انتصاب نخستین فرماندار زن در تاریخ استان فارس پزشکیان سه سفر به سیستان‌ و‌ بلوچستان خواهد داشت حمله موشکی ارتش یمن به پایگاه هوایی «نواتیم» رژیم صهیونیستی روایتی از اولین سفر استانی رئیس جمهور + فیلم رئیس جمهور: بدون همراهی و همفکری مردم، برای مناطق مختلف دستور صادر نمی‌شود معاون وزیر خارجه: ایران و عربستان به دنبال برقراری صلح در منطقه هستند روایت فضائلی از موافقت رهبر معظم انقلاب با اصلاح قانون تابعیت قهری واکنش مثبت چین به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت | در کنار قوانین بین‌المللی ایستاده‌ایم گزافه گویی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران سردار وحیدی در مشهد: این قرن، قرن شکست استکبار جهانی است پزشکیان: باید بتوانیم ناترازی‌ها را حل کنیم سردار سلامی: این روز‌ها در اسرائیل کسی آرامش ندارد| از رژیم صهیونیستی انتقام می‌گیریم یک زن گزینه ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا گردهمایی دانشجویان و طلاب بسیجی با حضور پزشکیان در حرم امام خمینی(ره) برگزار شد (۲ آذر ۱۴۰۳) وزیر دفاع با رئیس‌جمهور ونزوئلا دیدار کرد (۲ آذر ۱۴۰۳) رزمایش ۱۰۰ هزار نفری بسیجیان استان خراسان رضوی برگزار شد+ فیلم (۲ آذر ۱۴۰۳) تل‌آویو به هلاکت ۲۹ نظامی صهیونیست از آغاز عملیات در شمال غزه اذعان کرد واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: تردید نکنیم که وعده صادق محقق می‌شود وزیر کشور: چند استاندار باقیمانده هفته آینده معرفی می‌شوند واکنش وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی علیه ایران در شورای حکام تصویب شد حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش عراقچی به حادثه تروریستی پاکستان روسیه: قطعنامه ضدایرانی تروئیکا در شورای حکام از حمایت چشمگیری برخوردار نیست بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام مسعود پزشکیان در پایان سفر به سیستان و بلوچستان چه گفت؟ پزشکیان در پایان سفر سیستان و بلوچستان: راه‌های گذشته به نتایج جدید منتهی نمی‌شود
سرخط خبرها

آیت‌الله علم‌الهدی: راهپیمایی اربعین تجلی قدرت لشکر اباعبدالله (ع) است | هزینه حسینی بودن دفاع از دین تا پای جان خواهد بود

  • کد خبر: ۱۸۲۸۶۶
  • ۱۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۳
آیت‌الله علم‌الهدی: راهپیمایی اربعین تجلی قدرت لشکر اباعبدالله (ع) است | هزینه حسینی بودن دفاع از دین تا پای جان خواهد بود
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: اگر مردم بنا دارند به حسین‌ ابن ‌علی(ع) اقتدا کنند، باید از ابتدا بدانند که این مسیر می‌تواند به کجا ختم شود. اگر می‌خواهید بایستید، باید بدانید که آخر این خط، فراتر از ایثار، ازخودگذشتگی و دل بریدن از مال و خانواده و آبرو، در ایستگاه پایانی به بذل مُهجَه می‌رسد و پای جان به میان می‌آید.

به گزارش شهرآرانیوز آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی در آیین سوگواری ظهر اربعین حسینی امروز، ۱۵ شهریور، که با حضور پرشور زائران و مجاوران در حرم مطهر رضوی برگزار شد، در تشریح و تبیین فراز‌های زیارت اربعین اظهار کرد: آن زمان‌هایی که شیعه در بین سایر جوامع و ملل در موقعیت قدرت قرار نداشت و شیعیان مکلف به تقیه بودند، امام عسکری (ع) علاماتی را مشخص می‌کرد که شیعیان یکدیگر را از این طریق بشناسند؛ تا جایی که فرمود «عَلاماتِ المُؤمِن خَمس صَلاة الإحدى وَ الخَمسین وَ التَخَتَّم بِالیَمین وَ تَعفیر الجَبین وَ الجَهر بِبسم‌الله الرَّحمنِ الرَّحیم وَ زیارةِ الأربَعین» یعنی مؤمنان پنج نشانه دارند؛ ادای ۵۱ رکعت نماز در روز، انگشتر در دست راست، پیشانی بر خاک گذاشتن، قرائت «بسم‌الله الرحمن الرحیم» در نماز با صدای بلند و زیارت اربعین. امام عسکری (ع) هم آن زمان برای اینکه تشکل منسجمی در میان شیعیان ایجاد کند و شرایطی را رقم بزند که شیعیان اهل‌بیت (ع) بتوانند یکدیگر را در مناسک حج و سایر شئون زندگی روزمره تشخیص دهند، نشانه‌هایی تعیین کرد تا این ساختار تشکیلاتی شکل بگیرد.

