد.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->