عراقچی: آمریکا بود که مسیر مذاکره را به مسیر جنگ تبدیل کرد+ویدئو پیام تشکر فرمانده کل ارتش از ملت قهرمان و رزمندگان نیروهای مسلح+ویدئو هشدار وزارت اطلاعات: موساد اقدام به راه اندازی صفحات جدید کرده است گفت‎‌وگوی تلفنی پزشکیان و رئیس جمهور آذربایجان | علی‌اف استفادهٔ اسرائیل از آسمان کشورش برای حمله به ایران را تکذیب کرد! استفاده از اورانیوم ضعیف‌شده در حملات اخیر اسرائیل به ایران تأیید نشد رهبر انصارالله پیروزی ایران بر رژیم صهیونیستی را تبریک گفت فرانس ۲۴: رهبر ایران درباره هرگونه تجاوز به خاک کشورش هشدار داد شهادت سرلشکر محمدسعید ایزدی (حاج رمضان) در حملات اسرائیل آیا پاکستان با موشک هسته‌ای به آمریکا حمله می‌کند؟ ابراز نگرانی روسیه درباره اظهارات نظامیان صهیونیست پس از آتش‌بس با ایران آیت‌الله علم‌الهدی: جنگ با جبهه استکبار همچنان ادامه دارد | ضرورت فراگیر شدن مشارکت‌های مردمی سفیر ایران در ایتالیا: بازگشت ایران به گفت‌و‌گو‌ها منوط به توقف کامل اقدامات تجاوزکارانه است رئیس شورای اطلاع رسانی دولت: توقف جنگ به معنای پایان تلاش دشمن نیست کشف یک ریزپرنده در حال تصویربرداری غیرمجاز در آستانه اشرفیه سپاه پاسداران: آرامش، خردورزی و صلابت رهبر معظم انقلاب سرمایه بالنده ایران بوده است قانون الزام دولت به تعلیق همکاری با آژانس ابلاغ شد فیلم کامل سومین پیام تصویری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی خطاب به ملت عزیز و بزرگ ایران در پی تهاجم رژیم صهیونی نخست وزیر اسپانیا خواستار تعلیق فوری توافقنامه همکاری اتحادیه اروپا و اسرائیل شد مصوبه تعلیق همکاری ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قانون شد (۵ تیر ۱۴۰۴) وزیر دفاع فرانسه اعتراف کرد: در رهگیری پهپاد‌های ایران مشارکت داشتیم سومین پیام تلویزیونی رهبر معظم انقلاب اسلامی: رژیم صهیونی در زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد و لِه شد | آمریکا دستاوردی از این جنگ نداشت (۵ تیر ۱۴۰۴) سرلشکر موسوی: ایران در جنگ اخیر اراده خود را بر آمریکا و رژیم صهیونیستی تحمیل کرد اسامی شهدای سپاه سیدالشهدا (ع) در پی حمله رژیم صهیونیستی اعلام شد بلومبرگ نوشت: هیچ‌کس در ناتو ادعای ترامپ درباره تاثیر حملات به ایران را باور نکرد ادعای سازمان امنیت ملی رژیم صهیونیستی: سوریه و لبنان به عادی سازی روابط با ما نزدیک شده‌اند یک نماینده مجلس: دولتمردان در میدان دیپلماسی نباید وعده‌های دروغین دشمن را باور داشته باشند جان کری: دانش هسته‌ای ایران بمباران نمی‌شود
سرخط خبرها

آیت‌الله علم‌الهدی: راهپیمایی اربعین تجلی قدرت لشکر اباعبدالله (ع) است | هزینه حسینی بودن دفاع از دین تا پای جان خواهد بود

  • کد خبر: ۱۸۲۸۶۶
  • ۱۵ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۳
آیت‌الله علم‌الهدی: راهپیمایی اربعین تجلی قدرت لشکر اباعبدالله (ع) است | هزینه حسینی بودن دفاع از دین تا پای جان خواهد بود
نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی گفت: اگر مردم بنا دارند به حسین‌ ابن ‌علی(ع) اقتدا کنند، باید از ابتدا بدانند که این مسیر می‌تواند به کجا ختم شود. اگر می‌خواهید بایستید، باید بدانید که آخر این خط، فراتر از ایثار، ازخودگذشتگی و دل بریدن از مال و خانواده و آبرو، در ایستگاه پایانی به بذل مُهجَه می‌رسد و پای جان به میان می‌آید.

به گزارش شهرآرانیوز آیت‌الله سیداحمد علم‌الهدی در آیین سوگواری ظهر اربعین حسینی امروز، ۱۵ شهریور، که با حضور پرشور زائران و مجاوران در حرم مطهر رضوی برگزار شد، در تشریح و تبیین فراز‌های زیارت اربعین اظهار کرد: آن زمان‌هایی که شیعه در بین سایر جوامع و ملل در موقعیت قدرت قرار نداشت و شیعیان مکلف به تقیه بودند، امام عسکری (ع) علاماتی را مشخص می‌کرد که شیعیان یکدیگر را از این طریق بشناسند؛ تا جایی که فرمود «عَلاماتِ المُؤمِن خَمس صَلاة الإحدى وَ الخَمسین وَ التَخَتَّم بِالیَمین وَ تَعفیر الجَبین وَ الجَهر بِبسم‌الله الرَّحمنِ الرَّحیم وَ زیارةِ الأربَعین» یعنی مؤمنان پنج نشانه دارند؛ ادای ۵۱ رکعت نماز در روز، انگشتر در دست راست، پیشانی بر خاک گذاشتن، قرائت «بسم‌الله الرحمن الرحیم» در نماز با صدای بلند و زیارت اربعین. امام عسکری (ع) هم آن زمان برای اینکه تشکل منسجمی در میان شیعیان ایجاد کند و شرایطی را رقم بزند که شیعیان اهل‌بیت (ع) بتوانند یکدیگر را در مناسک حج و سایر شئون زندگی روزمره تشخیص دهند، نشانه‌هایی تعیین کرد تا این ساختار تشکیلاتی شکل بگیرد.