وی افزود: با این حال در این بین زیارت اربعین فصل‎الخطاب این نشانه‌هاست تا شیعیان ترغیب شوند در سیر قیام اباعبدالله (ع) مطالعه کنند و در چهلمین روز پس از شهادت سید و سالار شهیدان، یا به کربلا مشرف شوند و یا از دور زیارت‌نامه اربعین را بخوانند. این تدبیری بود که امام عسکری (ع) قرار داد تا شیعیان زیارت‌نامه حضرت سیدالشهدا (ع) در روز اربعین را که از ناحیه مقدسه امام صادق (ع) صادر شده، مطالعه کنند.

دفاع از دین تا پای جان، هزینه حسینی بودن

نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در این زیارت‌نامه به هنگام وصف اهمیت قیام عاشورا و حرکت حضرت اباعبدالله (ع) آمده است که «وَ بَذَل مُهجَتَهُ فیک لِیَستَنقِذَ عِبادکَ مِنَ الجَهالَة وَ حَیرَةِ الضَّلالَة» تا زائر به خدا عرضه بدارد که حسین ابن علی (ع) آن کسی است که از همه امکانات خود برای بیداری بندگان تو از جهالت و هدایت آن‌ها در ضلالت و گمراهی استفاده کرد. این جهالت و ضلالتی که در زیارت‌نامه اربعین آمده است، منظور فضای حاکم بر اندیشه جامعه زمان حسین ابن علی (ع) است که باعث شده بود مردم شکم‌پرست باشند و همه همّ‌وغم آن‌ها بر تأمین معیشت و تجملات زندگی دنیایی متمرکز شود و کسی دغدغه اجرای معارف، حاکمیت حلال و حرام و کمک به دین خدا را نداشته باشد.

وی با بیان اینکه وقتی اندیشه مردم متمرکز بر شهوت‌پرستی و شکم‌پرستی شد، معاویه‌ها و یزید‌ها بر جامعه مسلط می‌شوند، ادامه داد: با این حال اگر مردم بنا داشته باشند در این خط ایستادگی کنند و اقتدا به حسین ابن علی (ع) داشته باشند، باید از ابتدا بدانند که این مسیر می‌تواند به کجا ختم شود. اگر می‌خواهید بایستید، باید بدانید که آخر این خط، فراتر از ایثار، ازخودگذشتگی و دل بریدن از مال و خانواده و آبرو، در ایستگاه پایانی به بذل مُهجَه می‌رسد و پای جان به میان می‌آید.

امام جمعه مشهد تصریح کرد: این راهپیمایی میلیونی اربعین چه معنایی دارد؟ میلیون‌ها نفر که جاده طولانی و طاقت‌فرسای مشایه را تا مسیر کربلای معلی طی می‌کنند و ده‌ها برابر آن جمعیت هم جامانده از کاروان زیارت در شهر‌های مختلف اربعین را گرامی می‌دارند، می‌خواهند این پیام را بدهند که اگر زمانی ۷۲ نفر مجاهد صدیق در کاروان اباعبدالله (ع) وجود داشت، امروز شمار لشکر حسینی از ۳۰ میلیون نفر فراتر رفته و همه ما آماده هستیم تا همچون حضرت سیدالشهدا (ع) بذل مهجه کنیم تا حیرت ضلالت از ارکان جامعه برچیده شود. اینجاست که تحقق این شعار باید در شئون زندگی اجتماعی ما متجلی باشد تا در عرصه جهاد تبیین یا دفاع از حجاب و عفاف، همه تا پای جان در میدان باشند.

زیارت اربعین، اساسنامه زندگی شیعه

وی تأکید کرد: در ادامه زیارت اربعین به تشریح ویژگی‌های لشکر عمر سعد می‌پردازد و می‌گوید «قَدْ تَوَازَرَ عَلَیْهِ مَنْ غَرَّتْهُ الدُّنْیَا وَ بَاعَ حَظَّهُ بِالْأَرْذَلِ الْأَدْنَى وَ شَرَى آخِرَتَهُ بِالثَّمَنِ الْأَوْکَسِ» یعنی این‌ها کسانی بودند که دنیا فریبشان داد تا ابدیت خود را فراموش کنند و سرمایه‌های زندگی خود را به پست‌ترین لذت‌ها و آخرتشان را به بهای ناچیز بفروشند.

علم‌الهدی گفت: این زیارت اربعین است که امام عسکری (ع)، مطالعه و مداومت بر آن را نشانه شیعه دانستند تا فرد اگر خود را معتقد به این مکتب می‌داند، زندگی خود را بر مبنای این اساسنامه تنظیم کند و وضعیت خود را در زندگانی تعیین کند. برادر جوان من، خواهر جوان من، اگر بخواهی حسینی زندگی کنی و در هر لحظه، در کربلای خود جزو جبهه حق باشی، باید بدانی که شرط حسینی شدن، ایستادگی پای دین خدا تا تحقق همان بذل مُهجَه است. در این صورت است که کربلایی می‌شوی با اینکه حتی یک‌بار هم به مضجع مطهر حضرت سیدالشهدا (ع) مشرف نشده باشی.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->