وی افزود: با این حال در این بین زیارت اربعین فصل‎الخطاب این نشانه‌هاست تا شیعیان ترغیب شوند در سیر قیام اباعبدالله (ع) مطالعه کنند و در چهلمین روز پس از شهادت سید و سالار شهیدان، یا به کربلا مشرف شوند و یا از دور زیارت‌نامه اربعین را بخوانند. این تدبیری بود که امام عسکری (ع) قرار داد تا شیعیان زیارت‌نامه حضرت سیدالشهدا (ع) در روز اربعین را که از ناحیه مقدسه امام صادق (ع) صادر شده، مطالعه کنند.

دفاع از دین تا پای جان، هزینه حسینی بودن

نماینده، ولی فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: در این زیارت‌نامه به هنگام وصف اهمیت قیام عاشورا و حرکت حضرت اباعبدالله (ع) آمده است که «وَ بَذَل مُهجَتَهُ فیک لِیَستَنقِذَ عِبادکَ مِنَ الجَهالَة وَ حَیرَةِ الضَّلالَة» تا زائر به خدا عرضه بدارد که حسین ابن علی (ع) آن کسی است که از همه امکانات خود برای بیداری بندگان تو از جهالت و هدایت آن‌ها در ضلالت و گمراهی استفاده کرد. این جهالت و ضلالتی که در زیارت‌نامه اربعین آمده است، منظور فضای حاکم بر اندیشه جامعه زمان حسین ابن علی (ع) است که باعث شده بود مردم شکم‌پرست باشند و همه همّ‌وغم آن‌ها بر تأمین معیشت و تجملات زندگی دنیایی متمرکز شود و کسی دغدغه اجرای معارف، حاکمیت حلال و حرام و کمک به دین خدا را نداشته باشد.

وی با بیان اینکه وقتی اندیشه مردم متمرکز بر شهوت‌پرستی و شکم‌پرستی شد، معاویه‌ها و یزید‌ها بر جامعه مسلط می‌شوند، ادامه داد: با این حال اگر مردم بنا داشته باشند در این خط ایستادگی کنند و اقتدا به حسین ابن علی (ع) داشته باشند، باید از ابتدا بدانند که این مسیر می‌تواند به کجا ختم شود. اگر می‌خواهید بایستید، باید بدانید که آخر این خط، فراتر از ایثار، ازخودگذشتگی و دل بریدن از مال و خانواده و آبرو، در ایستگاه پایانی به بذل مُهجَه می‌رسد و پای جان به میان می‌آید.

امام جمعه مشهد تصریح کرد: این راهپیمایی میلیونی اربعین چه معنایی دارد؟ میلیون‌ها نفر که جاده طولانی و طاقت‌فرسای مشایه را تا مسیر کربلای معلی طی می‌کنند و ده‌ها برابر آن جمعیت هم جامانده از کاروان زیارت در شهر‌های مختلف اربعین را گرامی می‌دارند، می‌خواهند این پیام را بدهند که اگر زمانی ۷۲ نفر مجاهد صدیق در کاروان اباعبدالله (ع) وجود داشت، امروز شمار لشکر حسینی از ۳۰ میلیون نفر فراتر رفته و همه ما آماده هستیم تا همچون حضرت سیدالشهدا (ع) بذل مهجه کنیم تا حیرت ضلالت از ارکان جامعه برچیده شود. اینجاست که تحقق این شعار باید در شئون زندگی اجتماعی ما متجلی باشد تا در عرصه جهاد تبیین یا دفاع از حجاب و عفاف، همه تا پای جان در میدان باشند.

زیارت اربعین، اساسنامه زندگی شیعه

وی تأکید کرد: در ادامه زیارت اربعین به تشریح ویژگی‌های لشکر عمر سعد می‌پردازد و می‌گوید «قَدْ تَوَازَرَ عَلَیْهِ مَنْ غَرَّتْهُ الدُّنْیَا وَ بَاعَ حَظَّهُ بِالْأَرْذَلِ الْأَدْنَى وَ شَرَى آخِرَتَهُ بِالثَّمَنِ الْأَوْکَسِ» یعنی این‌ها کسانی بودند که دنیا فریبشان داد تا ابدیت خود را فراموش کنند و سرمایه‌های زندگی خود را به پست‌ترین لذت‌ها و آخرتشان را به بهای ناچیز بفروشند.

علم‌الهدی گفت: این زیارت اربعین است که امام عسکری (ع)، مطالعه و مداومت بر آن را نشانه شیعه دانستند تا فرد اگر خود را معتقد به این مکتب می‌داند، زندگی خود را بر مبنای این اساسنامه تنظیم کند و وضعیت خود را در زندگانی تعیین کند. برادر جوان من، خواهر جوان من، اگر بخواهی حسینی زندگی کنی و در هر لحظه، در کربلای خود جزو جبهه حق باشی، باید بدانی که شرط حسینی شدن، ایستادگی پای دین خدا تا تحقق همان بذل مُهجَه است. در این صورت است که کربلایی می‌شوی با اینکه حتی یک‌بار هم به مضجع مطهر حضرت سیدالشهدا (ع) مشرف نشده باشی.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->